İlk defa alkol kullanacak birine ne önerirsiniz?

Sakın içme ya ahiretini düşün yerinde olsam o arkadaş grubundan uzaklaşırdım.

Hocam açıkçası böyle durumlarda dinin karıştırılması doğru bulmuyorum. Fakat arkadaş grubu konusunda haklısınız, bu yaşlarda arkadaşları doğru secmek, kötü yola düşmemek gerekiyor.
 
Bu tür laflardan bıkmışsındır büyük ihtimal ama ben yine de hiç bulaşma derim. Ucu dipsiz bataklık. Gerçekten ciddi bağımlılık yapan şeyler bunlar :/. Özellikle paran yoksa ucuza mal etmek için farklı şeyleri denemek daha da kötü. Adamı kör eder Allah korusun.
Aklıma şu geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yakın zamanda arkadaşlarla alkol alacağız ama ben ilk defa alacağım, bira düşünüyorlar daha ucuza mal olur diye amsterdam veya Carlsberg diye düşündük, ne önerirsiniz? Kafa yapmayacak ya da aşırı kokmayacak bir şey olursa mutlu olurum.

Amsterdam çok yüksek alkollü bir bira. Hatta %8'lik oran ile Türkiye'deki en sert 3 bira arasına bile girebilir, kafa yapmasını istemiyorsanız, neden içiyorsunuz? İlk defa alan adamı amsterdam gibi yüksek biralar çarpar. Miller gibi düşük alkollü biralar %4, 7 yeni başlayanlar için uygundur. Çok abartmayın.
 
Volim sarar tat olarak. Efes Malt'a da kendini alıştırman lazım başta acı gelir.

Dostum volimi 10 senelik alkolikler bile zor içiyor. Arkadaş sorusunda sarhoş olmak istemediğini belirtmiş, yeni başlayan birisi volim in 1 tanesi ile kafayı bulur. Zaten volim in üretiliş amacıda insanların az para verip hemen sarhoş etmek.

8 tane Red Bull iç.

Karaciğeri direk bitirir.

Karaciğerden değil, şeker komasından gidecek. Gerçekten içmeyin. Benim dedem içiyor, aman diyeyim.

Zaten daha 4. de kalp çarpıntısı yaparak, terleme mide bulantısı gelecektir. 8. yi hayal bile edemiyorum.
 
Son düzenleme:
İlginç bir konu olmuş gerçekten yaşınız küçük anladığım kadarıyla. Bence bu kadar üstüne düşünülmesi gereken bir şey değil ilk kez içeceğiz vs. diye kasmaya gerek yok yani. Bira nedir diye merak ediyorsan alır içersin 2 carlsberg veya sarı tuborg sararsa içersin. Genelde ilk kez içildiğinde sarmaz özendiğiniz için kendinizi zorlamayın boşu boşuna hoşuna gitmezse içme boş ver. Herkesin damak zevki farklı sonuçta.
Heee dersen ki ben bira gurmesi olacağım durum orada farklı. Binbir tane çeşit var kendin deneyip damak tadına uyanı kendin bulmalısın.
 
Son düzenleme:
Yaşın kaç acaba? Miller içebilirsin. Alkol oranı çok düşük. Diyorsan ki biraz alkollü olsun, o zaman amsterdam.

Hocam ilk defa içen birisi, 2 amsterdamdan sonra bu ülkeyi ancak ben kurtarırım, demeye başlar.

Bira tadı için gayet de içilir, içiliyor. Ben yaklaşık 2 yıldır tek oturuşta 3 taneden fazla içmedim. Genelde 1 tane içip bırakıyorum. O da arada canım çektiğinden, kola cips yapar gibi bira cips yapıyorum. Efes, Tuborg, bomonti üçlüsünden başka bira içmediyseniz biranın tadı kötü demenizi normal sayarım. Ama dünyada binlerce çeşit bira var ve bunların içinde herkesin çok sevebileceği şeyler de var. Onlardan bir tane içince "bu bira ise biz şu ana kadar ne içtik?" tepkisi vereceğinizden eminim. Açık fikirli olun :)

Öneriniz var mı?

Sakın içme ya ahiretini düşün yerinde olsam o arkadaş grubundan uzaklaşırdım.

Dostum arkadaş belli ki karar vermiş, seni dinleyecek değil ve bence bu mesajı atarak, konu dışı olduğundan ceza bile almalısın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı