Korkman gerekEN 1 dal sigaranın sağlığını bozması değil. Korkman gereken 1 tane 1 tane diyerek bir paket bitirip, sonra 1 paket daha alıp sonra da bir ay içip bırakayım gönlüm geçer bu sigara neymiş öğrenmiş olurum bahanelerine kapılıp bir sigara içicisi olup çıkman. Yaş 25 10 yıldır içiyorum bir senedir bırakmak için takla atıp duruyorum ama başaracağım, hayatım stresli o yüzden beni çok zorluyor. Çok şanslıyım ki böyle forumlar var, güzel bilimsel kitaplar var artık sigarann zararları bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Bu günlerde bırakmak 90lı yıllarda bırakmaktan çok daha kolay. Açıyorsun google scholar'ı yazıyorsun sigara diye karşına bilimsel sigaranın zararıyla şusuyla busuyla tonla makale çıkıyor. Okuyup sigaranın akciğere, kalbe, damarlara, beyine tesirlerini öğreniyorsun. Unutma sigara dumanındaki maddeler beyin kimyanla oynar, o yüzden ben bağımlı olmam diyen insanların çok çok azı aylarca sigara içip bağımlı olmazlar. Şak diye bırakabilirler. Yukarıda arkadaşımız da sigara gerçeğinden bahsetmiş. Bu zehir beni o kadar yorgun yapıyor ki.. 150+ kitaplığımın sadece 20 tanesini falan okuyabildim. Üstelik az içiyorum günde 10 tane. Bırakıyorum istek geliyor ve istekle birlikte türlü türlü bahaneler aklımı içmem için zorluyor. Yemekten sonra, çayla, kahveyle, okula giderken, dersten çıkınca, kafede arkadaşlarla, kışın karlı havada, yazın güneşin karşısında, mutsuzken, mutluyken. Bıraktığımda içmem için kafamda yüzlerce bahane saniyeler içinde oluşuyor. Madde bağımlılığı böyle bir şey işte.