İlk gün için internet hızının düşük olması normal mi?

• Konuyu başlatan Pwieh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.734
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar hayatımda ilk defa eve internet baglattim. 5 saat oldu ekipler gelip bağlayalı. Altyapı sorgulandığın'da 81Mbps desteklediği gözüküyor. 50Mbps anlaşmıştık fakat 5 saattir 25'i geçmedi. İlk gün için normal mi? Arayıp şikayet kaydı oluşturmalı mıyım?

Hız testi:

Not: Evde henüz bilgisayar yok. Kablo hızını test edemedim.

Not2: Bu da Speedtest mobil uygulamasından yaptığım test.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle düşük bir hıza sabitliyorlar. Kablosuz iletim kaliteniz de önemli bir kriter. Kesin bilgi için bilgisayarınızı kabloyla modeme bağlayıp öyle test yapmalısınız. Benim modemim 13 farklı kanaldan yayın yapabiliyor. Wifi Analyzer ile tarattığımda 13 kanalın 11'i aşırı dolu görünüyor ve bu da benim bağlantı kalitemi çok düşürüyor. Kalabalık bir bölgedeyseniz etrafınızdaki modemler, elektronik cihazlar da kablosuz iletim kalitenizi fazlasıyla etkiler.
Ancak sonuçlarınıza baktığımda ping değeriniz çok yüksek. Kesinlikle servis sağlayıcınızı arayın.

Genellikle düşük bir hıza sabitliyorlar. Kablosuz iletim kaliteniz de önemli bir kriter. Kesin bilgi için bilgisayarınızı kabloyla modeme bağlayıp öyle test yapmalısınız. Benim modemim 13 farklı kanaldan yayın yapabiliyor. Wifi Analyzer ile tarattığımda 13 kanalın 11'i aşırı dolu görünüyor ve bu da benim bağlantı kalitemi çok düşürüyor. Kalabalık bir bölgedeyseniz etrafınızdaki modemler, elektronik cihazlar da kablosuz iletim kalitenizi fazlasıyla etkiler.
Ancak sonuçlarınıza baktığımda ping değeriniz çok yüksek. Kesinlikle servis sağlayıcınızı arayın.
Şuanda test amaçlı internet verildiği faturalandırma başladıktan sonra taahhüt edilen hızın tamamını alacağım söylendi. Doğrumudur?

İnanın ilk defa böyle bir yanıtla karşılaşıyorum. Benim görüşüm ise şudur.
Alt yapınız muhtemelen 50Mbps hızın üzerinde tutarsız olacaktır. Mesela benim alt yapım VDSL kutusunun karşısında oturduğum ve bina yeni olduğu için 86 değerini rahatlıkla veriyor ama 70'in üzerinde kopmalar oluyor. Onun sebebi de iç kablolama.
Çeşitli hızları denetin, sorun olmayan bir bağlantı bulacaklardır. Portta da sorun olabilir. Canları sıkıldıkça benim portumu değiştirdiklerinden ötürü bugün Oris telekomdan ayrıldım mesela.

İnanın ilk defa böyle bir yanıtla karşılaşıyorum. Benim görüşüm ise şudur.
Alt yapınız muhtemelen 50Mbps hızın üzerinde tutarsız olacaktır. Mesela benim alt yapım VDSL kutusunun karşısında oturduğum ve bina yeni olduğu için 86 değerini rahatlıkla veriyor ama 70'in üzerinde kopmalar oluyor. Onun sebebi de iç kablolama.
Çeşitli hızları denetin, sorun olmayan bir bağlantı bulacaklardır. Portta da sorun olabilir. Canları sıkıldıkça benim portumu değiştirdiklerinden ötürü bugün Oris telekomdan ayrıldım mesela.

Hocam benimki Vodafone. Altyapı 81 mbps destekliyor ve VFYanımda'da gördüğüm kadarıyla henüz faturalandırma başlamadı.Birkac gün bekledikten sonra faturalandırma başlayınca aynı hızları alırsam gerekli görüşmeyi yaparım.

İlk gün neden düşük hız verilsin ki? Arayıp bilgi alın en iyisi. Kablolu olmadığı için olabilir belki ama benim 7 yıllık modem bile 90 üstü verebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı