İlk kez işe başlamak nasıldır?

Daha fazla  
Merhaba, ben açık öğretime geçeceğim ve 6 aydan fazla boş zamanım var, babamın yanında fabrikada çalışmaya gönderecekler. Hayatımda hiç işe gitmedim, çalışmadım yani iş ortamına alışık değilim işe başlamaya korkuyorum hiç istemiyorum sizce bir adım atıp işe gireyim mi?

Elbette bir işe gir ve çalış. İş sana göre olmasa bile mutlaka bir süre çalış, insanları tanı. Ne zorluklarda yaşadıklarını, neye katlandıklarını yani kısacası çevreyi gör. Tecrüben olur.

Merhaba, ben açık öğretime geçeceğim ve 6 aydan fazla boş zamanım var, babamın yanında fabrikada çalışmaya gönderecekler. Hayatımda hiç işe gitmedim, çalışmadım yani iş ortamına alışık değilim işe başlamaya korkuyorum hiç istemiyorum sizce bir adım atıp işe gireyim mi?
Girmen senin için iyi olur. Her şey bir tecrübedir orda kendine bir şeyler katabilirsin, oradaki çalışma ortamını görüp ona göre bir şeyler için daha çok çabalarsın motivasyonun olur. Ayrıca girdiğin fabrika ne ile ilgiliyse o konuda az da olsa bilgi sahibi olursun ilerde yine aynı işi yapabilirsin.

İlk girdiğinde bazı insanlara sinir olacaksın veya ağır bir işse vücudunda ağrılar olabilir ilk günden sonra bunlar umursanacak şeyler değil çıkma isteği çok olur aldırma.

Dostum, birçok tecrübe edindim. Madem açıköğretime geçiyorsun, o halde yapman gereken; geçici işlerle zaman öldürüp beynini yıkamak yerine, seni A noktasından B noktasına çıkaracak, amacı olan kişisel bir yolculuğa çıkman. Bu belki de oturup deli gibi, kaç senen varsa, üniversiteye hazırlanmaktır. Zira üniversite dediğin şey, sana kendini YKS'ye hazırlandığın andan itibaren tanıtmaya başlayan bir seviyedir. Kültürün, dünyaya bakış açın, vizyonun ve yakın çevren; seni, senin için şu an ulaşılamaz olan yerlere taşıyacak. Günü geldiğinde 'Ben bu hayatı neden yaşadım?' diye kendine sorduğunda (ki soracaksın), verebileceğin anlamlı cevaplar edindiğin bir yolculuk olsun üniversite. Edinmen gereken meslek sen kervanı yolda düzerken zaten karşına çıkacaktır. Eğer senin için okul bir kağıt parçasıysa, üzgünüm avam olmaya mahkumsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı