İlk konuşulan dil neydi?

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Bir anda merak ettim. İlk Çağ dili nedir? Nasıl çıktı? Nasıl öğrenildi? Merak etmedim değil ama kendi düşüncem ilk dil resim olmaz mı? İnsanlar huga huga diye anlaşacak hali yok.

Ve tek bir dil varken nasıl bir anda çoklu dil oluştu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir anda merak ettim. İlk Çağ dili nedir? Nasıl çıktı? Nasıl öğrenildi? Merak etmedim değil ama kendi düşüncem ilk dil resim olmaz mı? İnsanlar huga huga diye anlaşacak hali yok.

Hocam homo sapiens kitabını okumanı şiddetle tavsiye ediyorum tüm sorularının cevabı bu kitapta.

İnsanlığın başlangıcı ve bu hale gelmesi hakkında ben de çok şey merak ediyorum.

Mesela etnik kökenler nasıl ayrıldı, dediğiniz gibi farklı diller, farklı ırklar nasıl ortaya çıktı bu insanlar nasıl başka yerlere gidip biz İngiliziz, biz Frenkiz veya Türküz gibi nasıl dediler acaba? Gerçekten insanlık çok garip.

Okullarda iyi kötü bir fikir sahibi olduk ama belli bir yaştan sonra daha farklı sorguluyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk dil olarak ne konuştukları hakkında pek bilgim yok. fakat bence diller, zamanla bizim de yaptığımız gibi kolaylık sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Beden diliyle veya hayvanlar gibi sesle anlaştıklarını varsayarsak, gördükleri bazı şeylere farklı bir ses yüklemesi yapmışlardır. nüfus çoğaldıkça günümüzde farklı bölgelerde ağız değişiklikleri olduğu gibi, kabileler de farklı sesler yükleyerek dilleri ortaya çıkarmışlardır.

İlk dil olarak ne konuştukları hakkında pek bilgim yok. Fakat bence diller, zamanla bizim de yaptığımız gibi kolaylık sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Beden diliyle veya hayvanlar gibi sesle anlaştıklarını varsayarsak, gördükleri bazı şeylere farklı bir ses yüklemesi yapmışlardır. Nüfus çoğaldıkça günümüzde farklı bölgelerde ağız değişiklikleri olduğu gibi, kabileler de farklı sesler yükleyerek dilleri ortaya çıkarmışlardır.

Bu konuda aslında bir mantık var hayvanlar dedik o halde dilimizde hayvanların da büyük bir etkisi var demektir.

İnsanlığın başlangıcı ve bu hale gelmesi hakkında ben de çok şey merak ediyorum.

Mesela etnik kökenler nasıl ayrıldı, dediğiniz gibi farklı diller, farklı ırklar nasıl ortaya çıktı bu insanlar nasıl başka yerlere gidip biz ingiliziz, biz frenkiz veya türküz gibi nasıl dediler acaba? Gerçekten insanlık çok garip.

Okullarda iyi kötü bir fikir sahibi olduk ama belli bir yaştan sonra daha farklı sorguluyor insan.

Okullarda pek bir şey öğretmiyorlar artık hiç böyle bir şey sorgulatmadılar sadece parayı kim buldu şu tamam bir de Yunan mitolojisine çok bir küçük değiniş felsefe derslerinde o kadar.

Yani tamam belli bir süre sonra insanlık dağıldı gelişti dilleri nasıl değişti ırklar hakkında benim de çok düşüncem var yani bir de o zamanın şartlarına bakarsak mesela biz türklerden örnek verirsek Orta Asya'ya nasıl seyahaet ettik yani en az kaç yıl sürer bence 10 yıldan fazla.

Son düzenleme:

Ya inanc olarak baktigimizda dil ayrimi nuh tufanında oluyor bir kere misir firavunu cobanin birine 2 çocuk vermis ve bu coban o çocukları buyutmus fakat hiç konusmamis onların da kendi aralarinda gelistirdikleri ilk kelime sumerceymis yani bu soruya cevap verilmesi cok zor herkesin ayri bir gorusu var ünlü proflardan bile net bir cevap alamassin.

Babil kulesi lanetinden başlayabiliriz. Neymiş taş devri, tunç devri fasa fiso Göbeklitepe buyur 12.000 yıllık yapıyı UNGA BUNGALAR mı yaptı? Tarih ezberden ibaret değil. Hele dayattıkları antik insan tarihi hiç değil yazılmayan çizilmeyen karanlık köşelerde bir çok bilmediklerimiz saklı.

Ya inanc olarak baktigimizda dil ayrimi nuh tufanında oluyor bir kere misir firavunu cobanin birine 2 çocuk vermis ve bu coban o çocukları buyutmus fakat hiç konusmamis onların da kendi aralarinda gelistirdikleri ilk kelime sumerceymis yani bu soruya cevap verilmesi cok zor herkesin ayri bir gorusu var ünlü proflardan bile net bir cevap alamassin.

Evet bu olabilr çocukların belki kökeni o taraftan geliyordur ve ona benzer bir dil oluşturma şansları yüksek mesale bu döenmde böyle bir deney olsa Türkçeye yakın bir geliştirilme şansı yüksek.

Babil kulesi lanetinden başlayabiliriz. Neymiş taş devri, tunç devri fasa fiso göbeklitepe buyur 12.000 yıllık yapıyı unga bungalar mı yaptı? Tarih ezberden ibaret değil. Hele dayattıkları antik insan tarihi hiç değil yazılmayan çizilmeyen karanlık köşelerde birçok bilmediklerimiz saklı.

Bilmediğimiz çok şey var evet göbeklitpeye en yakın zamanda gitmek isterim nasıl bir yer nasıl bir zaman ve yaşanmışlık var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı