İlk önce yazılım dili mi algoritma mı öğrenilmeli?

ozgur_krblt

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu sene mekatronik mühendisliği birinci sınıfa başlayacağım. İlk dönem okul C dersi verecek. Bölümümle birlikte gelecekte yazılım ve Unreal Engine oyun geliştirme alanına da yönelmek istiyorum.

Yaz bitene kadar Unreal Engine için C++ öğrenmek ve okulda alacağım C dersinde rahat etmek istiyorum algoritma kitabı da aldım ancak hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Kitaplardan ayrı olarak online kurslardan da destek alacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

IMG_1679.jpeg

Bu sene mekatronik mühendisliği birinci sınıfa başlayacağım. İlk dönem okul C dersi verecek. Bölümümle birlikte gelecekte yazılım ve Unreal Engine oyun geliştirme alanına da yönelmek istiyorum.

Yaz bitene kadar Unreal Engine için C++ öğrenmek ve okulda alacağım C dersinde rahat etmek istiyorum algoritma kitabı da aldım ancak hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Kitaplardan ayrı olarak online kurslardan da destek alacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eki Görüntüle 1836854
Algoritma. Keşke kitap almasaydınız. Pek bir işe yaramaz.

Eki Görüntüle 1836854

Algoritma.

Son düzenleme:
Emin olun youtubedeki eğitimler daha faydalı. Birde C++ dan başlarsanız biraz zor öğrenirsiniz. C'den başlayabilirsiniz.
Hocam C++ başlamak isteme sebebim Unreal Engine ve C için belirli bir temel oluşturmak. Yazılım mühendisi olmayacağım için bir yazılım mühendisi kadar fazla dil öğrenemeyeceğimi varsayıyorum ve kullanacağım dilleri öğrenmek istiyorum sadece.

Yazılım mühendisi bir arkadaşım da C++ ile başlarsam C dilini rahat öğrenebileceğimi söyledi.

Hocam C++ başlamak isteme sebebim Unreal Engine ve C için belirli bir temel oluşturmak. Yazılım mühendisi olmayacağım için bir yazılım mühendisi kadar fazla dil öğrenemeyeceğimi varsayıyorum ve kullanacağım dilleri öğrenmek istiyorum sadece.

Yazılım mühendisi bir arkadaşım da C++ ile başlarsam C dilini rahat öğrenebileceğimi söyledi.

Unreal Engine için C++ değil, C++'daki Unreal Engine kütüphanesini öğrenmelisiniz. Ayrıca mis gibi blueprint sistemi var. Tabii C++ kütüphaneyi bilmeniz yetmiyor. Döngüleri ve değişkenleri bilseniz yeter.

Hocam C ile C++ bağlantısı: C'de çalışan bütün kodlar C++'da çalışır. Ama C++'de çalışan bütün kodlar C dilince çalışmaz. Siz C++ öğrendiğinizde C'de öğrenmiş olursunuz. Ama hangileri C'de çalışıyor bilemezsiniz.

Algoritma, algoritmik düşünmeyi öğrendikten sonra işiniz kolaylaşacaktır.
O zaman tavsiyenize uyarak algoritmadan başlamaya veya olursa ikisini birlikte götürmeye çalışacağım.

Unreal Engine için C++ değil, C++'daki Unreal Engine kütüphanesini öğrenmelisiniz. Ayrıca mis gibi blueprint sistemi var. Tabii C++ kütüphaneyi bilmeniz yetmiyor. Döngüleri ve değişkenleri bilseniz yeter.
Anladım, o zaman videolarda özellikle Unreal Engine için C++ öğreten videolardan öğrenmem en mantıklısı olacaktır ama yine de mümkün olduğunca C++ ve C dillerini öğrenmek mesleğimde de işime yarayacaktır diye düşünüyorum.

Hocam C ile C++ bağlantısı: C'de çalışan bütün kodlar C++'da çalışır. Ama C++'de çalışan bütün kodlar C dilince çalışmaz. Siz C++ öğrendiğinizde C'de öğrenmiş olursunuz. Ama hangileri C'de çalışıyor bilemezsiniz.
Evet bunu da duymuştum. Sonuç olarak C++ dilinden başlamak hem okuldaki C dersi hem de benim oyun geliştirme alanındaki isteklerim için en iyi tercih ve başlangıç gibi görünüyor. Tek sıkıntı algoritma mı yoksa C++ ile mi başlayacağımı bilememiştim. Algoritma ile başlayacağım veya ikisini birlikte yürütmeye çalışacağım.

Hepinize değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim…

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı