Daha fazla
Bu sene mekatronik mühendisliği birinci sınıfa başlayacağım. İlk dönem okul C dersi verecek. Bölümümle birlikte gelecekte yazılım ve Unreal Engine oyun geliştirme alanına da yönelmek istiyorum.
Yaz bitene kadar Unreal Engine için C++ öğrenmek ve okulda alacağım C dersinde rahat etmek istiyorum algoritma kitabı da aldım ancak hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Kitaplardan ayrı olarak Online kurslardan da destek alacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eki Görüntüle 1836854
Kitap Algoritma örneklerini hangi dil ile anlatmış o nu merak ettim. Yapmanız gereken bence bu kitapda C veya C++ dilleri harici anlatım yapılmış ise ilk hangi dili öğrenmek istiyor iseniz o dil de algoritma mantıgını kavramanız ki C dilinden başlamanız daha iyi olur. Sonraki aşamada zaten algoritma mantığını anlayınca kitapda farklı bir dil ile anlatım bile olsa anlatılan dil yapısını C diline çevirerek kitapdan daha fazla fayda alabilirsiniz.
Obje yönelimli programlamadan başlaması daha iyi olmaz mı? Hem neredeyse aynı syntax.
Bence tabii bu benim görüşüm mantıksız olur. O zaman algoritma kısmına hiç önemsemeden syntax ezberlesin copy paste yapsın gibi bir şey olur.
Hocam C++ başlamak isteme sebebim Unreal Engine ve C için belirli bir temel oluşturmak.
Unreal Engine için C++ değil, C++'daki Unreal Engine kütüphanesini öğrenmelisiniz.
Bunun bence mantıksız olduğunu yukarıdaki sebep ile anlattım. Bir şeyin daha mantığını anlamadan en tepeden başlamak sizi daha çok yorar adım adım gidin bence. Snyax'ı yazdım ama neden yazdım kısmını size Algoritma verecek. Siz OOP kısmına vs takılıp kalacaksınız ve asıl başta kafa yormanız gereken Algoritma mantığını kaçıracaksınız.
Son düzenleme: