İlk okul seviye dersler için dershaneye gitmek mantıklı mı?

Çoğu anne-baba çocuğunu ya sosyalleşsin yada başından savmak için dershane-etüt vesaire gibi yerlere gönderiyor. Benim fikrim para tuzağı gitmeyin.

Vakit kaybetme.
Hemen paragraf ve sıfırdan matematiğe başla.

Dershane sana ilk okul seviyesinden ders vermeyecek.
Müfredat da olan dersleri verecek ve temelin kötüyse hiçbir şey öğrenemeyeceksin.

Deneyimlerimi yazdım.

Çoğu anne-baba çocuğunu ya sosyalleşsin yada başından savmak için dershane-etüt vesaire gibi yerlere gönderiyor. Benim fikrim para tuzağı gitmeyin.
Hocam özel ders veren bire bir eğitim veren yani kısacası anlayacağınız teke tek 1 öğrenci 1 öğretmen şeklinde verilen derslere ne diyorsunuz peki belirli bir ek ücret karşılığında kurslarda/dershanelerde falan olsun.

Nasıl yani? İlkokul seviyesinde derken, neyi yapamıyorsunuz?
Hocam ben çok iyi anladım aynısı bende de var ilkokul seviyesinin altındayım bende kısacası anlayacağınız hafif zeka geriliğim var gittiğim kamuya bağlı hastanenin yetişkin psikiyatri bölümünde yaptırdığım IQ test düzeyine göre. Yani sokak röportajlarındaki yağ/tüp kuyruğu var diyen 50-60 yaş üstü dayı/teyze zihniyetlerinden kat kat çok zekiyim yani bahsettiğim o kesimin yanında bir dahiyim. Gurbetçilerde buna dahil. Matematikte çarpma/bölme işlemlerini zihinden yapmakta zorlanıyorum, Türkçe ne iyi ne kötü, İngilizcede okuma ve yazma yeteneğim iyi konuşma ve dinleme yeteneğim kötü psikolojik olarak. Fen Bilimlerinde hiçbir yeteneğim yok yani sıfır yetenek, Sosyal Bilimler'de ne iyi ne kötü Türkçe'deki şekilde. Kısacası Türkiye koşullarında Özel Eğitim Sınıfları dışında eğitim görmenin getirdiği lafta sözde avantajlar ve nimetler... Ekstra olarakta psikolojik olarak bir kekemeyim diksiyonum berbat. İlkokuldan beridir de kitap okuma alışkanlığım yok kurstaki coğrafya öğretmeni hikaye türündeki kitaplardan okumaya başla diyor alışmam için roman okurken cinnet geçirecek kadar oluyorum. Aynı zamanda da okuduğumdan hiçbir şey anlamamaktayım. Son olarakta buradan yazdıklarımdan çıkardığım sonuçlara göre BEP öğrencisiydim ben. IQ testindeki sorulardan örnek verecek olursam Atamızın ölüm tarihini sordular onu doğru cevapladım birde hatırladığım kadarıyla kaç çeşit damar vardır sorusu falan soruldu İstiklal harbi komutanları kimdir sorusu soruldu onu ne yazık ki yanlış cevapladım eve gittiğimde baktım öğrendim.

Çoğu ebeveynler sanıyor ki benim evladım oraya gidip ders çalışıyor sınava hazırlanıyor ama ne yazık ki içlerini rahatlatmaktan başka bir halt yaptıkları yok.

Vakit kaybetme.
Hemen paragraf ve sıfırdan matematiğe başla.

Dershane sana ilk okul seviyesinden ders vermeyecek.
Müfredat da olan dersleri verecek ve temelin kötüyse hiçbir şey öğrenemeyeceksin.

Deneyimlerimi yazdım.
Hocam arkadaş müfredattaki verilen derslerden hiçbir halt anlamıyor diyelim ki farz et yani en basitinden o zaman ne yapsın? Aynı zamanda arkadaşın dünyamızda olup biten hiçbir şey ilgisini çekmiyor bu yüzden genel kültürü çok düşük hiçte iyi değil.

Son düzenleme:
Hocam özel ders veren bire bir eğitim veren yani kısacası anlayacağınız teke tek 1 öğrenci 1 öğretmen şeklinde verilen derslere ne diyorsunuz peki belirli bir ek ücret karşılığında kurslarda/dershanelerde falan olsun.
Dostum çocuğun içinde varsa zaten olur. Sadece okula giden özel ders vesaire almayan bir birey daha başarılı olabiliyor diğerine göre, kısacası gereksiz.

Dostum çocuğun içinde varsa zaten olur. Sadece okula giden özel ders vesaire almayan bir birey daha başarılı olabiliyor diğerine göre, kısacası gereksiz.
Dediğiniz gibi kişiden kişiye göre değişiyor bu durum ben mesela sınıf içinde arkadaşlarım olduğu zaman hoca bütün sınıfa dersi anlattığı için rahat rahat dersi dinleyemiyorum çok çabuk sıkılıyorum anında kopuyorum derslerden. Benim kastım daha çok bireysel ders.

Dediğiniz gibi kişiden kişiye göre değişiyor bu durum ben mesela sınıf içinde arkadaşlarım olduğu zaman hoca bütün sınıfa dersi anlattığı için rahat rahat dersi dinleyemiyorum çok çabuk sıkılıyorum anında kopuyorum derslerden. Benim kastım daha çok bireysel ders.
Herşey kitapta yazıyor zaten hocam :D

Orta okul ve lise derslerim eksik özel eğitim sınıfında okudum orta okul ve liseyi ondan dolayı 5 sınıf ve yukarı derslerini yapamıyorum.

Bu durumda bir senede halledilemeyecek kadar çok eksiğin olmalı. Bir matematik öğretmeni olarak sana tavsiyem, kitap, video, özel ders veya dershane ile geçmiş yıllara yönelik eksiklerini kapatman, lise dönemi konularını da sınava çalıştığın seneye bırakman.

Yani önce bir sene 5. - 10. sınıf konularını öğrenmeye bak, bir sonraki sene de 9-10-11-12 konularını diğer rakiplerinle birlikte sınav senesinde öğrenirsin.

Hem ortaokulu hem liseyi tek senede halletmeyi düşünüyorsan yanılıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı