İlk tutanak sicile işlenir mi?

zizilf

Zeptopat
Daha fazla  
8. sınıf öğrencisiyim ve kağıda küfür yazdığım için hoca bana tutanak yazdı. Bunu sınıf hocasına vermiş ve sınıf hocamız disiplin kurulunda bulunuyor. Beni disiplin kuruluna çağırdılar ve savunma formu yazıp imzalattılar. İlk tutanağın ve kanıtoda var çünkü kağıt onların elinde. Sicilime işlenir mi?

Kağıda ama hangi kağıda.. veya kime neye hitaben .. Ağır bir küfür mü veya bir kişiyi hedef alan bir küfür mü .. Bu tip şeyler önemli .. Ama 8. sınıf ... Orta 2 falan oluyor sanırım değil mi .. Yaş da muhtemelen 14 falan .. Duruma göre bu yakınlarda bir çeşit disiplin cezası alman gündeme gelebilir ama öyle ağır bir şey olacağını da zannetmem ve böyle bir şey için de kimsenin hayatını mahvetmeye kalkışmaz öğretmenlerin .. Ama hatanı anlaman ve tekrar etmemen kısacası disiplinli ve saygılı olman için sert davranabilirler bir süre .. Veya dediğim gibi sembolik bir ceza verebilirler ama sicil falan bu kadar ileri gitmez mesele.. Ortaokul ve lisede olan orada kalır .. İşte üniversitede veya iş hayatına girişte karşına çıkmaz bu tip bir şey .. Olayın ayrıntısını bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama o okulda bulunduğun sürece veya orta öğrenimin boyunca bunun senin başını ağrıtmaması için konu biraz soğuyunca ilgili öğretmen veya idareci her kimse yanına gidip güzel ve samimi bir şekilde özür dilemen güzel bir hareket olur.. Öğretmen ve idareciler öğrencilerin okul kurallarına uymasını ve kendilerine karşı da saygılı olmasını bekler ki bunu beklemekte de haklılar.. Ama kalkıp da gencecik bir öğrenciye kafayı takıp hayatını karartmaya çalışmazlar .. Yani umarım işte bilmemkim hoca var ya senin taa diye yazmamışsındır .. Öyle bir şey yaptıysan da kusura bakma ama biraz burnunun sürtmesini kendin istemişsin demektir... Yapma öyle şeyler.. Bir daha asla böyle bir şey yapmayacağım saygılı ve düzgün bir öğrenci olacağım. Büyüğüm ve öğretmenim olarak çocukluğuma verin özrümü lütfen kabul edin utanç içindeyim falan dersen samimi şekilde zaten canavar değil bu insanlar konunun üzerini kapatacaklardır bir şekilde...

8. sınıf öğrencisiyim ve kağıda küfür yazdığım için hoca bana tutanak yazdı. Bunu sınıf hocasına vermiş ve sınıf hocamız disiplin kurulunda bulunuyor. Beni disiplin kuruluna çağırdılar ve savunma formu yazıp imzalattılar. İlk tutanağın ve kanıtoda var çünkü kağıt onların elinde. Sicilime işlenir mi?

Benim arkadaşın kaç tane tutanağı var bilemezsin hiçbir şey olmadı siciline işlenmedi "okula bıçak ve puff getirdi" 8.sınıf öğrencisiyiz.

Benim arkadaşın kaç tane tutanağı var bilemezsin hiçbir şey olmadı siciline işlenmedi "okula bıçak ve puff getirdi" 8.sınıf öğrencisiyiz.
Sınıf tekrarına bırakmak zorundalar.

Bu olaylar geçen yıl yani 7.sınfta olmuştu şuan 8.sınıftayız yani senin dediğin gibi bir durum olmadı.
Hocalarla arası iyiyse diyecem neysede ama bırakmak zorundalar,dersleri başarılıysa tabi geçer.

İşlenmez; okuldan atılma, sınıf değişimi, uzaklaştırma, kınama harici uyarı veya diğer tutanaklar sicile işlenmiyor..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı