Ortaokulda ilk tutanak sicile işlenir mi?

Basit olaydan dolayı disipline gidersen ve bir daha tekrarlamazsan genellikle öğrencinin durumu baz alınarak siliniyor diye biliyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben ortaokulda iken simit oyunu oynuyorduk. Bu oyundan tutanak yedim, tabii bu benim ilk tutanağım, müdür yardımcı sadece ismimi aldı, hiçbir şeye imza atmadım ve beni disiplin kuruluna çağırmadılar. Bu durumda bu tutanak sicile işlenir mi? (Şu an ben 10. sınıftayım.)
Tutanak demek kağıdı imzalamak demektir. Bu yaptığı tutanak değil gözünü korkutmak sadece hiçbir şey olmaz.

Tutanak tutmamışlar uyarmışlar sadece ortaokulda falan tutanak tutulmaz tutulamaz çünkü 18 yaş altındasınız 18 yaş altında olan çocukların imzası gereçli sayılmaz aileleri olmadan onlara karşı hiçbir işlem yapılmaz. O yüzden ortaokullarda tutanak vs olmaz zaten tutanak diye bir şey normalde okullarda yoktur yönetmelikte de yok sadece korkutmak için uydurulan yapılan bir şeyo kadar o da anlattığım gibi etkisiz. Okulda bir kural ihlali ya da bir suç işlerseniz okul disiplin kuruluna gider ve displin kurulu kararı ile kınama/uzaklaştırma/okul değiştirme ya da örgün eğitim hakkını kaybetme cezaları alırsınız. Yaralama gibi bir durumda da okul ve adli suç olarak aileniz ile birlikte polis hakkınızda dosya açar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı