İlk Windows nasıldı?

Denediniz Mi?

• Evet

Oy: 24 28,6%
  • Hayır

Oy: 60 71,4%

• Oy verenlerin toplamı
    84
Zamanında gazete kuponu ile indirimle aldığımız Vestel marka bilgisayar ve de Windows 98 ile başladım. :) Age of Empires II hiç sıkıntısız oynatıyordu. Telefonla internete bağlarken ki o bağlantı sesi hala kulağımda. Sonra XP,W7,W8,W8.1...

Vay arkadaş, Ski freeyi görünce anılarım depreşti. O zamanlar çocuktuk adını bilmiyordum şimdi gördüm bizim oyunun adı buymuş. :D :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında Microsoft'un ilk işletim sistemi bundan daha eskiydi sadece MS-DOS ekranı vardı. Mouse falan icat edilmemişti daha gerek olmadığı için komutlar girerek birşeyler yapılabiliyordu. Bilgisayarlarda IBM ilk masaüstü ufak bilgisayarlar üretmeye başladığında düşündüler bunun çalışabilmesi için. Birde işlem yapılabilmesi için bir sistem program lazım diye düşünürler ve akıllarına yeni kurulmuş Microsoft'un sahibi Bill Gates gelir. Bill Gates ile IBM anlaşma yapar her sattığı bilgisayardan 3 dolar alacak şekilde. Bill Gates işletim sistemi yazmayı hiç bilmiyordur daha öncede böyle birşey hiç yapmamıştır ve aklına kendisinden 10-15 yaş büyük bi aile dostu gelir. Soluğu onun yanında alır işletim sistemini ona yazdırır. Bill Gates IBM ile anlaşma yapar IBM kabul eder. Bu olaylar böyle sürüp giderken ortaya Macintosh OS adlı yeni bir işletim sistemi çıkar üstelik Bill Gates'in yardım alarak ürettiği işletim sisteminden kat kat üstündür. Bu MAC Os'un grafik bir arayüzü vardır ve fare yani mouse diye bir aygıtı vardır. Klavyenin yanında Macintosh satışları Windows'u yerlebir etmiştir. Bill Gates ne yapsak diye düşünür ve gider bir tane Mac Os alır. Programcısının önüne koyar ve derki "Çalabildiğin kadar çal" ve bu olaydan sonra grafik arayüzlü Windows doğar. Aynı şekilde netscape den de çalma işlemi yaparak İnternet Explorer'ı üretirler.

98 ile başladım, sonra babam ikinci el bir pc almıstı, xp pro kullanıyodum, daha sonra win 7 ultimate daha sonra starter kurdum:D

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı