İlköğretim matematik öğretmenliğini bırakıp tekrar YKS çalışmak mantıklı mı?

E R E N

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, 18 yaşındayım. İlk senemde ALKÜ'de ilk mat kazanmıştım ama bu sene bölümde ciddi bir düşüş olmuş ve bölümün hali de atamalar olsun, öğretmenlik akademisi olsun iyi değil maalesef. Bu yüzden bırakma kararı aldım ama ne hedefi koyacağım hakkında çok kararsızım. Sadece ortalamanın üstünde maaş alan 4 yıllık güzel bir müh istiyorum. 2025 ve 2026 sınavlarına gireceğim ama bu sene OBP kırık olduğu için pek umudum yok. Şu an okuyan ya da tanıdıkları olup 4 yıllık güzel bir bölüm ve üniversite tavsiyesi olan var mı? @Jira hocam bazı konularda uçak mühendisi olduğunu görmüştüm. Acaba maaş ve çalışma koşulları hakkında bilgi verme şansın var mı? Açıkçası o bölüm biraz kafama yattı da torpil vesaire var mı, işsizlik durumu var mı? Maaş olarak güzel seviyelerde mi, siz yaşam standartlarınızdan memnun musunuz? Bölümün zorluğu vesaire nasıl acaba? Cevap verirsen çok müteşekkir olurum. Başka tavsiyesi olan arkadaşları da dinlemeyi çok isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemiz özelinde mi bilmiyorum ama şuan revaçta olan bir mesleğin 4-5 yıl sonra popülaritesinin ve duyulan ihtiyacın düşme ihtimali her zaman var. Yani şu bölümden çıktığın anda minimum 60-70k'lardan iş imkanı bulursun diye 4-5 yılı öngörmek pek mantıklı değil. Maalesef.

Hocam açıkçası uçak mühendisliği benimde merak ettiğim bir alan. Çok fazla bilgi sahibi değilim, hocamız geri dönerse gerçekten çok güzel olur fakat okuduğunuz okul sanırım önemli biraz. İTÜ'den çıkıp da herhangi bir meslekte işsiz kalmak biraz zor gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı