İmam hatip liselerine gidilir mi?

Nitelikli, proje ve yüzdelik dilimi yüksek olanları tercih edilebilir.
Siz düz olanına gittiniz herhalde.
Çünkü bizim okulun yarısından fazlası kız.
Okul ikiye bölünmüş durumda değil mi? Haremlik selamlık tarzı diye biliyorum. Benim ilimdeki proje fen sosyal zart zurt bir ton ismi olan "nitelikli" imam hatipte öyleydi, farklı merdivenleri kullandırtıyorlardı diye biliyorum.

Evet, imam hatip okullarında kız erkek ayrı sınıflarda ve ayrı bölümlerde öğrenim görüyor. Bazı imam hatip okullarında böyle değil galiba. En son gittiğimde durum böyleydi yani, gideli yaklaşık bir 6 yıl oluyor.

Öyle olan yerler olabilir ama bizim okul 11 ve 12 karışıktı çoğu. Ayrı olan yoktu herhalde. Olsa da belki bir tane.
Şey için tereddüt ettim. Bir tane dil sınıfında sadece bir kız vardı da.

Öyle olan yerler olabilir ama bizim okul 11 ve 12 karışıktı çoğu. Ayrı olan yoktu herhalde. Olsa da belki bir tane.
Şey için tereddüt ettim. Bir tane dil sınıfında sadece bir kız vardı da.

Karışık imam hatip, eşine az rastlanır bir şey. Veya kız ve erkeğin aynı yerde öğrenim görmesini sorun etmeyecek kadar ilerlemişler. İmam hatip okulları artık kız erkek karışık mı?

Karışık imam hatip, eşine az rastlanır bir şey. Veya kız ve erkeğin aynı yerde öğrenim görmesini sorun etmeyecek kadar ilerlemişler. İmam hatip okulları artık kız erkek karışık mı?
Çoğu değil hocam. Karma eğitime o kesim genelde karşıdır. Yapacakları varsa bile olmaz.

Yazın sakın yurtlara gitmeyin 1ay falan eğitim gördüm(Yatılı kalmadım ve kendi rızam ile gittim) Verdikleri eğitim yetersiz ve ilgi yok. 3 sene falan camii kurslarına gitmiştim eğitim ve ilgi var.

9 ve 10 ayrıydı. Bence ayrı olması daha iyi ya. Erkek erkeğe kalınca daha iyi tanıyorsun arkadaşını. Zaten sevgili yapan yapıyor. Var yani okulda. Yan yana falan geziyorlardı. 9 ve 10'a biraz engel olsalar bile(çok da değil) büyükleri fazla engelleyemezler.

Yazın sakın yurtlara gitmeyin 1ay falan eğitim gördüm(Yatılı kalmadım ve kendi rızam ile gittim) Verdikleri eğitim yetersiz ve ilgi yok. 3 sene falan camii kurslarına gitmiştim eğitim ve ilgi var.
Bu konuda o kadar ama o kadar haklısın ki.

Ki nitelikli imam hatiplerin eğitimini pek beğeneni görmedim. Puanın yüksek olmasının tek sebebi aslında fen lisesine gitmesi gereken öğrencilerin ailesi tarafından bu okullara gönderilmesi... Birkaç tanesiyle tanıştım, hocalardan hiç memnun değiller; kendileri çalışıp başarılı oluyorlar. Zaten o tip insanları en kötü meslek lisesine koy, önüne kitap verdiğin sürece derece yapacak o çocuk. ( Bu öğrenciler birçoğu da fen lisesinde ders veren hocalardan özel ders alıyor)

Yurtları kastetmedim kesinlikle, bahsettiğim bildiğin camilerdeki yaz kuran kursu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…