İmam hatip liselerine gidilir mi?

İmam hatip liselerinin ortam olarak meslek liselerinden farkı yok :)
Hocam en azından meslek öğreniyorsunuz. Ustalık belgenizi falan da veriyorlar. Daha iyi böyle. İmam hatipte 4 sene vakit kaybı yaşıyorsunuz.

Eğer iktidar değişmezse gidilebilir, sonuçta hemen iş bulabilirsiniz.😀 Onun dışında çocuğun kararı önemli, zorla yollanılmaz.
Yok hocam nereye buluyoruz Kartal İmam Hatip derseniz ayrı tabi.

@263721 dini ön planda tutan ülkeler hiçbir zaman gelişemeyecek. Acı ama gerçek bu. Batı'ya ve Asya ülkelerine bakın, adamlar bilimi ön sırada tutuyor. Vatandaşlarına da refah bir yaşam sunuyorlar.

Bilim her zaman kazanır hocam bunu maalesef Türk halkının %50'si hala kavrayamadı.

Zamanında çocuklarınızı imam hatip liselerine göndermeyin diye birçok veliye uyarıda bulundum, öğüt verdim ancak çoğunun dediği şey şu oldu ki imam hatip lisesine göndermeyeyim de senin gibi imansız mı olsun falan falan diye cevap aldım. İş biraz da ailede bitiyor, aile nasılsa çocuğunu da öyle büyütüyor. Sonucunda da ne olduğunu söyleyeyim, çocuk din adına da hiçbir şey öğrenemedi :D Şu ülkenin din sevdası öldürecek bizi...

Ülkeyi yavaş yavaş bitiren de bu din sevdası değil mi zaten? Millet dine gereğinden fazla bağlı olduğu için ileri gidemiyoruz, daha iki gün önce biriyle tartıştım bana diyor ki "bize Müslüman bir Cumhurbaşkanı lazım Erdoğan dinimi yaşamama izin verdi bu yüzden hep ona oy verdim ve ona minnet borcum var" 2022 yılına gelmişiz millet hala kişilerin dinine göre karar veriyor.

Bilim her zaman kazanır hocam bunu maalesef Türk halkının %50'si hala kavrayamadı.

Halka evrimi açıklamaya çalış sonra bak nasıl linç ediyorlar seni. Bu ülke fazla geride kaldı.

İmam hatipte okuyan çocukların çoğu kendi isteğiyle değil de aile zoruyla bu okullara gönderildikleri için okulun ana fikri ters tepiyor. Çocuklar zorla dini eğitime ( ne kadar dini eğitim denebilirse tabi ) maruz bırakıldığı için tam tersi bir eğilim oluyor. Hocaların bir çoğunun bazı muhtelif tarikatlarla ilişkisi olduğu da aşikar, iş bir yerden sonra propagandaya dönüyor. Gerçekten ilerde imam olmak isteyen çocuklara tavsiyem, gidebildiğiniz en iyi okula gidin; yazın da hitabetini beğendiğiniz bir hocanın yaz kursuna gidersiniz. İlahiyat kazanmak çok zor değil zaten.

Hangi sınav hatırlamıyorum ama benim zamanında hemem yanda imam hatip vardı. Her gün bizim okuldan birileriyle kavga ederlerdi. Neyse bir gün bana bulastilar. Üzerimde o zamanın nimeti 300 TL vardı. Hepsini aldılar. Sonra alan çocuğu bulup ağzını burnunu kırdım. Çok kötü dövdüm çocuğu. Gelip özür diledi, parayı geri verdi. Seni bir daha burada görmeyeyim anladın mı? Dedikten sonra çocuk okul değiştirdi 🙂
Şimdi 50 kişi toplanıp geliyorlar...

Hangi sınav hatırlamıyorum ama benim zamanında hemem yanda imam hatip vardı. Her gün bizim okuldan birileriyle kavga ederlerdi. Neyse bir gün bana bulastilar. Üzerimde o zamanın nimeti 300 TL vardı. Hepsini aldılar. Sonra alan çocuğu bulup ağzını burnunu kırdım. Çok kötü dövdüm çocuğu. Gelip özür diledi, parayı geri verdi. Seni bir daha burada görmeyeyim anladın mı? Dedikten sonra çocuk okul değiştirdi 🙂
Şimdi 50 kişi toplanıp geliyorlar...

Delikanlılık bitti ne yazık ki, artık kimse kendisine güvenmiyor herkesin bir abisi veya 10-15 kişilik grubu var kimse kavgaya tek gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı