İmam hatip lisesi nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
YKS çalışırken son sene ya da mezun senende okuldan bağımsız olarak kendin tekrar çalışıyorsun zaten. Okulda verilen eğitim biraz temel oluyor. Ama dediğim gibi gittiğin okul, öğrenci grubu, ögretmen grubu senin çalısma hevesini kırmaması çok önemli.

"Gitme çok kötü!" diyenlere bakma, her şey sende bitiyor. Okuyacaksan serserilere, boş işlere takılma, dersini çalış. Çalışmayınca her okul zor gelir.

Hocam bu konuyu bir oyunu bitirmeye benzetebiliriz aslında. Düşük bir sistemde 20-25 FPS ile bir oyunu mu bitirmek daha kolay ya da daha iyi bir sistemde 60 FPS rahat rahat donmalar, takılmalar olmadan mı daha kolay olurdu. İsterse insan zaten başarır ama çok çok daha zor olacaktır imam hatip lisesinde.

Lisede Türkiye'nin en iyi üç imam hatibinden biri denilen imam hatipe gittim. Okulun adını burada paylaşmayacağım ama şunu söyleyebilirim ki o okulun sana katacağı tek şey arkadaşlar olacak. O da dediğim gibi, Türkiye'nin ilk 10'undan birine gittiysen öyle. Onun dışında benim okulumun öğretmenleri de çok iyiydi ama idaresi, müdür yardımcıları, okulun kendisi, siyasi havası vs. rezaletti. Dershaneye gittiğimde arkadaşlarım okuduğum okuldan bahsedince bana "dışarıdan çok güzel duruyor içerideki öğretmenler çok iyi diyorlar" vs. diyorlardı. Ama gerçekten idare sistemi ve müdür yardımcıları o okulu katletti.
"Arap okulu, imam mı olacan? Vs." bunlar hikaye. Tarafsızca söylüyorum, imam olmadım. Elektrik mühendisliği okuyorum şu an. Ve okuldan çoğu insan mühendisliğe gitti. İlahiyat giden çok az. Onun dışında tekrar tekrar söylüyorum. Puanı yüksek bir okuldaysan eğitimi iyi olur, arkadaş ortamı daha iyisini Anadolu lisesinde bulamazsın. Ama idare çok sıkıntı yaratıyor.

Edit: Bakıyorum da insanlar nasıl da zerre fikir sahibi olmadıkları bir okul hakkında ileri geri konuşuyor :(.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı