İmamhatip ve meslek liseleri nasıl?

Ben imam hatip lisesine gidiyorum. Keşke meslek lisesine gitseydim diyorum. İmam hatip liseleri de bir meslek lisesidir aslında. Fakat din üzerine kurulu. Eğer ilahiyat filan düşünüyorsan imam hatip.
Benimki proje okulu. Sayısal, eşit ağırlık, dil bölümleri var.
İmam hatip lisesiyle vakit kaybetmeni açıkçası istemem. Meslek öğrenme gibi bir niyetin varsa meslek lisesine gitmeni öyle öneririm. O niyetin de yoksa açık lise başka yapacak bir şey yok.
Neden?
 
Ben meslek lisesi çıkışlıyım. Affedersiniz iti kopuğu dolu bir okulda okudum sayılır. Bana çok fazla bulaşmadılar fakat bulaşmaya çalıştılar. Ağızlarının payını güzel bir şekilde verdim çokta bulaşmadım. Adı sanı kötülendiği kadar kötü okul kategorisinde değil hocam.
 
Meslek lisesine giderek meslek öğrenen var mı cidden? Fizik, matematik yerine gider meslek dersleri alırsın oda seni sınavda rakiplerinin karşısında geriye çeker. İlla bir şeyler öğreneceksen ilgili olduğun alanın fakültesini iyi bir üniversitede kazanmanı öneririm.
Meslek lisesine gidenlerin kaçı üniversite sınavına giriyor özellikle 2 yıl üstü bölümler için?
 
Meslek lisesine gidenlerin kaçı üniversite sınavına giriyor özellikle 2 yıl üstü bölümler için?
Bence hepsi giriyor. Ama kazanan kaç kişi bir şey diyemem :) Zaten Lise 4'te ders çalışmaya karar veriyorsun. Sonra bakıyorsun staj yeri gece gündüz haftanın 3 günü çalıştırıyor. Fizik kimya desen en son lise 1'de görmüşüz, tabi kendi gittiğim liseden örnek veriyorum diğerlerinde nasıldı bilemem. Lise 4'te 2 gün okula gidiyoruz, onda da 2 saat Beden Eğitimi, Trafik ve ilk yardım, rehberlik falan haftada toplam 16 saat ders görüyoruz. Onunda yarısı boş geçiyor. Geçekten 4 yıllık isteyenler kesin 1-2 sene hazırlanıp öyle deniyordu.
Ben 2014'te mezun oldum, o zamanlar 2 yıllıklara sınavsız dikey geçiş vardı. Şimdi var mı bilmiyorum. 4 Yıllık bölüm istiyorduk arkadaşlarımızla ama bilgi birikimi yok hiç bir şey bilmiyoruz. Gidip 2 yıllık ön lisanstan 2. öğretime kayıt olduk. Sonra 2 sene boyunca rahat rahat DGS'ye çalıştık, akşamda saat 5 ile 9 arası okula gittik. 2 Sene sonra DGS'de sadece türkçe - matematik yaparak 4 yıllık lisanslara geçip 3.Sınıftan devam ettik. Tabi bölümlerin Fark dersleri oluyor ama o kadar da olsun. Aslında sistemin Bug'undan yararlandık gibi birşey :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı