İmamhatip ve meslek liseleri nasıl?

Bilişim teknolojileri mezunuyum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum. Şimdi AÖF YBS okuyorum. İster Anadolu lisesine git. İster meslek lisesine sen sürekli ders çalıştığın sürece gittiğin okul destek olacak. Mühendislik için matematik gösterilmiyor. Meslek lisesi amacı kalifiye eleman yetiştirmek.
 
O arkadaş kendini çok mükemmel görüyor. Sütten çıkmış ak kaşık sanarsın.
Sigara içmenin iyi bir şey olduğunu savunmuyorum. Zarar tamamen içilmemeli ancak şu devirde içmeyen kalmadı neredeyse. Kaldı ki milleti buna göre yargılamayı doğru bulmuyorum.
 
Sigara içiliyor diye okul ve ortam kötüleme çok saçma. Tek meslek lisesinde sigara içen yok. Anadolu lisesinde çatıda sigara içen karşı okulun kızlarını gözetleyende oluyor. Senin aklın var. Zararlı olan arkadaşlar ve ortamdan uzak durursun oldu bitti. Yakın arkadaşlarımdan bir tanesi sigara içerdi. Derslere pek düzgün gelmezdi ama ben onlara uymuyordum.
 
@Yeniçocuk, bu durum tamamen kişilik meselesi. Kaldı ki üniversitelerde durum daha ciddi, bu mantığa göre üniversite okunmamalı. Üniversitede her türden insan var, ben okurken benim sınıfımın yarısı Müslüman değildi mesela. Ancak bu durum hiç kimseyi ilgilendirmez, tamamen kişisel bir tercihtir.
 
İmam hatipler tamamen israf yuvası. Memlekette ne kadar niteliksiz varsa hepsini barındırıyor. Buna ek olarak çocukların beyinleri iğrenç ideolojilerle yıkanıyor.

Meslek lisesinde en kötü ihtimalle meslek öğrenip liseden mezun olduktan sonra kendi dükkanını açarsın veya dükkan açma belgeni kiralatırsın. Veya benim gibi bilgilerinin üstüne koyarak Elektrik Mühendisliğini kazanırsın. Alanında bir mühendislik kazanırsan da zorlanmazsın.
Hocam iğrenç ideoloji dediğiniz nedir?
 
@Rexie, arkadaşın dediğini aslında tahmin edebiliyorum. Malum kişi diyeyim sen anla, onun ideojileri.
@Yeniçocuk, milleti umursamıyorum. Sırf düşüncelerimden dolayı beni linç ettiklerini sananlar da oluyor ama ben onların demesiyle milleti yönlendirmeyi bırakacak değilim.
 
@One Face, sen doğru konuş o zaman. Ne diyeyim? Dediğim gibi milletin ne yaptığı beni ilgilendirmez. Sadece yönlendiriyorum.
Bana kalırsa bir iki sene okuduktan sonra iradeye sahip çıkıp açık öğretim okumak daha mantıklı gibi geliyor. İmam Hatip'de haftada bir saat temel dini bilgiler dersi de ne bileyim yani? Çocukların sorusu oluyordu bir sürü. Hatta bazı yerlerde hoca bile yetersiz geliyor. Yapacak pek de bir şey yok gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı