Babası anası akp'li olan ancak ülkenin kôtüye gittiğinin farkında olan nesildaşlarımda bir Ekrem İmamoğlu nefreti var. Çünkü Akp 2019'dan beri feci bir biçimde İmamoğlu karalaması yapıyor. Tüm akp seçmeni arasında İmamoğlu'nu bir deccal olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu klasik Türk sağı taktiğidir. Demirel "Ecevit gelirse din imanınız gider, bunlar belediyeleri yönetemiyorlar" Menderes de "Bunlar komünist din düşmanları" diyordu. E artık bazı şeyleri 60 senede anlasak mı arkadaşlar? Ne dersiniz, bi aydınlanma falan nasıl olurdu? Chp Akp'den kötü, denediniz mi? 1950'den beri Chp toplasak 4 buçuk sene bile iktidarda kalamadı ki. Afyonkarahisar on yıllar sonra CHP'ye geçti ne oldu? Ölüyor mu Afyon? Türkiye'de en yüksek memnuniyeti olan il belediyesi Afyon oldu. Ne oldu Manisa ağlıyor mu 70 sene sonra Chp geldi diye? Ne oldu İstanbul'a?
Gerçekten ne oldu İstanbul'a? Kadir Topbaş dediğiniz adam (Eski İstanbul belediye başkanı 2004-2017) 13 sene yönetti sonra Fetö'den dolayı Erdoğan partiden atmadı mı? Her yeri ranta boğmadı mı? E İmamoğlu yanlış olan ne yaptı? Ne yaptı abi ben anlamıyorum
@WolreaG söyler misiniz ne oluyor İstanbul'da? Eskiden öğrenci abonman tam abonmandan %50 ucuzdu şimdi %85 ucuz. Eski mantık olsa her sene 9 bin lira kaybedecektim ben. Ne oldu Büyükçekmece sahili kötü mü oldu? Eyüp düzeltilmedi mi? Tamvay ve metro yapımları durdu mu? Aksine bakın ben doğduğumdan beri Esenyurt'a metro gelecek diyorlardı tek kazma vurmadılar. Ne oldu, bak bu adam vurdu. Karşıya metrolar açılmıyor mu? Alibeyköy'de uzun bir tramvay hattı açılmadı mı? Boğaziçi deniz ulaşımı geliştirilmedi mi? Dolapdere ve çevre böglelerin altyapı sorunu büyük oranda düzeltilmedi mi? Yüzlerce metrobüs alınmadı mı? Askıda fatura, emekli evleri ve kent lokantaları ile halka bir nebze olsa nefes aldırmıyorlar mı? Peki İktidar ne yapıyor, deprem konusunda kaç kere davet etti adam bir temsilci yolladılar mı? Erdoğan ile kaç kere görüşmek istedi, görüştü mü? İstanbul deprem konferansına, İstanbul'un belediye başkanını çağırmamak gibi bir garabete düşülmedi mi? Belediyenin yeni metro projelerine imza attılar mı? Atmadılar. Eğer milleti önemseseler, İstanbul'u CEHAPE aldıysa biz yokuz kafasında olmazlardı. Hani İstanbul onların aşkıydı?
E ne abi? İmamoğlu İstanbul'un Sultanı seçimledi, belediye başkanı seçildi. Elbette hataları oldu, olacaktır da. Elbette her zaman birinden daya iyi birisi bulunur. Ama anlattığınız kadar şeytani bir yönetim varsa İstanbul'a Murat Kurum %39 alıp 1 milyon farkı yemedi mi abi? Ülkede her şey rezil gitsin, İstanbul en büyük il olduğundan acısını en çok o çeksin, sonra da bazı Akp'liler "Bak İmamoğlu bozdu" gibi saçma sapan laflar etsin.
Ne oldu, Ümit Özdağ diyorlardı. Bakın adam içerde şimdi. Niye, hukuk sistemimizden dolayı olabilir mi? Her sene hukuk ve demokrasi sıralamasında aşağılara koşan bir ülke olduk, tek adam rejimine geçtik, her on gençten yedisi fırsatını bulsam bu ülkeden gidicem diyor daha hâlâ Ekrem şöyle, Ekrem böyle.
Ya hadi ya. Gerçekten yazık ya. Vallaha bu millete yazık ediyorsunuz ya.
Mansur Yavaş aday olsun oy vermeyeceksiniz. Çünkü Ak Parti onu da karalayacak, terörist gibi gösterecek. Ümit Özdağ bile devmeti yıkmaktan yargılanıyor, Mansur ne ki, pasifin teki. 6 ayda muhafazakar seçmeni kendi taraflarına çekerler Mansur'a karşı.
Zaten daha ne davalar açacaklar İmamoğlu'na ne davalar. Çevresindekilere bile dava açıyorlar. Oy kaybetmyeceklerini hissetseker anında "İmamoğlu terörist, ama montaj ama bu ama şu" diyerek içeri atacaklar. Siz de bunu yiyeceksiniz. Çünkü İmamoğlu'na anlamsız bir nefret besliyorsunuz.
Soruya cevap verisem. Akp ve "muhalifim ama" diyenlerin baskılarından sıyrılmasını başarabilirse evet, kazanır. Ama önünde çok zorlu bir süreç var. Zira dediğim gibi "Bu adam terörist" dediklerinde inanmaya saniyesinde hazır olan seçmenler var yurdumda.
Nihayetinde şu var. Sosyal medya ve burası aska gerçeği yansıtmaz. Eğer yansıtsaydı Zafer Partisi iktidar, Memleket ana muhalafet partisi olmuştu. Tüm twitter zafer diye yıkıldı gittielr genel seçimlerde %2 bile alamadılar. Sosyal medyaya kalsa Chp ve Akp'yi çoktan kapamıştık. Onun için aldanmayın.
@SiyahiBeyfendi Niye ret edilsin ki? Chp yıllardır olduğu yerde duruyor işte. Akp 2009-2015 arası hdp ile görüşürken, imralıya heyetler giderken, Demirtaş o zaman kardeşken bir anda baktıkar oylar gidiyor, her şeyi tersine çevirdiler ve kayyımlar, tutuklamalar, "Vallaha biz yapmadık, Cehape yüzünden oldu" demeye başladılar. Chp ne dedi, terör ile müzakere olmaz dedi, bu sorunu şeffaf bir biçimde çözelim dedi. 2010'larda Muharrem İnce bu konuda CHP sözcülüğünü yapıyordu. "Biz Kürt sorununu aklı başında insanlarla şeffaf bir biçimde çözeriz ama terör ile müzakere devlete zarar verir diyordu" e şimdi ne diyorlar? 15 sene önce de böyleydi, şimdi de böyle. Ama Devlet Bey dün Öcalan için "PKK'nın kurucu önderi" dedi. Gözleriniz kandan yok olmuştur sanırım görünce.
Bu ülkede Kürt partileri 90'lardan beri %10 civarı oy alıyorlar. Milyonlarca Kürt, şakasına mı oy veriyor yoksa bir dertleri mi var? Dertleri varsa şeffaf bir biçimde çözmek devletin görevi midir, değil midir? "Yok ben kabul etmiyorum, öyle bir sorun yok." Aynen, Kürtler de 30 yıldır trollüyor bizi zaten.
O olmayan bilgisiyle hapisten çıktı ve 2003 ten beridir ülkeyi yönetiyor.
İmamoğluda kent lokantaları açıp seçimi kazancak.
Erdoğan'ın karşısında terlik olsa veririm kafasında olanlardansın. Ben vermem kardeşim. Var olanın kötüde olsa nasıl ilerleyeceğini biliyorum. Neden karşısında yetersiz olan birine oy verip risk alalım?
Bu ülkede, yeri doldurulamaycak kimse yok. Çok eskiden vardı, öleli 87 sene olacak.
"2003'den beri var en azından, yönetir" herkes yönetir. Bu ülke kimleri gördü geçirdi. Hepsi hen gidersem şu bu dedi ne oldu? Onlar gitti ne oldu? İmamoğlu yarın ben gidersem edebiyatı yapar bu halk onu da yer, yerini doldurur. Bu millet ucube bir millet mi de Eddoğan giderse belalara bulaşıyor.