İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesele tam da burada o zamanda şimdi yaptığını yapacaktın ben dünyada bir şans istiyordum diyecektin.
Nereden bileceksiniz? Yaratılmasam nasıl bir düşünceye sahip olacaktım? Düşünüyorsam bir ruh var ortada, o zaman zaten yaratılmışımdır.
Kaderin şekillenmesi zaten tek bir kader olmadığını söylüyor, ki çokça söyledim kaderin şekillenebileceğini. Seçeneklerin üzerinden ilerlemen kaderini şekillendirmektir, aynı şey.

Söylemim sizin yazdıklarınıza da değil. Allah, kader şekillense de bireyin önüne çıkan seçeneklerden neyi seçeceğini biliyor.

Ben burada elime bardak alıp almama seçeneği sunuyorsam kendime ve sonunda bardağı elime alıyorsam, bunu yapacağından da haberi var.

Tüm bunlara rağmen, hayati sonucu bilmesine ve kimin cennet ve cehenneme gideceğini bilmesine rağmen neden sınama ihtiyacı duyduğu konusundan bahsettim.
--
Bu arada herkese seviyeli muhabbet için teşekkürler.

Neresi saçma, sen okula gitdiysen sınavdan kaçış yok, sen sınava girmeden sınıf atlayan gördün mü? Dünyaya geldin yine kaçamazsın sınavdan. Olayı iyi anla.

Ya ben anlatamıyorum herhalde

Arkadaşım senin iraden var, aklın var, özgürlüğün var, baskı altında değilsin. Senin sabah 7'de kalkman gerekiyor diyelim. Bu tamamen sana kalmış bir şey. İster kalkarsın, ister kalkmazsın. Allah senin hangisini seçeceğini biliyor. Onun bunu bilmesi senin SEÇİMİNİ etkilemiyor. Filmin sonunu bilmek gibi...

Bir maç 3-2 bitecek diye tahmin ediyorsun. Allah'da bulunan özellikler sende olmadığı için sen sadece tahmin ediyorsun, bilmiyorsun. Allah ise biliyor. Bildiği için maç o şekilde bitmiyor, zaten öyle biteceğini biliyor. Anladın mı?

Tüm bunlara rağmen, hayati sonucu bilmesine ve kimin cennet ve cehenneme gideceğini bilmesine rağmen neden sınama ihtiyacı duyduğu konusundan bahsettim.
Ben de sana derim ki sonsuz kudret sahibi biri neden ezik insanların cehenneme ve cennete gitmesi için uğraşsın? Ama uğraşıyor işte, belki de o da onun bir oyunu, bilemezsin bu dünyada bu soruların cevaplarını

İyi de ben bunların hiçbirini inkar etmedim Zaten söylemeye çalıştığım o. Sonuçları bilmesine rağmen neden kul yarattı ve sınava tabi tuttu bunu konuşuyoruz. Kaderi tartışmıyoruz
Ben de sana derim ki sonsuz kudret sahibi biri neden ezik insanların cehenneme ve cennete gitmesi için uğraşsın? Ama uğraşıyor işte, belki de o da onun bir oyunu, bilemezsin bu dünyada bu soruların cevaplarını
O zaman ben de "Sonsuz kudrete sahip bir şeyin kendinden bir tane daha yaratamayacağı söylenebilir mi, eğer yaratamaz ise sonsuz kudret nedir? Eğer yaratabiliyorsa kendisinden önce bir yaratıcı var mıydı ya da yarattı mı?" deyip kaçayım

İyi de ben bunların hiçbirini inkar etmedim Zaten söylemeye çalıştığım o. Sonuçları bilmesine rağmen neden kul yarattı ve sınava tabi tuttu bunu konuşuyoruz. Kaderi tartışmıyoruz
Bu mesajım sana değildi, o konuda ortak olduğumuzu anladım. Aradan laf vurmak yerine kendisi cevap versin. @acv

Kendisi yok diyor, yalancıyız sadece biz

Peki ben de sana bir soru sorayım o zaman. En azından ayetsiz falan mantık çerçevesinde

Madem tanrının kudreti ve bilgisi her şeye muktedir. Her olacak şeyi biliyor ve kader de değiştirilemeyen bir şeyse neden insanlara irade verdiler ve seçme hakkı tanıdılar? Sence de burda bir tezatlık başlamıyor mu? Yani kendi irademle bu mesajı yazabiliyorum ve silebiliyorum ama bu mesajı sileceğimi ve yazacağımı tanrı biliyorsa bu nasıl bir irade olabiliyor? Demek ki benim adıma bir karar verilmiş çoktan

Bu konu uzar gider benden söylemesi, En iyisi Konu sahibinin 4 Kutsal kitabı okuyup ona göre karar vermesi olacaktır. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, 4 Kutsal Kitap'da aynı Tanrı'ya ev sahipliği yapıyor.

Sonsuz kudret, power oluyor o. Sen her şeyin sonsuzuna sahip olsan sen de bilirdin bunu, bilmek isterdin, emin ol.

Sonsuz kudret, power oluyor o. Sen her şeyin sonsuzuna sahip olsan sen de bilirdin bunu, bilmek isterdin, emin ol.
Benim tek öğrenmek istediğim şey bundan 20 yıl sonra ne tür yemekler olacağı

Tamam ben onu demiyorum ama. Sonsuz Power'ı var diyelim kabul. Kader ve bana bahşedilen irade kısmı tezatlık yaratıyor. Yani benim kararımı ben mi veriyorum yoksa "zaten painkiller şimdi bunu yazacak" diye biliniyor muyum
Benim tek öğrenmek istediğim şey bundan 20 yıl sonra ne tür yemekler olacağı
Derdin bile baldan tatlı o zaman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…