Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- - Intel Core Ultra 9 285K İşlemci
- ASUS ROG STRIX Z890-F Gaming WiFi Anakart
- Gainward RTX 5080 Phoenix Ekran Kartı
- G.SKILL 48GB TRIDENT Z5 CK DDR5 8600MHz CL40 RGB CUDIMM RAM
- Lian Li O11D EVO RGB Kasa
- Arctic Liquid Freezer III 420mm AIO
- Samsung 980 Pro 500GB SSD
- Samsung 980 Pro 1TB SSD
- KIOXIA Exceria Pro 1 TB SSD
- WD Black SN810 500GB SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271P 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 27" 165 Hz
- Meslek
- Technopat Haber Editörü
Nereden bileceksiniz? Yaratılmasam nasıl bir düşünceye sahip olacaktım? Düşünüyorsam bir ruh var ortada, o zaman zaten yaratılmışımdır.Mesele tam da burada o zamanda şimdi yaptığını yapacaktın ben dünyada bir şans istiyordum diyecektin.
Kaderin şekillenmesi zaten tek bir kader olmadığını söylüyor, ki çokça söyledim kaderin şekillenebileceğini. Seçeneklerin üzerinden ilerlemen kaderini şekillendirmektir, aynı şey.Bunu biz de kabul ediyoruz. Benim demek istediğim her şeyin sana bağlı olduğu. Yani benim bu mesajı bu saatte yazmamı sağlayan Allah beni öyle programladı diye değil, benim istediğim için olması. Bunu yapacağımı da Allah biliyordu.
Burada sorun olan ne? Sonsuz kudret sahibi birinin bunu bilmesindeki yanlışlık ne? Senin için olumsuz bir durum teşkil ediyor mu? Etmiyor.
Söylemim sizin yazdıklarınıza da değil. Allah, kader şekillense de bireyin önüne çıkan seçeneklerden neyi seçeceğini biliyor.
Ben burada elime bardak alıp almama seçeneği sunuyorsam kendime ve sonunda bardağı elime alıyorsam, bunu yapacağından da haberi var.
Tüm bunlara rağmen, hayati sonucu bilmesine ve kimin cennet ve cehenneme gideceğini bilmesine rağmen neden sınama ihtiyacı duyduğu konusundan bahsettim.
--
Bu arada herkese seviyeli muhabbet için teşekkürler.