İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niyetin varsa 1 adım atmadanda çok yere gider gelirsin problem yok kardeşim.
Din güzel ahlaktır, nizamdır. Tasavvufa ve diğer ilimlere asla bulaşma sadece Kuran oku ve düşün. Allahın sana emrettiklerine yönel Nitekim tasavvufta dayatılan spiritüel şeyhçilik dinin zıttıdır. Tasavvuf Allah olmak isteyenlerin bulunmuş olduğu yoldur.
Oysa Allah birdir. Eşi ve benzeri yoktur. Bizler yaratılmışlarız O ise yaratandır.
Dini amlamak için Allah,Kuran ve Peygamberden başka hiçbirşeye gerek yok inşallah gerekli özveriyle bu 3 kaynağın üzerinde durur düşünürsün.
Neden sadece Kuran okuyacakmış? Tevrat, İncil nerede? Onlar da aynı tanrı'nın kitabı değil mi? İslamiyet o kadar çelişkili ki anlatamam..

Suçlardan bahsetmedim. Yaşantımızın başlangıcını ve sonunu bilmesinden bahsediyorum.
Farklı yere kaymaya gerek yok.

Ayrıca sonsuz kudrete sahip olduğu yazan bir şeyden bahsettiğimizi de hatırlatayım.
Hocam sen hiç şu soruyu kendine sordun mu? Kuran-ı kerim neden bir mağarada verildi?
Nereden bulacaksın o kitapların aslını? Yahudiliği mişnadan Hristiyanlığı Pavlusun İncil'inden mi öğrensin?
Dostum madem Allah'a inanıyor ve tapıyorsun, o zaman onun çıkardığı 4 Kutsal kitaba da saygı duymalıve okumalısın.

Nereden bulacaksın o kitapların aslını? Yahudiliği mişnadan Hristiyanlığı Pavlusun İncil'inden mi öğrensin?
Kitaplara iman şartlardan biri. Tek kitap değil, kitaplar.
Kur'an hiçbir şekilde bozulamaz deniyor, ama Kur'an dışındakiler orijinalliğini kaybetti deniyor. Bu durumda orijinal olmayan kitaba iman etmemiz bekleniyor.

Arkadaşlar dediklerinizi anlıyorum. Cehenneme gitmemek gibi bir sebep için Müslüman olunmaz, kalpten inanılması gerek yazmışsınız. Ben mantıklı bulmadığım bir din sistemine kalbimle nasıl inanabilirim? İnanacağım din en temelden aklıma yatmazsa kalbim nasıl iman sevgisiyle dolacak? E işin sonunda da cehennem olunca, beni dine iten şey sevgiden daha çok çıkar ilişkisi olacaktır tabii. Bunun kabul oluru yok mu?

Ayrıca Allah'ı övmeniz ve Kuran'dan kendi kendini doğrulayan cinsten ayetler vermeniz beni pek ikna etmiyor.

Verdiğiniz kaynaklara göz atacağım, fakat konumda istediğim türden bir cevap elde edemedim. Herkes daha çok doğuştan edindiği dine övgüler sıralamış. Ateist bir ailede doğsa dahi, tam şu an bildiği bütün bilgi birikimiyle, kendiliğinden müslüman olacağına emin olan kişilerin yazmasını istiyorum.

Kader yönlendirilebilir, yönlendirilebilir kaderi Allah bilmiyor mu? Yanlış bir mantık bu.
Kaderini yönlendirsen de, Allah bütün yaşantını biliyor. Sonucu da biliyor.
Bu durumda imanını ve gideceğin yeri de biliyor.

Şu metni yazdırıp asmak lazım.

Nerede verilmesi gerekiyordu halka arz mı bu. O adam o mağara ne yapıyordu da vahiy aldı desen anlarım da yerin ne önemi varmış? İbrahim'i dinler üzerine ibadet halinde inzivaya çekildiği mağara vahiy almıştır. Toplumun akıbetini zihninde tartarken.

Kur'an hiçbir şekilde bozulamaz deniyor, ama Kur'an dışındakiler orijinalliğini kaybetti deniyor. Bu durumda orijinal olmayan kitaba iman etmemiz bekleniyor.
Ban yemem umarım ancak, Kur'an da değiştirildi gibi sonuçta diğer kitaplar değiştirildi ise neden bu da değiştirilmesin? Tanrı 3 kitabını koruyamadı da bunu mu koruyacak?

Dostum o konu tam olarak öylemi, o kitabın gelmiş olduğuna mı yoksa direkt olarak o kitaba mı iman edin deniliyor.

Suçlardan bahsetmedim. Yaşantımızın başlangıcını ve sonunu bilmesinden bahsediyorum.
Farklı yere kaymaya gerek yok.

Ayrıca sonsuz kudrete sahip olduğu yazan bir şeyden bahsettiğimizi de hatırlatayım.

Tamam inanmıyorsun ama birçok kişinin inandığı Allah'a da şey diye hitap etme senin yaptığın saygısızlık. Konudaki mesajlarınıza bakarak konuya girme amacın yersiz tartışma açıp hatta uygun ortamda üstü kapalı alaya almak.

Konuya ilk giriş mesajınız ne amaçla girdiğinizi anlatıyor zaten, alay için. Birkaç mesaj sonra ateistlerin kopyala yapıştır yaptığı kitabın kafası karışık içerikli alıntıyı atacaksın.
Belirttiğiniz ayet var fakat bir ayette de "sahil amel işleyen (müslüman olma şartı olmayan) birey de cennete gidebilir" cümlesi mevcut.
Ne yapıyoruz bu durumda? :)

Tamam inanmıyorsun ama birçok kişinin inandığı Allah'a da şey diye hitap etme senin yaptığın saygısızlık. Konudaki mesajlarınıza bakarak konuya girme amacın yersiz tartışma açıp hatta uygun ortamda üstü kapalı alaya almak.

Konuya ilk giriş mesajınız ne amaçla girdiğinizi anlatıyor zaten, alay için. Birkaç mesaj sonra ateistlerin kopyala yapıştır yaptığı kitabın kafası karışık içerikli alıntıyı atacaksın.
Heeeh :D Ben de ne zaman böyle bir mesaj gelecek diye bekliyordum.

Öncelikle şöyle başlayayım;
Tamam buna lafım yok zaten, kaderin temel kavramı bu, kabul etmesem müslüman olamam zaten mantıken.

Tamam inanmıyorsun ama birçok kişinin inandığı Allah'a da şey diye hitap etme senin yaptığın saygısızlık.
  1. İman sorgulamak bireye düşmez, iman sorgulayan İslam'a göre dinden çıkmıştır.
  2. Allah bir insan değil, melek değil, yani bir birey değil. Allah "bir şey"dir. Allah'ın ne olduğunu, hangi formda olduğunu biliyor musunuz?
Konuya ilk giriş mesajınız ne amaçla girdiğinizi anlatıyor zaten, alay için.
Kur'an'ın kurallarından biri de sorgulamaktır. Sorgulamayıp peşinden gitmek daha tehlikeli.
Sorgulayıp kendi hür aklınızla kabul ediyorsanız, en güzel ibadeti yapıyorsunuz zaten.
Keşke cımbızla çekmeseydiniz bazı şeyleri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı