IMEI 1 kayıtsız IMEI 2 kayıtlı

• Konuyu başlatan Lynx8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 1.333

Şikayetimi Trendyol Asistan'a bildirdim hocam şu an.

Hocam, babam SIM 1 ile SIM 2'yi yanlış yere taktıysa da olabilir mi bu sorun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaçak ürün satmışlar size.

Hayır hocam sizin ürün yurt dışı IMEI atılmış ürün.

Hocam anlamadığım şu, 9 aydır kullanıyorum telefonu, IMEI ile alakalı şu an mesaj gelmesi normal mi ki? Yasal uyarı daha bugün yazdı. Bir de yasal uyarıdan gelen IMEI numarası benim IMEI numarası değil. Normalde 15 haneden oluşuyor IMEI ama orada 14 tane hane yazmışlar. Neyse, bir de şöyle yazdılar, IMEI numarası eğer kayıt altında olmadığından 120 gün içinde kapatılacaktır yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anlamadığım şu 9 aydır kullanıyorum telefonu IMEI ile alakalı şu an mesaj gelmesi normal mi ki? Yasal uyarı daha bugün yazdı. Bir de yasal uyarıdan gelen IMEI numarası benim IMEI numarası değil normalde 15 haneden oluşuyor IMEI ama orada 14 tane hane yazmışlar. Neyse bir de şöyle yazdılar IMEI numarası eğer kayıt altında olmadığından 120 gün içinde kapatılacaktır yazıyor.

Hocam sizin IMEI 2'ye IMEI atmışlar, fakat telefon modelinden dolayı 1'e atmamışlar. Sizde hattı SIM 1'e takınca SIM 1'de IMEI olmadığından cihaz kapancaktır uyarısı gelmiş. SIM 2'de IMEI olduğundan şimdiye kadar bir sorun olmamış. Tabii cihaz kapanmayacak, bu süre geçtikten sonra hattınızı kullanamayacaksınız sadece. Ama kaçak cihazın eksi yönleri vardır; satarken, sıfırlarken, yazılım atarken vs. uğraştırır ve telefonu satarken değerini düşürür, örneğin aynı cihazın ikinci elini 8-9 bine satarlarken sizin cihaz 5-6 bin eder.

Hocam anlamadığım şu, 9 aydır kullanıyorum telefonu, IMEI ile alakalı şu an mesaj gelmesi normal mi ki? Yasal uyarı daha bugün yazdı. Bir de yasal uyarıdan gelen IMEI numarası benim IMEI numarası değil. Normalde 15 haneden oluşuyor IMEI ama orada 14 tane hane yazmışlar. Neyse, bir de şöyle yazdılar, IMEI numarası eğer kayıt altında olmadığından 120 gün içinde kapatılacaktır yazıyor.
Bu IMEI 1 içindir, IMEI 2 için problem yoktur tahminimce.

Hangi IMEI yazıyordu mesajda? 1 mi 2 mi?

Aylar sonra gelmesi garip bir şey değil. Devletin tespit sistemi şimdi tespit etmiş olabilir. Garip bir şey yok.

IMEI'ler sonradan klonlanabiliyor. Klonlandığı zaman zaten bu mesaj geliyor. IMEI2 için aynı şeyin olup olmayacağını bilemeyiz. IMEI2'nin o telefona ait olduğuna emin misiniz?

Şimdi herkes kaçak olduğundan dem vurmuş ancak bu olay benim de başıma gelmişti, eğer telefon değişim cihazıysa sizden önce biri SIM2 slotuna SIM takmış olabilir ve bir yılın sonunda cihaz kapanmış olabilir, eğer öyle ise E-Devlet üzerinden açmayı deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.
E devlet üzerinden nasıl açıcağım hocam?

IMEI'ler sonradan klonlanabiliyor. Klonlandığı zaman zaten bu mesaj geliyor. IMEI2 için aynı şeyin olup olmayacağını bilemeyiz. IMEI2'nin o telefona ait olduğuna emin misiniz?
evet hocam öyle diyor sorgulama yaptım SIM 2 için böyle diyor:
Durum: IMEI NUMARASI KAYITLI
Kaynak: İthalat yoluyla kaydedilen IMEI

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı