IMEI atılmış telefon alınır mı?

Emirbrn

Centipat
Herkese merhaba, box cihazı ile eski Android bir telefonun IMEI'sini P20 Pro cihaza atmışlar.
Fiyatı çok uygun olduğu için almak istedim fakat aklıma takılan bir şey var.
IMEI daha sonra (güncelleme vs. ) gibi sebeplerden silinebilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler yanlışım varsa düzeltirim aranızda yeniyim kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim Merhaba,
Bende Mi9t almayı düşünüyorum. İmei kayıtlı 2200 tl ye geliyor. Normal garantili 3000 Tl geliyor. Ben eski bir telefonumu götürüp o telefonun imei'sini attırıcam. Ne düşünüyorsun sence almalı mıyım?
800 TL fark var. Adam 1 sene garanti veriyor.
Alabilirsin ama yurtdışı cihaz olduğu için garanti durumu olmayacağını, ve kullanım garantisi konusuna gelirsek IMEI atan telefoncuya bağlı bir garanti olduğunu belirtmek isterim. Her attığı IMEI numarasını kayıt edip 4-5 ay sonra başka telefona atanları çok gördüm sağlam tanıdık bir telefoncuya götürürseniz 2 yılda gider size ama tabikide yazılım güncellemesi yapmadan kullanmanız gerek yazılım güncellendiği zaman atılan IMEI gider ve baştan IMEI attırmak zorunda kalırsınız. Açıkcası ben yurtdışı telefona bulaşmak istemezdim Iphone gibi cihazlar alıp pasaporta işletirseniz o durum farklı tabiki.
(Attırdığınız IMEI sizin eski telefonunuza bile ait olsa sizin eski telefonunuzun IMEI numarasını kopyalama yapıp başka bir telefona IMEI işleminde kullanabilir tamamen telefoncuya bağlı bir olay bunu bilip ürünü almanızı tavsiye ederim birde garantisi olmayacak bunu zaten tahmin ediyorsunuzdur.)

Alabilirsin ama yurtdışı cihaz olduğu için garanti durumu olmayacağını, ve kullanım garantisi konusuna gelirsek IMEI atan telefoncuya bağlı bir garanti olduğunu belirtmek isterim. Her attığı IMEI numarasını kayıt edip 4-5 ay sonra başka telefona atanları çok gördüm sağlam tanıdık bir telefoncuya götürürseniz 2 yılda gider size ama tabikide yazılım güncellemesi yapmadan kullanmanız gerek yazılım güncellendiği zaman atılan IMEI gider ve baştan IMEI attırmak zorunda kalırsınız. Açıkcası ben yurtdışı telefona bulaşmak istemezdim Iphone gibi cihazlar alıp pasaporta işletirseniz o durum farklı tabiki.
(Attırdığınız IMEI sizin eski telefonunuza bile ait olsa sizin eski telefonunuzun IMEI numarasını kopyalama yapıp başka bir telefona IMEI işleminde kullanabilir tamamen telefoncuya bağlı bir olay bunu bilip ürünü almanızı tavsiye ederim birde garantisi olmayacak bunu zaten tahmin ediyorsunuzdur.)
[/QUOTE
Teşekkürler

Doğu bank ta piyasası aşağı yukarı bu şekilde ama imei kayıtlı orda sıkıntı var. Daha doğrusu imei atılacak.Bende emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz. 128 gb olanı.
istanbul bilişim satıyor 2600tl ye 24 ay kendi garantisi hem çift hat kayıtlı olur ama son zamanlarda çok şikayet alıyor istanbul bilişim. türkiye garantilisi 3300tl civarı vermek istemiyorum. imei atıp 1-3 ay garanti veren güvenilir satıcı bulursam 1-2 güne almayı düşünüyorum telefonu. senin bildiğin 1 sene garanti veren dükkanın adı neydi? güvenilir mi?
Ayrıca şunu da merak ediyorum, ben samsung telefonuma root atınca samsung account (parmak iziyle otomatik şifre giriyordu) ve bir iki uygulama devre dışı kaldı kullandırtmıyor, güvenlikten dolayı falan diyor. bu imei atılmış telefonlarda da sistem dosyalarına müdahale edildiği için kısıtlanan uygulamaları özellikleri olur mu?

istanbul bilişim satıyor 2600tl ye 24 ay kendi garantisi hem çift hat kayıtlı olur ama son zamanlarda çok şikayet alıyor istanbul bilişim. türkiye garantilisi 3300tl civarı vermek istemiyorum. imei atıp 1-3 ay garanti veren güvenilir satıcı bulursam 1-2 güne almayı düşünüyorum telefonu. senin bildiğin 1 sene garanti veren dükkanın adı neydi? güvenilir mi?
Ayrıca şunu da merak ediyorum, ben samsung telefonuma root atınca samsung account (parmak iziyle otomatik şifre giriyordu) ve bir iki uygulama devre dışı kaldı kullandırtmıyor, güvenlikten dolayı falan diyor. bu imei atılmış telefonlarda da sistem dosyalarına müdahale edildiği için kısıtlanan uygulamaları özellikleri olur mu?
Bu gün almaya gidicem. Ama yüksek ihtimalle garantili alırım. Yine de tam karar vermedim. Dükkanın adını ve diger bilgileri akşam yazarım.

Kafanıza takılan birşey olursa 2 yıl telefoncuda çalıştım ve bir çok şey biliyorum sorabilirsiniz seve seve yardımcı olabilirim.
Hocam ABD'de yeni İPhone modelleri 650 dolardan başlıyor.Tanıdığımız var orada yaşayan,ona telefonu getirmesini istesek Türkiye'de sadece 1500 lira ödeyip direkt kullanıma geçebilir miyiz?

Hocam ABD'de yeni İPhone modelleri 650 dolardan başlıyor.Tanıdığımız var orada yaşayan,ona telefonu getirmesini istesek Türkiye'de sadece 1500 lira ödeyip direkt kullanıma geçebilir miyiz?
Telefon geldiğinde kimin pasaportu üstüne kayıt edilirse onun üzerine olan hat ile kullanabilirsin. Bunu göz önünde bulundur. 1500tl harici başka bir şey yok diye biliyorum

Yurt dışından başkası tarafından size hediye getirilmiş veya sizin birisine yurt dışından gelirken aldırttığınız telefonu, adınıza kayıtlı SIM kartla kullanmak isterseniz, sizin de yurt dışına çıkıp dönmeniz ve sonrasında kendi pasaportunuz ve Kimlik numaranız üzerinden sizin kaydettirmeniz gerekiyor. Başkasının adına kaydedip kendi SIM kartınızla kullanamıyorsunuz.
(Birde en az 3 yılda bir kez yurtdışından telefon getirme hakkı bulunuyor bilginiz olsun eğerki 2 yıl önce bir telefon almış ve kayıt ettirmiş ise 1 yıl daha bekleyip bir hak daha doğmasını sağlamanız gerekir isterseniz akrabanız adına bir hat alıp onun ile kullanabilirsiniz yada yurtdışına çıkıp geri ülkeye dönerek kendi pasaport ve kimlik numaranıza kayıt ettirebilirsiniz 120 gün kayıtsız kullanma hakkınız bulunuyor sonrasında telefon iletişime kapatılıyor.)

Arkadaşlar bende IMEI atılmış cihaz kullanıyorum 2 aydır mi9t çok şükür bir sıkıntı yaşamadım eşimde 7 aydır note 6 pro kullanıyor onda da bir sıkıntı yok fiyat konusuna gelirsek mi 9t 64 GB 2100 128 GB 2250 mi 9t pro 64 GB 2650 128 GB 2850 2 hafta içinde sorun çıkarsa birebir değişim yapıyorlar 2 senelikte yazılım garantisi veriyorlar

Kafanıza takılan birşey olursa 2 yıl telefoncuda çalıştım ve bir çok şey biliyorum sorabilirsiniz seve seve yardımcı olabilirim.
Yeni torba yasası ile imeisi klonlanmış telefonların kapatılacağı açıklandı. Bu durumdan haberiniz var mı? Telefoncu mağazasında yurt dışından kaçak getirilip imeisi hurda telefonlardan alınan telefonlar alınabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı