İMÖ bölümünde akademisyen olmak

E R E N

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller dostlar. Bu sene ilköğretim matematik öğretmenliği kazandım ve malum atamalar bu sene tasarruf tedbiri + akademi falan derken öğretmenlik yapmak epey sıkıntılı bir durumda şu an. Tabii 4 sene sonra ne olur bilinmez ama akademisyenlik + özel ders yapmaya kaydim gibi açıkçası. Bilen arkadaşlar varsa süreci bilgi verebilir mi? Kendi ünimizde kalmak daha mı kolay? Şu an 18 yaşındayım mezun olduktan 22 yaşından sonra 2 yıllık yüksek lisans yaparken de maaş alınıyor değil mi? Aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

Hocam üniversitede akademisyen olmak için ALES + YDS - YÖKDİL sınavlarına girmeniz gerekiyor. Bunlara girdikten sonra mülakat sürecinden geçerek yüksek lisansa kabul ediliyorsunuz. 2 yıl yüksek lisansınızı bitirdikten sonra doktora yapmanız gerekiyor. Doktora sürecindeyken hem doktoranızı yapıp hem araştırma görevlisi ünvanıyla üniversitelerde çalışabiliyorsunuz ki maaşları şu anda fena olmayacak bir seviyede.

2 yıl yüksek lisans yaparken maaş alamazsınız, çoğu üniversite yüksek lisans bitirmiş şekilde istiyor fakat yüksek lisansınız devam ederken alım yapacak bir üniversite olursa o şekilde yüksek lisans devam ederken başvurabilirsiniz.

Kendi üniversitenizde hocalarla aranız iyi olursa olmanız daha rahat olur fakat orada açılacak ilanda önemli. Açılacak ilanda koşulan şartlara bakarak başvuru yapmanız gerekiyor. Her 4 yıllık lisans bitireni akademisyen olarak almıyorlar. Bu süreç için üniversite de özellikle bölüm başkanlarıyla aranızı iyi tutmaya çalışın.

Size örnek olması adına üniversite alım ilan sayfasının linkine bırakıyorum. Oraya giriş yaparak ilgili üniversitelerin şartlarını görebilirsiniz. https://kamuilan.sbb.gov.tr/

Technopat Haberler

Geri
Yukarı