İncehesap iade etme zorunluluğu

ExodiusS

Kilopat
Daha fazla  
İndirim gecesinde G30 gamepad almıştım. Ancak az kullanmama rağmen bir takım algılama vb sorunları çıktı... İncehesap gönderdim ve servise gönderilip iade kabul etmişler. Sorun şu ki iade istemiyorum... Başka belirtmiştim 'onarılması veya iadesi' ısrarla belirtmeme rağmen iade yapacaklarını söylüyorlar. 200TL aldıgım Gamepad'i 500TL. Böyle bir zorunluluk var mı? Tüketici haklarına başvursam bile aylar alır.

İndirim gecesinde G30 gamepad almıştım. Ancak az kullanmama rağmen bir takım algılama vb sorunları çıktı... İncehesap gönderdim ve servise gönderilip iade kabul etmişler. Sorun şu ki iade istemiyorum... Başka belirtmiştim 'onarılması veya iadesi' ısrarla belirtmeme rağmen iade yapacaklarını söylüyorlar. 200TL aldıgım Gamepad'i 500TL. Böyle bir zorunluluk var mı? Tüketici haklarına başvursam bile aylar alır.

THH'ye gitseniz dahi sonuç alamazsınız. Çünkü burada bir mağduriyetiniz yok. Satıcı zararınızı telafi ediyor.

Incehesap'in boyle bir hakki var. Bence sen yanlis yapmissin onlara gondermekle, direk markanin Turkiye distributorune gondersen istedigini alirdin.

Bence incehesabın Cuma günleri sattığı ürünlerde sorun var. Arkadaşım Corsair Harpoon almıştı benimle birlikte. Çocuk mauseye bastığında takılı kalıyordu. Sinirlenip iade etmişti.

Incehesap'in boyle bir hakki var. Bence sen yanlis yapmissin onlara gondermekle, direk markanin Turkiye distributorune gondersen istedigini alirdin.
Turkiye distributorü mail yoluyla ulaştı zaten sonuç aynı olacaktı. İadesini kabul etmeme gibi bir hakkım olması yok mu?

Ama bu şekilde yaparak tüketiciyi zarara sokuyorlar, bence tüketici haklarına başvurulmalı.
Diğer türlü de satıcı zarara uğruyor. 2-3 günlük bir marka kampanyası oldu diyelim. 1000 liralık şey 500 liraya satıldı. 1 ay sonra üründe sorun çıktı. 1000 lira mı verecek 500 lira mı?

Olaya mal/ürün gözüyle bakmayın tutar gözüyle bakın. Siz ona o gün 500 vermişsiniz. Bozulduysa 500 iade eder. Eskiden aynısı veya misli kavramı vardı. Satıcılar çok sıkıntı çektiler. En azından fatura bedeli olsun şeklinde çok şikayet ettiler. Sonrasında satıcıyı korumak için bu kural değişti. Fatura bedeli şekline döndü.

THH'ye gitseniz dahi sonuç alamazsınız. Çünkü burada bir mağduriyetiniz yok. Satıcı zararınızı telafi ediyor.
Burdaki mağruriyetim: 200TL gamepad şirket onarmayıp benden 500TL satın almamı istemesi hiç mağduriyet yok... Ayrıca gamepad o kadar sorun olmamasına rağmen muhtemelen kontrol etmeyip direk iadesini sağlayacaklar. Ama indirimli fiyatında almasaydım muhtemelen onarılıp gönderilecekti...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı