İnceleme: Call of Duty 4: Modern Warfare

Smuya

Hectopat
Makaleler
16
Dikkat! Bu inceleme sadece singleplayer modu içindir multiplayer oynamıyorum ki zaten oynasam da kolsuzluğumdan deneyim etme şansı bulamam.

Oynanıştan başlarsak oynanış çok sığ ateş et ilerle ara sahne girsin biraz daha ilerle görev bitsin diğer göreve geç böyle 5 saat geçiriyorsunuz. Oyun eğlenceli ve vuruş hissiyatı iyi olsa anlayacağım fakat öyle de değil ki. Oyunda çok ciddi bir problem var oyun yaşlanmış arkadaşlar. Grafiksel anlamda ve mekaniksel anlamda. Call of Duty serisinin artık bir evrime ihtiyacı var. Hatta kokünden FPS sektörünün bir evrime ihtiyacı var. Oynanış çeşitliliği açısından çığır açmış vuruş hissi konusunda devrim bir arcade FPS oyunu olarak Doom Eternal varken adamlar 2007'den beri aynı oyunu ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar aynı Far Cry 3 gibi. Oyunda bazı bölümler gerçekten çok kötü mesela act 1 bölümündeki death from above sadece sıkıyorsun başka bir şey yok ki onda bile bekliyorsun adamların gelmesini. Çata çuta saf aksiyon olsa neyse diyeceğim. Oynanış konusundan yeterince bahsettiysek senaryoya geçebiliriz.

Oyunun hikâyesi modern bir savaş ve gelecekte geçmektedir. Orta doğu'da bulunan ve ismi belirtilmeyen bir ülkede, radikal bir liderin ülke başkanını öldürerek askerî darbe içerisinde olması ile birlikte; Rusya'daki aşırı milliyetçi yapılanmalarla ortaya çıkan iç savaş olmak üzere iki ayrı konu ele alınmaktadır. Açıkçası bana çok sığ bir hikaye gibi geldi araplar kötü Amerikan'lar melek hikayesi klasik. Call of Duty bu işten iyi para kaldırıyor he aferin bobby abi.

Oyundaki vuruş hissiyatı skyrimdekiyle aynı. Sanki taşa vuruyormuşsun hissi veren kan bile doğru düzgün akmayan hayal kırıklığı yaratan bir vuruş hissiyatı var oyunun içinde hiç ama hiç beğenmedim. Vuruş hissiyatı oyunlarda çok önemli bir konudur arkadaşlar örnek vermek gerekirse Doom Eternal'dan vuruş hissiyatını çıkarttığınızı düşünsenize sıradan bir arcade FPS'ten farkı kalmazdı o zaman. Fakat Doom geldi kafa uzullarının kopması, kanın yoğunluğu gibi konularda tatmin sağladı ve FPS beklentilerini benim standartımda yükseltti. Sonra Call of Duty: Modern Warfare oynadım ve downgradein babasını yiyormuşum gibi bir hissiyata kapıldım. Gerçekten kötüydü ama. Bunu oyunun herhangi bir oynanışını izleyerek bile anlayabilirsiniz.

Call of Duty markasının Modern Warfare serisine sürdüğü çamurda ayrı bir cabası. Reboot ile terör örgütü konusuyla bayağı bir gündem olmuşlardı ve bu sayede orijinal seriye bile leke sürüldü. Activision ah bir kere de doğru adımlar atsan.

Peki oyunun iyi yanları yok mu tabii ki var. Mesela Call of Duty serisini 2.dünya savaşından kurtarmış olması ki onunda Activision değil Infinity ward isteğiyle yapıldığının dikkatini çekmek isterim. Call of Duty 1 ve 2 konsept olarak güzel olsalar da bir hikayeleri yoktu olan bir savaşı alıp belirli anlarını oynatmışlardı bize sadece. Peki bu oyunlar ne oldu dersiniz evet tabii ki Call of Duty serisinin en iyi oyunlarından biri kabul edildi boru mu kardeşim bu.

Diğer iyi yanı ise modern savaşı hakikaten güzel işliyor olması. Atmosfer oldukça yoğun bu sayede oyuna kendimi kaptırdığım anlar oldu kaptıramadıklarımdan az olsa bile oldu abi yani. Özellikle gemi bölümü bence atmosferi en iyi işleyen bölümdü ve oyundaki en sevdiğim bölümdür.

Call of Duty markası Activision'un kölesi haline gelmiş bir seridir. 60 dolara kopya oyun satın almaktan bıkmadıysanız buyurun satın alın. Zaten tüm sene onu oynayacaksınız :D

Oyunun puanı: 75/100 açıkçası bu incelemeyi birazcık tadımlık bıraktım çünkü tam inceleme yazacak kadar şu an kafam yerinde değil. Activision'un bu seriyi sağmasını bırakma politikası pek de uzak değil gibi görünüyor. Malum Microsoft. E o zaman yeni incelemelerde görüşmek üzere. Yeni oyunlarla kalın!

Dikkat: Kendi kanalımda bu oyunu incelemiştim o incelemeyi buraya da yazdım.

Ben ilk oyunu iki defa bitirdim bir normal, biri de Remastered. Hiç birinde "ben ne oynadım be!" diyecek kadar zevk almadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı