İncilin hiç bilimsel bir mucizesi var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajıma cevap alamadım düşündüğüm gibi. @Aurora1 @404353

Bu yorumum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hocam şimdi gördüm kusura bakmayın. Okuyum hemen....

Allah ile niye kendini kıyaslıyorsun? Birde seni kimse yönetmiyor sen kendi iradenle şuan hayatını yaşıyorsun Allah buna karışmıyor ve kendi iradenle yaptığın seçim sonucu kıyamet gününde cehennem veya cennete gideceksin Allah seni yarattıysa da sonuna hem azap hem ödül koymuş eğer dünya da kötü birisi olursan azap iyi birisi olursan ödül olarak yaşayacaksın ahirette. Dediğin şey ise 1800 li yıllarda birisi varoldu diyelim ben o zaman niye yoktum şimdi varım? Allah ile aynı yerde yaşamıyorsun hiç bir insan ezik değildir insan tüm doğanın tüm dünyanın belki de tüm evrenin en üstün canlısıdır irademiz var, bir çok şeyi düşünebiliyoruz asıl aciz olan hayvanlar gibi değiliz aslında hiç bir insan ezik değil Allah senden üstün fakat siz ikiniz 1v1 atmıyorsunuz değil mi? Dünya da kendinle aynı türlerle yaşıyorsun niye Allah ile kendini kıyasladığını anlamadım. Hocam başka sorunuz varsa sorun münazara yapıyoruz çok güzel oluyor.

İncil'deki Bilimsel Gerçekler

Dünya Yuvarlak/Küreseldir

Bu, Tanrı'nın dünyanın dairesinin üzerinde tahtta oturduğunu ve kitaba göre ışık ve karanlığın sınırında suların yüzeyine bir daire çizdiğini söyleyen İşaya 42:20 kitabında Tanrı'nın sözünde doğrulanır. İş 26:10 İncil.

Soluduğumuz Havanın Ağırlığı Vardır

Ama Mukaddes Kitabın Eyüp kitabının 28. bölümünde ve 25. bölümünde ne dediğine bakın: Tanrı rüzgara ağırlık verdi ve suları ölçüyle dağıttı.

Yaşamın Kökeni

Yaratılış 2:7 bize Rab Tanrı'nın nasıl topraktan insanı yarattığını ve onun burnuna yaşam nefesini üflediğini ve insanın yaşayan bir varlık haline geldiğini anlatır.

Cinsiyetlerin Kökeni

Mukaddes Kitap Matta 19:4'te, onları başlangıçta yaratanın, bugün dünyamızda çok açık olan, onları erkek ve dişi yaptığını söyler.

Bugün dünyamızda, insanların insan biçimlerini istedikleri herhangi bir şekle dönüştürmek için ameliyat olmaya karar verebilmeleri çok üzücü, bu sadece bir saygısızlık değil, aynı zamanda bir sapıklıktır.

Kan Yaşamın Kaynağıdır

Üç bin yıldan fazla bir süredir var olan Levililer 17:11'in etin yaşamının kanda olduğunu söylediğine dikkat edin.

Kan insan vücudunda çok önemlidir, kan azaldığında bir sorun vardır, basınç yüksek olduğunda ölümle de sonuçlanabilir.

Kanın pıhtılaşması

Bakın, Yaratılış 17:12'de Tanrı'nın sözü ne diyor: “Sizden sekiz günlük olan, nesillerinizin her erkek çocuğu sünnet edilecek…”

Tanrı'nın neden sekiz günde sünnet yapılmasını emrettiğini merak edebilirsiniz.

Şimdi tıp bilimi, yeni doğan bebeklerde kan pıhtılaşmasının sekizinci günde zirveye ulaştığını keşfederek bunu bilimsel bulgularla kanıtladı.

Dünyanın Uzayda Serbest Dönmesi

Üç bin yıldan daha uzun bir süre önce yazılmış olan Eyüp 26:7'de O'nun sözü şöyle der:

: “Boş uzayın üzerine kuzeyi uzatır; O, dünyayı hiçbir şeyin üzerine asmaz.”

Denizin Altındaki Dağlar

Yunus, yaşadıklarını anlatırken şöyle dedi: 'Dağların dibine indim; parmaklıklarıyla dünya sonsuza dek benim çevremdeydi' (Yunus 2:6).

İki internet tıklamasıyla bulabiliyorsun.

Kutsal kitaplarda elini kolunu sallasan mucize yazıyor zaten :D

Son düzenleme:
Allah ile niye kendini kıyaslıyorsun? Bir de seni kimse yönetmiyor sen kendi iradenle şu an hayatını yaşıyorsun Allah buna karışmıyor ve kendi iradenle yaptığın seçim sonucu kıyamet gününde cehennem veya cennete gideceksin Allah seni yarattıysa da sonuna hem azap hem ödül koymuş eğer dünya da kötü birisi olursan azap iyi birisi olursan ödül olarak yaşayacaksın ahirette. Dediğin şey ise 1800'li yıllarda birisi varoldu diyelim ben o zaman niye yoktum şimdi varım? Allah ile aynı yerde yaşamıyorsun hiçbir insan ezik değildir insan tüm doğanın tüm dünyanın belki de tüm evrenin en üstün canlısıdır irademiz var, birçok şeyi düşünebiliyoruz asıl aciz olan hayvanlar gibi değiliz aslında hiçbir insan ezik değil Allah senden üstün fakat siz ikiniz 1V1 atmıyorsunuz değil mi? Dünya da kendinle aynı türlerle yaşıyorsun niye Allah ile kendini kıyasladığını anlamadım. Hocam başka sorunuz varsa sorun münazara yapıyoruz çok güzel oluyor.

Bu mudur? Tatmin olmadım. Ben neden Allah değilim?
Yazmışsın ki:

bir de seni kimse yönetmiyor sen kendi iradenle şu an hayatını yaşıyorsun Allah buna karışmıyor ve kendi iradenle yaptığın seçim sonucu kıyamet gününde cehennem veya cennete gideceksin Allah seni yarattıysa da sonuna hem azap hem ödül koymuş eğer dünya da kötü birisi olursan azap iyi birisi olursan ödül olarak yaşayacaksın ahirette

Burada şu anda Allah'ın yarattığı kuralları yazmışsınız. Zaten biliyorum bunları. Neden benim Allah olmadığımın cevabını alamadım. Uzun uzadıya başka bir şey yazmışsınız adeta.

Kötü olursam azap iyi olursam cennete gideceğim. İnsanlar uydurmuş olmasın bu hikayeyi.

Bu mudur? Tatmin olmadım. Ben neden Allah değilim?
Yazmışsın ki:

Burada şu anda Allah'ın yarattığı kuralları yazmışsınız. Zaten biliyorum bunları. Neden benim Allah olmadığımın cevabını alamadım. Uzun uzadıya başka bir şey yazmışsınız adeta.

Kötü olursam azap iyi olursam cennete gideceğim. İnsanlar uydurmuş olmasın bu hikayeyi.
Dostum bu hikaye tam 1400 yıl sonrayı bilen kitaptan alıntı sence bunu normal senin gibi bir insan uydurabilir mi?

Dostum bu hikaye tam 1400 yıl sonrayı bilen kitaptan alıntı sence bunu normal senin gibi bir insan uydurabilir mi?
Bak yukarıda 8 tane incille ilgili mucize attım. Normal bir insan yazabilir mi ? Neden hristiyan değilsin :D hemen cevap vereyim çünkü müslüman bir toplumda doğduğun için müslümansın :D

@404353 aslında Kur'an çatır çutur değiştiriliyor. Arapça olarak hep aynı ama o bilimsel mucizelerin çoğu Kur'an'ın tercüme edilirken değiştirilmesi sonucu oluşan mucizeler 🙂 Yüzyıllardır "biz çok genişlik sahibiyiz" şeklinde çevrilen ayet evrenin genişlediği öğrenildiğinde "genişletmekteyiz" olarak tercüme edilmeye başlandı. Al sana Kur'an'ın değiştirilmesi.

Hocam hiçbir inanç %100 gerçek değildir, %100 gerçek olsalar inanç değil kanun olurlardı çünkü. Dolayısıyla kendi dininizi yüceltmeye veya başkasının dinini küçümsemeye çalışmayın.

Ha yine de Kur-an'da kusursuz bilimsel gerçekler olduğunu iddia ediyorsanız alttaki ayet üzerine konuşabiliriz.

“Yerin insanları sarsmaması için oraya dağlar yerleştirdik. Maksatlarına ermeleri için orada geniş yollar, geçitler yaptık.” (Enbiya, 21/31)

Son düzenleme:
@404353 aslında Kur'an çatır çutur değiştiriliyor. Arapça olarak hep aynı ama o bilimsel mucizelerin çoğu Kur'an'ın tercüme edilirken değiştirilmesi sonucu oluşan mucizeler 🙂 Yüzyıllardır "biz çok genişlik sahibiyiz" şeklinde çevrilen ayet evrenin genişlediği öğrenildiğinde "genişletmekteyiz" olarak tercüme edilmeye başlandı. Al sana Kur'an'ın değiştirilmesi.
Aynen katılıyorum. Binlerce insan kendi kafasına göre çeviriyor. Bu apaçık, Anlayalım diye Arapça inen kitabı.

sizce 1400 yıl önce bunları normal birinin yazması mümkün mü?
Mümkün çünkü oturup 2-3 günde yazılmış bir kitap değil. 23 yıl boyunca, bir olay gerçekleştikten sonra iniyor ayetler. İnmeden önce de 3-5 gün mağarada tek başına inzivaya çekiliyor Muhammed. Zeki adam, tüccar adam. Bilgisi çok. Onun yerinde sen olsan sen de yazardın.
Kuran-i Kerim'deki gibi bilimsel bir mucizesi
Bilimsel bir şeyin olması mucize olduğu anlamına gelmez. O zamanlar binlerce din vardı, her dinde de birileri bir şeyler diyordu. Baktığın zaman bilimsel mucizesi olan pek çok din var. Ayrıca Kur'an'da geçen bilimsel ifadelerin de çoğu ya zaten biliniyordu ya da tercüme edilirken değiştirilerek mucize haline getiriliyor.

Arkadaşlar yeter artık bıktım şu din konularından ya ulan altüstü bir incili öğrenelim dedik tartışmaya girmediğimiz adam kalmadı ben raporluyorum kapatsınlar şu konuyu herkes kafayı takmış İslama alt üstü örnek verdim ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı