İncilin hiç bilimsel bir mucizesi var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

404353

Decapat
Makaleler
2
Kuranın değiştirilmediğinin bir çok kanıtı var ve içinde çokça bilimsel ifade yer alıyor. Buna göre okuma yazma bilmeyen Hz.Muhammed bunları yazamayacağına göre Kuran-i Kerim insan dışı bir varlık tarafından tebliğ edilmiş demektir (İslam ile Hristiyanlığı karşılaştırmıyorum sadece örnek veriyorum) Kuran-i Kerimin gönderdiği İslam doğru din sonucuna çıkıyor. Peki İncil de hiç Kuran-i Kerim'deki gibi bilimsel bir mucizesi var mı?

Kuranın değiştirilmediğinin kanıtları ne :D

- Rivayete göre, Hz.
“Recim ayeti ve büyüklerin on defa süt emmeleri konusunda ayet inmişti. Bu ayet, karyolamın altında bir sahifede yazılıydı. Resulullah (a.s.m) vefat edince biz onunla meşgul olduk, o sıralarda bir hayvan (keçi) gelip onu yedi.” (İbn Mace, Nikah, 36).

- Rivayete göre, Hz.
“Recim ayeti ve büyüklerin on defa süt emmeleri konusunda ayet inmişti. Bu ayet, karyolamın altında bir sahifede yazılıydı. Resulullah (a.s.m) vefat edince biz onunla meşgul olduk, o sıralarda bir hayvan (keçi) gelip onu yedi.” (İbn Mace, Nikah, 36).

O zaman ki hafızlık sistemi günümüzde hala devam etmektedir. Hafızlar kuranı harfi harfine ezberleyip İslamı benimser eğer bir harf değiştirilseydi Hafızlar bunun farkına varırdı ve düzeltirdi. Hem de 1400 Yıllık Kuran bulundu o kuran la bugünkü kuran birebir aynı. Diyelimki 1400 yıl önce değişti sizce 1400 yıl önce bunları normal birinin yazması mümkün mü?

- Rivayete göre, Hz.
Recim ayeti gittiyse hadi gitti diyelim peki geri kalan onlarca ayet ? Hocam bakın isterseniz evrenin genişlediğini, dağların hareket ettiğine kadar onlarca kanıt ve delil var. Bu arada hocam bir kampa gideceğim bugün gibi cumartesi günü yazabilirim dönünce eğer farklı bir görüşünüz varsa yazın tartışalım münazara yapalım.

İçinde çokça bilimsel ifade yer alıyor.

İçinde Maxwell denklemlerini bulamadım yardımcı olur musun? Bir de nötrinolar hakkında makale arıyorum da kuranda kaçıncı sayfada acaba?

Şaka bir yana kuranda bulunan birçok astronomi bilgisi zaten sümerlerde ve antik Yunan'da mevcuttu. Kaldı ki bundan 2000 yıl önce evrenin sonsuz ve hiçlikten (apeiron) meydana geldiğini söyleyen Anaksimandros. var. Bu durum "tonton ve arkadaşları kitabındaki mucizeleri" olayına benziyor. Anlaşılması zor bir kitabı keyfine göre yorumlamak.

Son düzenleme:
Bilimsel mucize olması bir şeyi kanıtlamıyor dostum İslam'ın diğer dinlerden farkı yok.

Bilimsel mucize olması bir şeyi kanıtlamıyor dostum İslam'ın diğer dinlerden farkı yok.
Geldim arkadaşlar! Hocam diğer dinlerde hiç kanıtlar var mı? Varsa kaynak atmanızı istiyorum konuyu açma sebebim bu zaten.
İçinde Maxwell denklemlerini bulamadım yardımcı olur musun? Bir de nötrinolar hakkında makale arıyorum da kuranda kaçıncı sayfada acaba?

Şaka bir yana kuranda bulunan birçok astronomi bilgisi zaten sümerlerde ve antik Yunan'da mevcuttu. Kaldı ki bundan 2000 yıl önce evrenin sonsuz ve hiçlikten (apeiron) meydana geldiğini söyleyen Anaksimandros. var. Bu durum "tonton ve arkadaşları kitabındaki mucizeleri" olayına benziyor. Anlaşılması zor bir kitabı keyfine göre yorumlamak.
Anladım hocam peki okuma yazma bilmeyen Hz. Muhammed bu kitabı yazacak gücü nereden buldu? Diyelim ki Kuran çakma diğer mucizelerden alıntı fakat Hz. Muhammed kişisinin bunu yazacak gücü yoktu o zaman bunu yazması mucize olarak nitelendirilemez mi? Bir de Sümerler bunları ne zaman bulmuş kaynağınız varsa atar mısınız?

- Rivayete göre, Hz.
Bu hadisin uydurma olduğunu daha kaç kişinin çıkıp açıklaması lazım.

Bu hadisin uydurma olduğunu daha kaç kişinin çıkıp açıklaması lazım.
Zaten ""bazı"" hadisler Kuran ayetlerine kesinlikle uymuyor Buhari vb. insanların hadisleri çok fazla basılmıyor internetten okuyor herkes bu internet sitelerinde bunları değiştirmek ise bir kaç saniye yanlış anlaşılma olabiliyor.

Zaten ""bazı"" hadisler Kuran ayetlerine kesinlikle uymuyor Buhari vb. insanların hadisleri çok fazla basılmıyor internetten okuyor herkes bu internet sitelerinde bunları değiştirmek ise bir kaç saniye yanlış anlaşılma olabiliyor.
Sadece o değil kuran'ın o dönemim arapçası ile ele alındığında neredeyse bütün ayetler belli bir dilbilgisi düzeni ile yazılmıştır. Arkadaşın iddia ettiği hadiste söylenen ayet(?) ele alındığında kurana hiç uymayan bir yapıda olduğunu görmek kolay.

Sadece o değil kuran'ın o dönemim arapçası ile ele alındığında neredeyse bütün ayetler belli bir dilbilgisi düzeni ile yazılmıştır. Arkadaşın iddia ettiği hadiste söylenen ayet(?) ele alındığında kurana hiç uymayan bir yapıda olduğunu görmek kolay.
Çok haklısınız hocam. Ben burada dinleri öğrenmek için konu açıyorum mesajıma dalga geçiçi tepki emojileri koyanlar var yani öğrenmek ayıp mı? Benim her ideolojiye saygım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı