İngilizce bilen biri üniversite okumadan ne yapabilir?

Teşekkür ederim. Sınıf hocam da yazılıma başlayabilirsin senin için güzel olur diyordu. Şu anda dil bölümündeyim ve sayısalla aram hiç yok. Yazılımla da öyle. Yazılıma başlarsam nasıl olur? Yanlış değilsem yazılım bilenler için üniversite pek önemli değil, olay projelerdir gibi bir şey vardı. Şu anda yazılıma başlayabilir miyim sizce?
Rica ederim.

Matematik falan aslında pratik işi. Düşününce yapabiliyorsunuz. Sevmiyorsanız zorla sevilecek bir şey değil. Yine de yapamadığınızı sanıp pes etmeniz uygun olmaz. Şans vermeden bırakmak oluyor.

Programlama yapmak için bölümünü bitirmeye gerek yok. Tecrübeniz varsa yeterli olur ama bazı yerler lisans diploması istiyor.
Diyarbakır'da turizm ile alakalı çok bir şey yapabileceğimi sanmıyorum maalesef. Arkadaşım yazın gel Bodrum’da çalışalım falan diyor ama bilmiyorum.
Turizm ile ilgili iş için mecburen bol bol seyahat edeceksiniz. Şu an aklıma geldi: Hostes olabilirsiniz. Hosteslerin maaşları da iyi ama evi pek görmüyorsunuz.

Rica ederim.

Matematik falan aslında pratik işi. Düşününce yapabiliyorsunuz. Sevmiyorsanız zorla sevilecek bir şey değil. Yine de yapamadığınızı sanıp pes etmeniz uygun olmaz. Şans vermeden bırakmak oluyor.

Programlama yapmak için bölümünü bitirmeye gerek yok. Tecrübeniz varsa yeterli olur ama bazı yerler lisans diploması istiyor.

Turizm ile ilgili iş için mecburen bol bol seyahat edeceksiniz. Şu an aklıma geldi: Hostes olabilirsiniz. Hosteslerin maaşları da iyi ama evi pek görmüyorsunuz.

Sayısal derslerle aram hiç hiç yok maalesef. Matematiği çok kez denedim fakat hiç sevmiyorum, hem de hiç. Yazılımda matematik gerekiyor mu acaba? Örneğin çok sevdiğim için oyun geliştiricisi olacağım diyelim. Mat gerekir mi?

Dil okunacaksa Uzak Doğu dilleri Çince Japonca gibi dillerinede bakılabilir bence iş imkanı yüksek ülkede Çince bilen insan sayısı bir elin parmağını geçmez

Yazılımda matematik gerekiyor mu acaba?
Alanına göre değişiyor. Yapay zeka tarzı işlerde gerekiyor. Mühendislik ile alakalı bölümlerde de matematik ve kimya tarzı dersler çok ağır.
Örneğin çok sevdiğim için oyun geliştiricisi olacağım diyelim. Matematik gerekir mi?
Belirli bir seviyede gerekir ama fizik profesörü gibi bilmeniz gerekmez.

Bence o tür işlere ilginiz yoksa hostesliğe bakabilirsiniz.

Dil okunacaksa Uzak Doğu dilleri Çince Japonca gibi dillerinede bakılabilir bence iş imkanı yüksek ülkede Çince bilen insan sayısı bir elin parmağını geçmez

Uzak Doğu dilleri arasından öğrenirsem eğer Japonca'yı öğrenebilirim animelerden ötürü. Dediğiniz o örneği duymuştum fakat Çince'de çok zor diye biliyorum.

Alanına göre değişiyor. Yapay zeka tarzı işlerde gerekiyor. Mühendislik ile alakalı bölümlerde de matematik ve kimya tarzı dersler çok ağır.

Belirli bir seviyede gerekir ama fizik profesörü gibi bilmeniz gerekmez.

Bence o tür işlere ilginiz yoksa hostesliğe bakabilirsiniz.
Hostesliğe bakabilirim, teşekkürler. Hosteslik bölümü nasıl oluyor peki bilginiz var mı acaba?

Bence iş imkanı yüksek. Ülkede Çince bilen insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
O kadar fazla dilden bilgim olmasına rağmen Çince zor geliyor. Aslında zor değil de çok emek istiyor diyebiliriz. 2000-3000 saat Çince çalışacak çok insan bulamazsınız.

Hostesliğe bakabilirim, teşekkürler. Hosteslik bölümü nasıl oluyor peki bilginiz var mı acaba?
Hostes olmak için bölüm gerekmiyor. Mülakatı geçmeniz yeterli. Dilin yanında boy ve kilo şartları var.

O kadar fazla dilden bilgim olmasına rağmen Çince zor geliyor. Aslında zor değil de çok emek istiyor diyebiliriz. 2000-3000 saat Çince çalışacak çok insan bulamazsınız.

Hostes olmak için bölüm gerekmiyor. Mülakatı geçmeniz yeterli. Dilin yanında boy ve kilo şartları var.

Boy kilo orantı şartı istiyormuş, onu zaman içinde hallederiz herhalde :D Yazılana göre Online eğitim oluyormuş. Ya aslında Online eğitim olsa harika olur. Çünkü ben Online eğitim, homeofice gibi olayları çok seviyorum. 7.sınıfı bu şekilde geçirmiştim ve çok güzeldi cidden. Hostesliği bir düşüneceğim, teşekkürler.

Hosteslik için işe alınınca eğitime gidiyorsunuz. Şirket size acil durum prosedürleri gibi şeyler gösteriyor. “Uçaktaki garson” gibi bir meslek değil yani. Acil durumlarda ne yapmanız gerektiğinizi bilmeniz gerekecek. Onun için de İstanbul’da yaşamanız ve orada eğitim almanız gerekecek.

Hosteslik için işe alınınca eğitime gidiyorsunuz. Şirket size acil durum prosedürleri gibi şeyler gösteriyor. “Uçaktaki garson” gibi bir meslek değil yani. Acil durumlarda ne yapmanız gerektiğinizi bilmeniz gerekecek. Onun için de İstanbul’da yaşamanız ve orada eğitim almanız gerekecek.
O zaman oda hayal oldu, şehir dışına çıkmam ve orada yaşamam zor. Hele ki İstanbul'da. Neyse tekrardan teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı