İngilizce çalışma programı önerisi

martinezx

Attopat
Selam arkadaşlar, kendime İngilizce çalışma programı hazırlamak istiyorum ama pek bilgim yok. Bu programda 4 temel beceri şekilde olacak: Writing, Speaking, Listening, Reading şekilde. Bu 4 beceri için tek tek tavsiyeniz var mı? @Striqoi @Berrkay

Selam arkadaşlar, kendime İngilizce çalışma programı hazırlamak istiyorum ama pek bilgim yok. Bu programda 4 temel beceri şekilde olacak: Writing, Speaking, Listening, Reading şekilde. Bu 4 beceri için tek tek tavsiyeniz var mı? @Striqoi @Berrkay
İngilizce ve Türkçe altyazılı dizi/film izlerseniz bu istediklerinizi yaparsınız.

Duolingo önerebilirim, ücretsiz faydalı bir kaynak.

Artı olarak yabancı müzik dinlemek ingilizce geliştirme açısından çok faydalı oluyor. İlk önce sade dinliyorum sonra da Türkçe altyazılı versiyonunu açıp dinliyorum. Yabancı dilini geliştirmek isteyen arkadaşlar deneyebilir.

Speaking tamamen sana bağlı. Yabancı forumlarda gezip, oyun içinde özellikle İngilizce iletişim kurmaya özen gösterirsen bunu düzeltebilirsin, kelime okunuşları için de en basitinden kelimeyi çeviriye yazıp dinleyebilirsin.

Writing, Listening kısmı da kelime ezberine ve çalışmana bakıyor. Listening için kelimeleri kavrayıp ilk etapta kafanda oturtmak amaçlı müzik dinleyebilir ve dizi/filmi altyazılı şekilde izleyebilir, kendini biraz geliştirince altyazısız izleyebilirsin.

Reading kısmında da başka bir konuda yazdığım kitap setinin A1-A2 olanını alabilirsin. Kelime ezberi yaptıktan sonra gördükçe aklında yerleşiyor zaten.

Grammer için de internetten video izle derim, çok bir önerim yok o konuda çünkü derslerde gördüğüm kadarıyla oturdu bende hep. Zamanla ve iletişim kurdukça oturuyor ama hata yapmamak için PDF veya o tarz bilgiler bolca bulunuyor internette.

Speaking tamamen sana bağlı. Yabancı forumlarda gezip, oyun içinde özellikle İngilizce iletişim kurmaya özen gösterirsen bunu düzeltebilirsin, kelime okunuşları için de en basitinden kelimeyi çeviriye yazıp dinleyebilirsin.

Writing, listening kısmı da kelime ezberine ve çalışmana bakıyor. Listening için kelimeleri kavrayıp ilk etapta kafanda oturtmak amaçlı müzik dinleyebilir ve dizi/filmi alt yazılı şekilde izleyebilir, kendini biraz geliştirince altyazısız izleyebilirsin.

Reading kısmında da başka bir konuda yazdığım kitap setinin A1-A2 olanını alabilirsin. Kelime ezberi yaptıktan sonra gördükçe aklında yerleşiyor zaten.

Grammer için de internetten video izle derim, çok bir önerim yok o konuda çünkü derslerde gördüğüm kadarıyla oturdu bende hep. Zamanla ve iletişim kurdukça oturuyor ama hata yapmamak için PDF veya o tarz bilgiler bolca bulunuyor internette.

Hocam adam gibi günde 2-3 saat çalışmayla B1 seviyesine gelinir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanlış sordum şöyle olacak 2-3 saatte adam gibi çalışmayla ortalama kaç ayda B1 olunur?

2-3 saat çalışma ve konuşma pratiğini adam gibi yapacaksan ortalama 4-5 ayda oturtmuş olursun İngilizceyi. B1 için de biraz daha kelime ezberi ve pratik yaparsın.

Writingi açık uçlu soruları cevaplayarak geliştirebilirsin. Reading kitaplarında bolca bulunur. Listening için anahtarın kelime bilgisi. B1 seviyesine gelmek için fazla bir grammar bilgisine gerek yok, temel bir grammar ve iyi bir kelime bilgisiyle listening halledilebilir. Dizileri türkçe altyazılı izleyip kendinde gelişme hissettiğinde ingilizceye dönderebilirsin. Veya oyunlar da yararlı olur.

Reading bir şeyler okuyarak gelişir. Bence hikaye kitaplarındansa daha çok hayata dair makaleler okumak daha ilgi çekici ve yararlı olacaktır. Ayrıca işine yarayacak, daha çok kullanacağın kelimeleri öğrenebilirsin. Speakingi ben hafif sesli şekilde reading yaparak az çok geliştirdiğimi düşünüyorum bunu önerebilirim. Ama imkan varsa en iyisi direkt birileriyle konuşmak tabi.

Okuma yapmaya önem ver. Readingi zaten direkt, writing ve speakingi de dolaylı yoldan geliştiriyor. Paragraf kitapları alınabilir veya bloglar okunabilir. Ben Nomadic Matt'in birkaç blogunu okuyup beğenmiştim mesela. Grammar de artık sana kalmış. B1 seviye için birkaç grammar videosu izlemek gerekir. Active passive, tense, modal ve relative bence yeterli olur senin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı