İngilizce Geliştirme

ozanercann

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
178
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba mühendislik öğrencisiyim. Bu yıl hazırlık okuyorum. Hedefim bu yıl bittiğinde B2 İngilizce konuşabilmek bu sebepten ötürü devamlı dil çalışıyorum. Aklımda bazı sorular var bunları dil bilen arkadaşlarıma sordum fakat herkes farklı bir cevap veriyor. Öncelikle gramer konularının birçoğuna hakimim ve YouTube üzerinden yaklaşık 3 kanalın grammer videolarının hepsini izledim. Bunun üzerine oxford reading book kitaplarından stage 5 seviyesine kadar geldim ve hala okumaya devam ediyorum bu sebeple reading kısmım oldukça iyi. Fakat speaking kısmına geldiğimde reading kadar iyi değil daha sonra acaba benim kelime bilgim mi az diyerekten günde 100 kelime ezberlemeye başladım ve bunları her gün düzenli tekrar ediyordum yaklaşık 1 ay bu eylemi yaptığımda yaklaşık 3 bin kelime ezberledim bu kelimeleri reading yaparken kolayca hatırlıyorum fakat speaking yaparken cümle içinde ancak basit cümlelerde kullanabildiğimi fark ettim daha sonra çevremdeki insanlar kelime değil cümle ezberle demeye başladı fakat ben bunu mantığıma sığdıramıyorum zira binlerce eylem içeren cümle var ve ben bu cümleleri her durum için nasıl ezberleyeceğim veyahut nereye kadar ezberleyeceğim? Yabancı dizileri alt yazı ile birlikte takip ederek büyük bir kısmını anlayabiliyorum zira konu Speaking'e geldiğinde hep geride kalıyor ve bu benim motivasyonumu kırıyor. Bu sorunu daha önce yaşayan ve çözüp beni bu kafamdaki soru işaretleri olan bataktan kurtaracak bir büyüğüm varsa çok minnettar olurum. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence yabancı insanlarla iletişim kurmanız gerek, diyeceğiniz şeyi önce yazılı olarak sonra sesli olarak söylemeyi deneyin, örneğin ben insanlarla oyunlar vesilesiyle konuşuyordum, şu an iyi diyebileceğim bir seviyede iletişim kurabiliyorum yabancı bir insanla.
 
Peki bu yaşadığım sorun normal bir durum mu? Speaking kısmının diğerlerine nazaran geriden gelmesi ? Çünkü böyle çalıştıkça ilerleyemiyormuş gibi hissediyorum.
 

Geri
Yukarı