İngilizce geliştirmek için tavsiyeler

İlk önce grammar mantığını tamamen yalayıp yutmak gerekiyor. Daha sonra kelime ezberlemek gerekiyor, bu da en basit yöntemiyle, oyun oynuyorsanız, dizi izliyorsanız ingilizce oynamak, izlemekten geçiyor. Konuşurken de dilinizin daha yatkın olması için kelimelerin doğru okunuşunu öğrenip tekrar etmek. Bu yöntemleri deneyebilirsiniz.
 
1500 grameri geçmeyen bir haber kanalı var o haber kanalı yeni seviye İngilizce öğrenenler için çok faydası görür.
YouTube'ye toefl listening yaz. Onlardan çalış, çok faydasını görürsün.

Toefl amerikan ingilizcesi.
İelts İngiltere ingilizcesi.
Türkiye'nin İngilizce dili İngiltere dili olduğu için ielts konusuna değinmesi gerekir.
 
Bu videoyu izle, başlık dalgasına konulmuş. Bu video arkadaşların dedikleri bütün şeylerden bahsediyor. Ayrı yeten sıfırdan başlayacak insanlar için ipucu veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İngilizce öğretmenliği mezunu biri olarak şunları söyleyebilirim ki öğrenmek istediğiniz dile ne kadar maruz kalırsanız o kadar öğrenirsiniz. Yazılan tavsiyelerin hepsi güzel dizi izle, şarkı dinle, web siteleri uygulamalar vs. hepsi işe yarar yollardır.
Benim ekleyeceğim iki şey var birisi şu site: BBC Learning English burada ilginizi çekebilecek bir çok alandan parçalar var sesli ve yazılı. Bunları dinleyebilir okuyup çevirisini yapabilirsiniz. Site içinde "6 Minute English" ve "The English We Speak" kısımlarına özellikle daha çok bakmanızı öneririm günlük ingilizceye ait daha çok işinize yarayabilecek şeyler bulacaksınız.
İkinci önerim ise konuşmanızı kayda alın ve kendinizi dinleyin. İsterseniz tek başınıza konuşun farketmez mesela verdiğim sitede bulacağınız dinleme parçalarını dinleyip kendi kendinize anlatın. Nerede ne hata yaptığınızın farkına varabilirsiniz böylelikle.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
İngilizcemi bölümüm gereği ve ileride iş hayatımda kolaylık sağlaması için geliştirmek istiyorum. Bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. İngilizcemi konuşma, yazma ve okuma açısından iyi bir hale nasıl getirebilirim? Uygulama, kitap her türlü öneriye açığım.

En iyi yolu bence İngilizce günlük tutmak. Evet o gün ne yaptın ister telefona ister bir deftere yaz. Ama yaz ne izledin neler hissettin nasıl geçti günün aklına ne fikirler geldi. Bunları yazarak hem kendini zorlamış oluyorsun hem de yazarak çalıştığın için daha fazla aklında kalıyor.
 
Bir ders veya gereklilik gibi değil de bir tutku ve keyif aldığın bir şey gibi yaklaş.

Benim ingilizce serüvenim çok küçük yaşta Hannah Montana izlerken başlamıştı. O zamanki aklımla ben de onlar gibi bu dili bilmeliyim, anlamalıyım, Amerika’ya gitmeliyim gibi hayallerim vardı. Çocukluk işte. Ama çok işime yaradı. Hiçbir şeyi sevmediğim kadar ingilizceyi sevdim ve ilgilendim. Kullandığım her şeyi ingilizce kullandım. İzlediğim, dinlediğim her şey ingilizceydi. Şu anda %100 İngilizce Mühendislik okumaktayım. Yani ingilizce ile ilişkim hala devam etmekte. Abartmak istemem ama ana dilim gibi bilirim diyebilirim. Tabii ki geliştirilecek daha çok şey var.

Kısacası dostum, bu iş bir tutku işi. Hiçbir zaman oturup ders gibi çalışarak olmaz bence, yaşamak lazım.

Bu arada bir şey daha eklemek isterim, aslında yukarıda bahsetmeliydim. İngilizce sayesinde birçok ülkeye gitme fırsatım oldu, hem lisede hem üniversitede. Bu sayede daha da geliştirdim. Direkt olarak yabancılarla iletişim kurmak çok daha yararlı. Hiç yapmadım ama Discord gibi bir uygulama ile birçok yabancı arkadaş edinebilirsin, çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin.
 
İngilizce dizi, film, oyun vs. yapabilirsin. Onun dışında her şeyi İngilizce kullanmaya çalış. Profil fotumuz aynı olmasından dolayı da İngilizce çizgi roman okuyabilirsin mesela benim favorilerimden Lucifer :)

Dizileri, film, oyunları Türkçe altyazılı şekilde kullanıyordum fakat artık dizi ve filmlerde önce türkçe izleyip sonra yeniden açıp ingilizce altyazılı şekilde izlemeye karar verdin. Çizgi roman ise almayı düşünüyordum bu yolda baya yardımcı olacaktır



Yabancı podcast/şarkı dinleyip çevirmek hem kağıt üzerinde hem de pratik olarak gelişmene bayağı katkıda bulunur.

Podcast dinlemek yeni başladığım için beni çok zora sokacağını düşünüyorum İngilizceyi yavaş yavaş tam öğrenmeye başladığım zaman yapabilirim diye düşünüyorum


Bir seviyeye geldikten sonra çeviri yapmayı deneyebilirsiniz. Dizi, film, anime, kısa metinler, deneme yazıları, makaleler... Ne bulursanız çevirmeye çalışın. Ufak bir tavsiye daha, boş vaktinizde günlük hayatta yaptığınız konuşmalarda genellikle kullandığınız ve kullanma potansiyelinizin yüksek olduğu kelimelerin İngilizcesini öğrenin. Veya kendi kendinize aklınızda konuşun ve tıkandığınız yerde cümle yapılarını ve kelimeleri öğrenin.

Teşekkürler, bunları kesinlikle deneyeceğim


Yabancı forumlarda zaman geçirebilirsin: LinusTechTips Forum, Tom's Hardware Forum, TechPowerUp Forum ve aklıma gelmeyen dahası.

Aslında forum değilde yabancı discord sunucularında takılmayı düşünüyordum fakat forumlarda da takılmak daha iyi olur
İngilizce altyazılı dizi/film izleyebilirsin, İngilizce Discord sunucularında sohbet etmeyi deneyebilirsin, Busuu gibi sitelerden ücretsiz derslere bakabilirsin.


Discord sunucusu benimde aklımda vardı fakat uygun güzel bir discord sunucusu bulamamıştım. Önerebileceğiniz güzel bir discord sunucusu var mıdır?
 

Geri
Yukarı