İngilizce kelime nasıl ezberlenir?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Bu sene tekrardan yds sınavına gireceğim. Fakat, bilmediğim çok fazla kelime var. Ne yapmam gerekiyor?

Vocabulary testlerine bilmediğim çok fazla kelime mevcut, kelime bilgim eksik olduğundan soruları çözmekte çok fazla zorluk çekiyorum.

Çözüm olarak bilmediğim kelimeleri yazmayı düşünüyorum.

Almanca okul sınavına girmeden önce gerekli kelimeleri 3 satır boyunca yazıyorum.
İşe yarıyordu, sana yarar mı bilmem.

Kendi kullandığım yöntem:

Belirli bir metinde veya kitapta bilmediğim kelimeleri bir yere not alıyorum. Not alırken, 4 tane bilmediğim kelime yazdıysam, arasına 1-2 tane bildiğim kelime koyuyorum. Sonra yine bilmediğim kelimeler, sonra yine bildiğim kelimeler. Kaç tane koyacağın kendine bağlı.

Bir liste bittikten sonra, 1. listedeki kelimeleri sonraki listede bildiğim kelimeler olarak yazıyorum.

Ayrıca:

Bu uygulamalarda kelime öğrenimleri de mevcut.

Ben İngilizce Kitaplar okuyorum ve anlamadığım kelimelerin altlarını çiziyorum daha sonra sözlükten bakıyorum hem grammerimi hem de yeni cümle kalıplarını öğreniyorum.

En iyi o kelimeyi sık kullanarak öğrenirsin. Bir süre sonra zaten o kelime verisine ulaşan sinaps kullanıla kullanıla iyice derin bir iletişim yolu sağlıyor.

Bir diğer yol da kelime oyunları, çok faydalılar. Özellikle görsel etkileşimli kelime oyunlarını bulup her boş vaktinde ya da canın sıkıldığında açıp oyna, dışarıdan çocuk gibi görüneceğim diye çekinme.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı