İngilizce klavye nasıl kullanılır?

SiyahiBeyfendi

Hectopat
Yakın zamanda İngilizce klavye aldım bugün gelecek. Klavyeye alışmak için ne yapmamı önerirsiniz?

İngilizce yazı yazarken benim için kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca klavye dilini değiştirtirebilir miyim mesela bir program açacağım Türkçe olacak fakat İngilizce klavyeyle birlikte sorun yaşamıyacağım, mümkün mü bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda İngilizce klavye aldım bugün gelecek. Klavyeye alışmak için ne yapmamı önerirsiniz?

İngilizce yazı yazarken benim için kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca klavye dilini değiştirtirebilir miyim mesela bir program açacağım Türkçe olacak fakat İngilizce klavyeyle birlikte sorun yaşamıyacağım, mümkün mü bu?

Programa gerek yok hocam. Buradan değiştirebilirsiniz klavye dilini. Keycaps İngilizce olsa bile Türkçe yazacak. Zaten Türkçe Q ezbere biliyorsan sorun yaşamazsın. Mesela bende şu an Türkçe Q kullanıyorum ancak klavyem İngilizce layout.

Dosya Ekleri

• 1743762142727.png
    1743762142727.png
    120,6 KB · Görüntüleme: 46

Ayarlar -> Zaman ve Dil -> Dil ve Bölge -> Tercih Edilen Diller -> Dil Ekle -> İngilizce (ABD) yazanı indirin. Klavye dilini bilgisayara yükleyeceksiniz. Sonrasında Alt + Shift her attığınızda klavye dili değişecek. Yani İngilizce klavyede Türkçe, Türkçe klavyede de İngilizce kullanabileceksiniz. Alışmak için de yazı yazabilirsiniz. Mesela arkadaşlarınızla Whatsapp üzerinden konuşuyorsanız bilgisayarınıza bağlayın ve oradan konuşun. Kendinizi de bu şekilde alıştırırsınız.

Evet klavye keycapsi sadece İngilizce. Klavye Türkçede yazar ingilizcede. Iki klavye dili ekleyip Win+space ile aralarinda gecis yapabilirsin. Ben İngilizce kullanmaya alistim artik hep ingilizcede kullanıyorum mesela.

Geç cevap için özür dilerim uyarı almıştım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla Türkçe olan harfler ve birkaç işaret dışında tuşların yeri çok değişmiyor.
Ayarlar -> zaman ve dil -> dil ve bölge -> tercih edilen diller -> dil ekle -> İngilizce (ABD) yazanı indirin. Klavye dilini bilgisayara yükleyeceksiniz. Sonrasında alt + Shift her attığınızda klavye dili değişecek. Yani İngilizce klavyede Türkçe, Türkçe klavyede de İngilizce kullanabileceksiniz. Alışmak için de yazı yazabilirsiniz. Mesela arkadaşlarınızla WhatsApp üzerinden konuşuyorsanız bilgisayarınıza bağlayın ve oradan konuşun. Kendinizi de bu şekilde alıştırırsınız.
Buna bir göz atacağım ama akıl karıştırıcı bir şeye benziyor. Sürekli atarsam kafa karıştırır bir süre sonra.
Hayatınızdan "ı, Ç, Ş, Ö, ü" harflerini çıkartıp Windows yazım denetimi ile iyi geçinirseniz sorun olacağını düşünmüyorum. Yıllar yılı İngilizce klavye kullandım, bence daha pratik Türkçe'den ne yalan söyleyeyim.
Mesela şu an bu harfleri nasıl yazdınız? @majoauditorenin dediği gibi mi yaptınız?

Direk bu harfleri hayatımdan çıkarsam eksiklik olmaz bence şöyle bir düşündümde Türkçe harflere 100% uymam gereken bir uygulama ya da oyun kullanmıyorum.

Geç cevap için özür dilerim uyarı almıştım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla Türkçe olan harfler ve birkaç işaret dışında tuşların yeri çok değişmiyor.

Buna bir göz atacağım ama akıl karıştırıcı bir şeye benziyor. Sürekli atarsam kafa karıştırır bir süre sonra.

Mesela şu an bu harfleri nasıl yazdınız? @majoauditorenin dediği gibi mi yaptınız?

Direk bu harfleri hayatımdan çıkarsam eksiklik olmaz bence şöyle bir düşündümde Türkçe harflere 100% uymam gereken bir uygulama ya da oyun kullanmıyorum.

Evet hocam. Ben de foruma yazarken dili Türkçeye alıp yazıyorum ancak klavyem ENG keycaps Ajazz AK820PRO. Hem iki farklı dilin tuş dizilimine hakimim hem de daha iyi. Yazılım vs de yaptığım için hayatımdan sesli Türkçe harfleri çıkarttım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı