İngilizce klavyeli MacBook'larda klavye düzeni nasıl değiştirilir?

MeowingCat

Decapat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
723
Çözümler
8
Yer
Neptün
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Computer Scientist & Cat
Merhabalar,

Az önce MBP 16 aldım ama yurtdışından aldığım için İngilizce klavyeli.. şimdi bunun ESC'nin altındaki bildiğimiz çift tırnak tuşu Türkçe klavye düzeninde olmasına rağmen çift tırnak yazmıyor çünkü klavyedeki tuşların değerleri farklı. Çözen var mıdır acaba?

Ukelele diye bir yazılım buldum ama ya ben anlayamadım nasıl çalıştığını ya da bir nedenden dolayı oluşturduğum layout çalışmıyor. Birkaç layout dosyası buldum birilerinin hazırladığı onlar da çalışmıyor. Çözen birileri vardır umarım.
 
Merhaba,

Az önce mbp 16 aldım ama yurt dışından aldığım için İngilizce klavyeli. Şimdi bunun ESC'nin altındaki bildiğimiz çift tırnak tuşu Türkçe klavye düzeninde olmasına rağmen çift tırnak yazmıyor çünkü klavyedeki tuşların değerleri farklı. Çözen var mıdır acaba?

Ukelele diye bir yazılım buldum ama ya ben anlayamadım nasıl çalıştığını ya da bir nedenden dolayı oluşturduğum layout çalışmıyor. Birkaç layout dosyası buldum birilerinin hazırladığı onlar da çalışmıyor. Çözen birileri vardır umarım.

Klavye düzenini İngilizce yapın sorun düzelir.
 
Sorunu çözdüm. Ukelele programındaki (custom klavye düzeni oluşturma şeysi) oluşturduğumuz layout'un klavye tipini ANSI seçmemiz gerekiyor. Dikkatimi çekmişti ama bunu uygulama menüsünde görünmeyecek bir yere koydukları için bulamamıştım.

Aynı sorunu yaşayanlar için olayı anlatıyorum:

* Ukelele yazılımını kurun: Ukelele - SIL Language Technology

* Türkçe Q klavye layotunuz seçili olsun ondan yeni bir layout türetin

* Sonra buradan klavye tipini ANSI seçin (İngilizce klavye olarak geçiyorsa ANSI'dir)

* İstediğiniz tuşlara çift tıklayıp özelleştirin

* Yeni layoutunuzu kaydedin ve layout dosyasını /Library/Keyboards Layouts klasörüne kopyalayın

* Bilgisayarı yeniden başlatın sonra MacOS'un keyboard düzeni ekleme kısmından Türkçe kısmındaki yeni eklediğiniz klavye düzenini seçin ekleyin

* Yeni eklediğiniz klavye düzenine geçiş yapın

Not: Eğer klavye düzenini önce mevcut Türkçe Q'ya geçip oradan türetmezseniz MacOS'un klavye düzeni listesinde "Others" başlığı altında olacak. Ayrıca tüm tuşları ayarlamanız gerekecek sıfırdan.

Burdaki gibi klavye tipini ANSI seçmeyi unutmayın:

1681047752266.png
 
Sorunu çözdüm. Ukelele programındaki (Custom klavye düzeni oluşturma şeysi) oluşturduğumuz Layout'un klavye tipini ansı seçmemiz gerekiyor. Dikkatimi çekmişti ama bunu uygulama menüsünde görünmeyecek bir yere koydukları için bulamamıştım.

Aynı sorunu yaşayanlar için olayı anlatıyorum:

* Ukelele yazılımını kurun: Ukelele - SIL Language Technology

* Türkçe Q klavye layotunuz seçili olsun ondan yeni bir layout türetin.

* Sonra buradan klavye tipini ansı seçin (İngilizce klavye olarak geçiyorsa ansı'dir)

* İstediğiniz tuşlara çift tıklayıp özelleştirin.

* Yeni layoutunuzu kaydedin ve layout dosyasını /Library/Keyboards Layouts klasörüne kopyalayın.

* Bilgisayarı yeniden başlatın sonra MacOS'un keyboard düzeni ekleme kısmından Türkçe kısmındaki yeni eklediğiniz klavye düzenini seçin ekleyin.

* Yeni eklediğiniz klavye düzenine geçiş yapın.

Not: Eğer klavye düzenini önce mevcut Türkçe Q'ya geçip oradan türetmezseniz MacOS'un klavye düzeni listesinde "others" başlığı altında olacak. Ayrıca tüm tuşları ayarlamanız gerekecek sıfırdan.

Buradaki gibi klavye tipini ansı seçmeyi unutmayın:

Eki Görüntüle 1733647

Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim bende aynı sorunu yaşıyorum... Mümkünse oluşturduğunuz layout dosyasını [email protected] adresine gönderebilir misiniz?
 

Geri
Yukarı