İngilizce konuşmaya utanan birisi ne yapabilir?

Cid_Kagenou

Decapat
Makaleler
2
İngilizcem B2 civarlarında ama konuşurken kekelemeye, yalnızken düzgün telaffuz ettiğim şeyleri bile yanlış söylemeye başlıyorum.
Okulda bu sorun çok daha az çünkü sınıfın durumu vahim. A2 seviyesinde birisini bulursanız helal olsun. Bu arada 10. sınıfım.
Mesela CS2, Valorant tarzı oyunlarda bilgi vermek için bile mikrofona basamıyorum. Elim gitmiyor yani, sadece düşünmek bile kalbimi hızlandırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizcem B2 civarlarında ama konuşurken kekelemeye, yalnızken düzgün telaffuz ettiğim şeyleri bile yanlış söylemeye başlıyorum.
Okulda bu sorun çok daha az çünkü sınıfın durumu vahim. A2 seviyesinde birisini bulursanız helal olsun. Bu arada 10. sınıfım.
Mesela CS2, Valorant tarzı oyunlarda bilgi vermek için bile mikrofona basamıyorum. Elim gitmiyor yani, sadece düşünmek bile kalbimi hızlandırıyor.

Sadece yap. Seni Valorant'ta veya CS'de kötü konuşuyorsun diye gelip dövmeyecekler herhalde.

Lisendeki hocana söyleyebilirsin İngilizce öğrenme evresindeyim benimle boş vakitlerinizde konuşur musunuz diye Valorant gibi oyunlarda zor bazıları hiç konuşmuyor ChatGPT'ye aslında konuşabilirsin

Sadece yap. Seni Valorant'ta veya CS'de kötü konuşuyorsun diye gelip dövmeyecekler herhalde.
söverlersede muteler geçer :D ne olacak

Yargılanmaktan korkuyorum. Çevremde 2 kişi var, onlar da insanları çok yargılayan kişiler olduğu için bana 10 yıldır aşılandı bu. Normalde başkasının ne düşündüğünü pek umursamam fakat bu konuda hiç öz güvenim yok.

Lisendeki hocana söyleyebilirsin İngilizce öğrenme evresindeyim benimle boş vakitlerinizde konuşur musunuz diye Valorant gibi oyunlarda zor bazıları hiç konuşmuyor ChatGPT'ye aslında konuşabilirsin.

Söverlersede muteler geçer :D ne olacak.

ChatGPT ile konuşmayı denedim fakat gerçek birisiyle konuşuyormuşum gibi hissettiriyor, ki bu da beni daha çok strese sokuyor. Birkaç kere mik basmayı denedim ama fark etmeden koltukta garip şekillere girmiştim utançtan.

Ya kanki konuş gitsin. Ben Fortnite'da bir battle royale maçı boyunca konuşuyorum. Bazen karşı tarafı anlamıyorum 2 3 kere tekrar söyletiyorum hala anlamazsam yes filan diyorum. Yani kimse kötü konuşuyorsun diye sana kızmaz merak etme ilk başta bende utanıyordum. Kendiliğinden açıldı.

Hocam Ruslar falan da yarım İngilizce ile lobilerde dolaşıyorlar. Hem bence yüz yüze olmadığınız bir kişi ile daha iyi konuşabilirsiniz, utanma durumu olmaz. Ben sınıfta da rahatım oyunlarda da rahatım. Genelde yazı yazıyorum ama konuştuğum zaman da sıkıntı olmuyor. Kendinizi kötü görmeyin yani. Kimse dalga geçmez bence. Biraz da aksanınız iyi ise hiç sırıtmaz.

Artık yapay zekalar ile sesli iletişim var.

Gemini - GPT vb-lerine mevcut seviyeni söyle. Ve ilk planda test amaçlı daha sonra da, bir senaryo/rol bazlı iletişimini geliştirebilirsin.
"Cafede - seyahat ederken - iş görüşmesi - makine mühendisi - tv tamircisi ile" gibi rol bazlı.

Ayrıca, birçok Amerikalı veya İngiliz bizim kadar gramerli konuşmuyor, merak etme.
Onların da kendilerince bir argo dilleri var.

Hiç unutmam; bir Hint benim ingilice konuşmam için, "sen İngilizce bilmiyorsun" demiş idi... İle güldüm. Kendisi sakız çiğner gibi telaffuz ile söylediği anlaşılmayan sesler ile konuşuyor idi.

Çok fazla kasmayın.
Sen onlardan daha akıllısın. Çünkü ana dilin haricinde bir dil öğreniyorsun ve iletişim sağlıyorsun. Onlar kendi dillerinden başka bir dil bilmiyor.

Benim de kulağım kötü. Yazılanı anlıyorum text olarak cevaplıyorum ama konuşma/ses üretme kısmında sorunluyum.

Bu arada, youtube da çok güzel kanallar var.
İngilizce konuşanlara ingilizce öğretiyor. Kimisi amerikan kimisi ingiliz ingilizcesi ile. Ve birçoğu rol bazlı senaryo şeklinde yapıyor. Amerika'da yaşayıp, bizim kitabi ingilizcemizin hatalı olduğunu günlük konuşmalar ile örnekleyen çok fazla Türk youtuber'da var.

"i much much much like u" 😅

Çok bilinen yanlışlardan :

"Christmas" yıl başı değildir. 60 yıldan fazladır, Türkçe seslendirmeli "Christmas" kelimesi yıl başı olarak tercüme - seslendirme yapılır. Dolayısı ile de hatalı bilgilendirme ile birçok topluma yalan söylenmiştir.
Dünyanın hiçbir yerinde yılbaşı için noel ağacı süslenmez. Noel ağacı 24 aralık ve
Kod:
Christmas (Türkçesiyle Noel), Hristiyanlıkta İsa Mesih’in doğum günü olarak kutlanan dini bir bayramdır.
Ancak günümüzde hem dini hem de kültürel bir anlam taşır; birçok ülkede Hristiyan olmayanlar da kutlama yapar. 🎄

O ağaç, genelde 15 gün öncesinden süslenmeye başlanır ve bazen şubat sonuna kadar evlerinde süs olarak kalır.

Yani bizim özenti gillerin yılbaşı ağacı diye süslediği, isa'nın doğuşu amacı ile dikilen ağacı evlerine alıp süslüyorlar.

Son düzenleme:
Artık yapay zekalar ile sesli iletişim var.

Gemini - GPT vbeksilerine mevcut seviyeni söyle. Ve ilk planda test amaçlı daha sonra da, bir senaryo/rol bazlı iletişimini geliştirebilirsin.
"cafede - seyahat ederken - iş görüşmesi - makine mühendisi - TV tamircisi ile" gibi rol bazlı.

Ayrıca, birçok Amerikalı veya İngiliz bizim kadar gramerli konuşmuyor, merak etme.
Onların da kendilerince bir argo dilleri var.

Hiç unutmam; bir hint benim ingilice konuşmam için, "sen İngilizce bilmiyorsun" demiş idi... İle güldüm. Kendisi sakız çiğner gibi telaffuz ile söylediği anlaşılmayan sesler ile konuşuyor idi.

Çok fazla kasmayın.
Sen onlardan daha akıllısın. Çünkü ana dilin haricinde bir dil öğreniyorsun ve iletişim sağlıyorsun. Onlar kendi dillerinden başka bir dil bilmiyor.

Benim de kulağım kötü. Yazılanı anlıyorum text olarak cevaplıyorum ama konuşma/ses üretme kısmında sorunluyum.

Bu ana dili olmayanların başka kişilerin İngilizcesini yargılaması da beni bitiriyor. Ben kaç Amerikalı'yla konuşsam neredeyse çoğu bir avrupalıya göre çok güzel aksanım olduğunu dile getirdiler. Hintlilerin zaten abuk subuk bir İngilizce konuşma tarzı var.

Üniversiteye giderken hazırlık zorunlu olan bir bölümde okursanız hazırlık yılında bu sorun kendiliğinden çözülüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı