Kendinden çok utanan birisi ne yapabilir?

Kilo vermek, spor yapmak vs. tamamen işin fiziksel sürecidir bu ruhsal gelişime katkı sağlamaz. Biraz özgüven kazandırır ama bu geçicidir.

Öncelikle, kendinle barışık olmalısın. Mesela bir başkası değiştiremeyeceği bir şey için mesela kısa olabilir, buna üzülebilir. Senin sadece kilon var, verirsen düzelir mesela. O bakımdan kendinle barışık olmalısın, bir insan kendinle barışık değilse kendi kendiyle kavga eder sürekli. Yani korktuğun kişi senin benliğin, bunu kabul et. Eğer kabul edemiyorsan profesyonel yardım alman gerekiyor.

Kilo vermek, spor yapmak vs. tamamen işin fiziksel sürecidir bu ruhsal gelişime katkı sağlamaz. Biraz özgüven kazandırır ama bu geçicidir.

Öncelikle, kendinle barışık olmalısın. Mesela bir başkası değiştiremeyeceği bir şey için mesela kısa olabilir, buna üzülebilir. Senin sadece kilon var, verirsen düzelir mesela. O bakımdan kendinle barışık olmalısın, bir insan kendinle barışık değilse kendi kendiyle kavga eder sürekli. Yani korktuğun kişi senin benliğin, bunu kabul et. Eğer kabul edemiyorsan profesyonel yardım alman gerekiyor.
Ben de hareketlerimi değiştiremiyorum. Korkaklığımı, çekingenliğimi değiştiremiyorum. Sosyal fobi, agora fobi ve bir de yaşadığım bir olay için psikoloğa gittim. Devlet hastanesindeki bir psikoloğa gittim çünkü durumum yok. Psikolog seansta telefonla oynadı. Bana her gün 15 dakika yürü. 15 gün sonra gel dedi. Aniden kalkıp gitti.

Ben de hareketlerimi değiştiremiyorum. Korkaklığımı, çekingenliğimi değiştiremiyorum. Sosyal fobi, agora fobi ve bir de yaşadığım bir olay için psikoloğa gittim. Devlet hastanesindeki bir psikoloğa gittim çünkü durumum yok. Psikolog seansta telefonla oynadı. Bana her gün 15 dakika yürü. 15 gün sonra gel dedi. Aniden kalkıp gitti.
Böyle bir hakkı yok, şikayet edebilirsin o kişiyi. Asla gelen kişiye böyle davranılmaz.

Ben de zamanında devlet hastanesinde psikoloğa gittim. İyi olanları da var, kötü olanları da. Genelde psikiyatrist tarafından psikoloğa yönlendirme yapılır. Psikiyatristinize söyleyin, sizi başka bir psikoloğa yönlendirsin.

Atabilirsin, bunda kötü bir şey yok ki. Konuş, selam ver işte.
14 gün boyunca abimle dışarı çıktık. Bugün tek başıma bakkala gittim. Ekmek aldım. Bakkal yakın ama çok korktum. Bir sonraki hedefim tek başıma fırına gitmek. Fırın biraz daha uzak. İnstagram hesabı açtım. Bir kızla konuşmayı deneyeceğim. Paylaşmak istedim.

Eğer böyle devam edersen ileride 20 25 yaşında olunca hiçbir şeyi tek başına yapamazsın. Elinden geldiğince kendini dışarı çıkart insanlarla sosyalleş. Ev de bir köşede kaldığın sürece durumun kötüleşecek. Herkesin bir derdi var belli etmesede senden daha kötüdür. Dışarı çıkınca herkes on numara süper bir tek sıkıntılı sorunlu benim düşüncelerine kapılma.

Ben 18 yaşımdayım. 5 yıldır zorunda kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Tek başıma dışarı çıkamıyorum. Korkuyorum. 5 gündür her gün yanımda biriyle dışarı çıkıyorum. 20 dakika yürüyorum. Yalnız dışarıda sadece korkmuyorum. Kendimden utanıyorum. Bende jinekomasti var. Kiloluyum. Dışarıda stres olduğumdan çok fazla terliyorum. Bu durumlardan dolayı utanıyorum.
Bende kürdanım hocam takmayın. Bir kız bana yakışıklı dedi, yanında ki kız ise bu mu yakışıklı dedi. Kısaca kimsenin ne dediği önemli değil. Ben de dışarı çıkınca utanıyorum herkes bana bakıyor gibi hissediyorum ama egonuz olsun. Egom yükseldi abimden ve kıraathanedeki dayılardan iltifat aldığım için. Terlerseniz de roll on sürü dışarı çıkmadan.

Ben 18 yaşımdayım. 5 yıldır zorunda kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Tek başıma dışarı çıkamıyorum. Korkuyorum. 5 gündür her gün yanımda biriyle dışarı çıkıyorum. 20 dakika yürüyorum. Yalnız dışarıda sadece korkmuyorum. Kendimden utanıyorum. Bende jinekomasti var. Kiloluyum. Dışarıda stres olduğumdan çok fazla terliyorum. Bu durumlardan dolayı utanıyorum.
Dışarı çık ailenle falan. Bende oyun bağımlısı aptal bir ergenim. Gerektiğinde çıkıyorum ev işleri vb. Denize bile gitmiyorum. Göbek deliğim dışarıda ve insanlar aptal gibi bakıyor hoşnut değilim bu durumdan. Benim hatamı yapmayın hocam dışarı çıkın kilo verin sizinki düzeltilir.

14 gün boyunca abimle dışarı çıktık. Bugün tek başıma bakkala gittim. Ekmek aldım. Bakkal yakın ama çok korktum. Bir sonraki hedefim tek başıma fırına gitmek. Fırın biraz daha uzak. İnstagram hesabı açtım. Bir kızla konuşmayı deneyeceğim. Paylaşmak istedim.
Kral zamanını gezip tozmaya harca. Neyden korkuyorsun?

Hocam öncelikle merhaba, ben de senin gibi kilolu bir kişiliğe sahibim hem de aşırı derecede. Oturduğum yerde bazen nefes alamayacak duruma dahi düşüyorum kilomdan sebep. Aşırı şekilde terleme problemi bende de oluyor sadece nefes almak bile benim terlemem için gayet yeterli bir şey. Ama şunu da bilmeni istiyorum ki utanılacak herhangi bir mevzu yok. Evet belki görünüş olarak mükemmel durmuyor, evet belki senin hoşuna gitmiyor veya çevrendeki insanların hoşuna gitmiyor ama şunu bil ki bu sebepten dolayı seni oturup da yargılayacak bir insan yok. Zaten çevremizdeki insanlardan en azından en kötü 4 kişiden 1 tanesi kilolu oluyor. Seni de bu şekilde kabullenecek insanlarla birlikte olarakdan bu sorunu çok kolay bir şekilde halledebilirsin. Kendini sevmeye çalış kendin için güzel hedefler koy. Ve her sabah uyandığında güzel bir güne başladığını söyleyerekten, güzel bir insan olduğunu belirterekten hayatına başla.

İyi yapmışsın, böyle devam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı