İngilizce öğrenmek için neler yapmalıyız?

Beyler ben İngilizce öğrenmek istiyorum da hangi videolardan veya sitelerden öğrenme mi önerirsiniz? Doping hafıza nasıldır? Direkt giriş öğrenmek istiyorum. Alfabeden akıcı konuşmaya kadar baktım videolara falan da akılda çok kalıcı olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler ben İngilizce öğrenmek istiyorum da hangi videolardan veya sitelerden öğrenme mi önerirsiniz? Doping hafıza nasıldır? Direkt giriş öğrenmek istiyorum. Alfabeden akıcı konuşmaya kadar baktım videolara falan da akılda çok kalıcı olmuyor.
O videoları izlemekle de bitmiyor ki. Mesela bir dilbilgisi konusu izlediniz. Video bittikten sonra hemen o seviyede cümleler kurmaya çalışın kendiniz. Böyle böyle ilk başta cümle kurma mantığını çözün. Konuşma işleri vs. biraz daha sonraki işler.

Paran varsa dil kursu, Yoksa GASMEK kurslarına gidebilirsin. Gün içinde İngilizce konuşmaya çalışabilirsin. İngilizcesini bilmediğin bir kelime olduğunda İngilizcesini öğren. Ayrıca İngilizce kitaplar, bloglar vb. okuyabilirsin. Yabancı filmleri ister alt yazı ile ister alt yazısız izle.

Dil öğrenmek amacıyla masa başına oturup ders videoları izlersen çok az verim alırsın. İngilizcen şu anda A1 seviyesinde olsa bile yabancılarla pratik yapmaya çalışman, kendini zorlaman çok şey katar. Penpal sitelerine veya discord ingilizce öğrenme serverlarına göz atmanı tavsiye ederim. Dizi ve filmleri dublajlı izliyorsan altyazılı izlemeye başlamalısın.
Haberleri yabancı kaynaklardan çeviri yardımıyla okumanı tavsiye ederim ayrıca.
Bunların yanında Busuu ve Voscreen sitelerine de bir bak derim. Busuu premium versiyonu almanca öğrenirken çok yardımcı oldu benim için fakat ücret vermek istemezsen duolingo da başlangıç seviyesi için iyi bir kaynak olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı