İngilizce öğretmenliği mi hostluk mu?

egeed

Hectopat
Selam arkadaşlar, şu an 10.sınıfım ve dil bölümünü seçmeyi düşünüyorum. Dil bölümünü seçmeyi açıkçası lisenin başından beri düşünüyordum çünkü küçüklükten beri dile olan bir yatkınlığım var ve mutlu hissedeceğim bölümün de dil olduğunu düşünüyorum. Sayısal seçeneklerim arasında bile değil çünkü hiçbir zaman beceremiyorum. Kısaca dil bölümünü seçmeye uzun bir zaman önce karar verdim.

Dil bölümünü seçtikten sonra yapacağım mesleğe aslında hala karar vermedim. Uzun bir zamandır aklımda İngilizce öğretmenliği var ancak maaşları ve atanma sayıları ne durumda pek bilmiyorum gerçekten. Benim için bir diğer seçenek de hostluk. Babam eğer dil okuyacaksam host olmam gerektiğini söylüyor, maaşlarının gayet iyi olduğunu ve ülke ülke gezebileceğimi söylüyor. Hostluk için belirli fiziksel kriterler var sanırım pek detaylı bilmiyorum. Aynı zamanda hostların hayatı sanki pek düzenli olmuyor gibi, yani bu benim için pek problem değil ancak ileride evlensen karın, çocuğun olsa yeterince ilgilenebilecek misin emin değilim. Ayrıca bilmiyorum THY için torpil olayları vb. var mı ancak babamın bir arkadaşı THY'de çalışıyor ve eğer bu mesleği düşünürsem yardımcı olacağını söylemişti.

Sizce İngilizce öğretmenliği mi daha iyi olur yoksa hostluk mu?

@333365

Bence host olmanız daha iyi. Evet, ülke ülke gezersiniz de net bir sosyal hayatınız olmaz. Çok da önemli olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Öğretmen olacaksanız da yok AGS, yok şu sınavı derken uğraşacaksınız. Atanacağınızın da bir garantisi yok. Hostluğun hem maaşı iyi hem de gezmiş olacaksınız. Ben olsam host olurdum.

Bence host olmanız daha iyi. Evet, ülke ülke gezersiniz de net bir sosyal hayatınız olmaz. Çok da önemli olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Öğretmen olacaksanız da yok AGS, yok şu sınavı derken uğraşacaksınız. Atanacağınızın da bir garantisi yok. Hostluğun hem maaşı iyi hem de gezmiş olacaksınız. Ben olsam host olurdum.
Ancak şöyle bir sorun var, benim gözlerim baya bozuk. Hem yakını hem uzağı görmekte problem yaşıyorum ve görme problemleri mülakat için çok önemliymiş. İleride büyük ihtimal gözümü çizdireceğim, bu bir problem olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı