İngilizce Q klavye nedir?

FreeLooper

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar klavye sipariş ettim. YouTube'da filan videoları vardı baktım hepsi Türkçe Q idi ama internette sipariş ettiğim klavye, İngilizce Q yazıyor resimde de öyle. Ben aldım o kadar bunda i ö ç filan yoksa ben ne yapacağım?

Yani bu klavyede ö i ç harfi yazamammı yoksa sadece tuşların üstündeki şekil mi değişik?

Arkadaşlar klavye sipariş ettim. YouTube'da filan videoları vardı baktım hepsi Türkçe Q idi ama internette sipariş ettiğim klavye, İngilizce Q yazıyor resimde de öyle. Ben aldım o kadar bunda i ö ç filan yoksa ben ne yapacağım?

Bilgisayar ayarlarından Türkçe Q yapabilirsin. Veya da Şu etiketlerden alabilirsiniz.

Dediğin gini o harfler bulunmuyor ya iade edeceksin ya da öyle kullanacaksın Türkçe karakterlerede intiyaç oldugunda sanal klavye ile yazacaksın.

Yani bu klavyede ö i ç harfi yazamammı yoksa sadece tuşların üstündeki şekil mi değişik?
Pcde Türkçe olduğu sürece fark etmiyor, sadece keycap değişiyor denilebilir. Küçük enter ve bazı tuşlar tamamen olmaması gibi olayları var fakat çok da mühim değil. Sesli harfleri yine de kullanabilirsiniz.

İngilizce Q demek pek doğru değil.
İki çeşit İngilizce Q klavye mevcut.
Biri ANSI yani Amerikan İngilizce, diğer ise ISO İngiliz İngilizcesi oluyor.
Türkçe klavyeler ISO standartını kullandığı için, UK ISO alırsanız, tüm tuşların yerleri Türkçe ile aynı olur. Lakin i,ş ve F tuşunun altındaki numaraların 2. işlevleri farklı oluyor. Yerlerini ezbere biliyorsanız windows üzerinden Türkçe klavye seçeneğini kullanıp, direkt Türkçe gibi kullanabilirsiniz.
Ayrıca keycap değişecek olursanız ISO olması daha mantıklı şahsen.

Abiler kesin böyle olur değil mi yani i ö ü ç filan harflerini kullanabilirim yerlerini biliyorum zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı