İngilizce ve Almanca aynı anda öğrenilir mi?

835748

Picopat
Dil sınıfındayım. İki dil bilmek istediğim için bölümümü Almanca okuyup yanında İngilizce de bilmek mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafan karışır. Tek tek öğren.

Şu an dil sınıfdayım 11.sınıf üniversitede Almanca bölümü okumak istiyorum Almanca hocalarım biz zaten İngilizce de biliyoruz diyor yani hem yakın dil hem de eskiden dil sınıfında oldukları için Almanca öğrenince İngilizce daha iyi anladım diyen bir hocam bile var sence mantıklı olur mu bu tercih?

Şu an dil sınıfdayım 11.sınıf üniversitede Almanca bölümü okumak istiyorum Almanca hocalarım biz zaten İngilizce de biliyoruz diyor yani hem yakın dil hem de eskiden dil sınıfında oldukları için Almanca öğrenince İngilizce daha iyi anladım diyen bir hocam bile var sence mantıklı olur mu bu tercih?
İngilizce, Almanca'dan üretilen bir dil olduğundan öyle denilmiş. İngilizce, Almanca'nın %70 kolaylaştırılmış hali. Bana kalırsa Almanca'ya güvenip İngilizceyi sonraya atmak iyi fikir değil. Her ne kadar Almanca öğrenince İngilizce kolay gelir gibi dursa da öyle olmuyor. Almanya'daki her Alman İngilizce bilmiyor mesela.

Kariyerini yapmak istiyorsan Almanca öğren önce. Genel olarak arıyorsan İngilizceye ağırlık ver. Sonuçta global bir dil.

Tavsiyem Almanca'dır.

İngilizce, Almanca'dan üretilen bir dil olduğundan öyle denilmiş. İngilizce, Almanca'nın %70 kolaylaştırılmış hali. Bana kalırsa Almanca'ya güvenip İngilizceyi sonraya atmak iyi fikir değil. Her ne kadar Almanca öğrenince İngilizce kolay gelir gibi dursa da öyle olmuyor. Almanya'daki her alman İngilizce bilmiyor mesela.

Kariyerini yapmak istiyorsan Almanca öğren önce. Genel olarak arıyorsan ingilizceye ağırlık ver. Sonuçta global bir dil.

Tavsiyem Almanca'dır.

Hocam ben zaten üniversite bölümü için Almanca istiyorum çünkü nasıl desem dilime Almanca daha çok yakışıyor telaffuz olarak alman gırtlağı yapabiliyorum yani dünyanın her yerinde İngilizce okuyan insan var elbette ama Almanca'ya da diğer dillerde rakibim daha az oluyor ülkede İngilizce bilen insan bile az iken Almanca bilmiş olmak bana çok büyük bir artı kazandıracağını düşünüyorum bazen Rusça çok havalı gelip Rus dili de okuma isteği geliyor ama Rusça global bir dil değil ve çok zor o yüzden İngilizce ve Almanca konusunda çok kararsızım yani mecbur kalıp zaten İngilizce bileceğim bari akademik olarak farklı bir dil ve kültür öğrenmek istiyorum İngilizce hiç ilgimi çekmiyor 15 saat İngilizce görüyoruz haftada bazen öyle sıkılıyorum ki ama mecbur dil bölümleri için İngilizce görüyoruz.

Geçen sene B1 İngilizce seviyesinde iken lehçe öğrenmeye başladım. Lehçe-Türkçe kaynaklar çok sınırlı olduğu için Lehçeyi İngilizce kaynaklardan öğreniyordum. İlk başlarda kafamın çorba gibi olacağını ve mantıksız bir şey yaptığımı düşünüyordum ama fark ettim ki pekte öyle değildi, Lehçe öğrenmeye çalışırken İngilizcemin de geliştiğini fark ettim. İnsan öğrendikçe öğrenme kabiliyeti daha da artıyor. Tabi bunu yapabilmeniz içinde belli bir seviye de yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Şuan da B2 İngilizce ve A2 Lehçe konuşabiliyorum.

Ogrenilmez diye bir şey yok ama bence mantiken sikintili. Hepsi benim sahsi gorusumdur

Misal olarak.

İngilizce gunde 10 kelime ezberledin Almanca da 10 kelime ezberledin ya da 10 kitap inglizce 10 kitap Almanca okudun gene mesela 10 podcast inglizce 10 pod cast Almanca dinledin orta seviyeye geldin ikisinde de yuzde elli ilerleme oldu yuzde yuz ilerlemek icin cok uzun zaman gecmesi lazim sen bayağı yardirdin falan sonucta iki dilde orta seviyedesin şu an.

Ya da.

Peki sadece ingilizceye odaklanip 10 degilde 20 kelime dinleme okuma yazma yapsaydin da ileri seviyeye gelseydin konusabilecek durumda olsaydin.

Hangisi daha mantikli.

Bir dili halletmis olmak mi?

Yoksa 2 dili yarim ogrenmek mi?

Ne kadar zamanin var bu da onemli 2 dile cok 3-4 kati emek vermek lazim nasıl pratik yapabilirsin belli degil. Ha dersen ben okusam yazsam yeter o zaman 2 dil mantikli ama dili Full kullanicaksan ben olsam 2 dil ogrenmezdim hangisine vakit ayiracaksin. 5dk Almanca sohbet edeyim sonra 5 dk İngilizce mi diceksin.

Secimini yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı