İngiltere'deki şirket nasıl kapatılır?

Ödemeyi nasıl yaptınız acaba Gov Uk de formu doldurdum ödeme Visa Master almıyor.

Papara ile mi göndermek gerek
Hocam visa veya mastercard ile ödeme yapabilirsiniz , ben bu şekilde yaptım. Sanırım bankayı arayarak ödemeye onay vermeniz gerekiyor olabilir. Şirket kapatma formunu 1.5 ay önce doldurdum hala aktif görünüyor anlayamadım sebebini.

Ödemeyi nasıl yaptınız acaba Gov Uk de formu doldurdum ödeme Visa Master almıyor.

Papara ile mi göndermek gerek
Mastercard ile ödemiştim ben direkt.

Hocam visa veya mastercard ile ödeme yapabilirsiniz , ben bu şekilde yaptım. Sanırım bankayı arayarak ödemeye onay vermeniz gerekiyor olabilir. Şirket kapatma formunu 1.5 ay önce doldurdum hala aktif görünüyor anlayamadım sebebini.
Kapama bildirimi gazetede yayınlandıktan 2 ay sonra kapanıyor hocam.

Sizin adres bilgileriniz değiştirilmiş miydi 1st formations da? Mailime bildirim geldi artık onların adresini kullanamıyor muşum yenilemediğim için. Form gönderdim onaylanmama durumu olur mu bu nedenle? Sizde aynı durumdayken mi doldurmuştunuz formu
Formu doldururken hizmet bitmemişti adresi kullanmaya devam ediyordum fakat doldurduktan sonra hatırladığım kadarıyla 1 ay içinde iptal oldu yenilemediğim için. Onun sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.

Sizin adres bilgileriniz değiştirilmiş miydi 1st formations da? Mailime bildirim geldi artık onların adresini kullanamıyor muşum yenilemediğim için. Form gönderdim onaylanmama durumu olur mu bu nedenle? Sizde aynı durumdayken mi doldurmuştunuz formu

Hocam ben de aracı firmadan yenilemediğim için adres otomatik değişmişti. Sonra da şirket kendisi kapatılıp dissolved olmuş. Bir ceza vs yansıyor mu bu durumda biliyor musunuz?

Son durum anlattığım gibi ekstra bir şey yapmadım, HMRC'ye de bildirim yapmadım ama sıkıntı olur mu bilmiyorum.
Hocam benim şirket de otomatik dissolved olmuş, ch kapanmış ek aksiyona gerek yok dedi ama bir ceza ödeme vs çıkıyor mu bu durumda?
Sürekli işleyen ve son 3 ayda işlem görmüş olan firmaların HMRC tarafından işlem görebilmesi için ödemenin yapılması gerekiyor. Son 3 ayda işlem görmemiş olan işletmeler tasviye süreci ile direkt olarak kapatılabiliyor. DS01 formunu doldurup form işlem ücretini ödeyip kapattırabiliyorsunuz fakat DS01 formunu Online'da teslim edemiyorsunuz. Şirketin iptal edilmesi için gerekli olan form elden teslim edilmesi gerekiyor. 18 pound gibi bir ücreti olması lazım hatırladığım kadarıyla. Eğer ki form teslim edilmeden şirketin kapanışı beyan edilmezse İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne ulaşıp böyle bir kişinin firması ödemeleri yapmıyor diye bilgi geçer (Türkiye'de yaşıyorsanız). TTK hükümleri gereği borcun tamamı ödenene ve blokaj kalkana kadar herhangi bir ticari faaliyette bulunamazsınız. Buna gümrükten sakız bile geçirmek dahil. Sizden istenen 70 pound ise sadece DS01 formu için işlem yapılmıyor. 1st formations firmasının ekte attığım işlemler için ücretlendirmesi var.

Eki Görüntüle 2157440

Ek olarak böyle bir yazıda paylaşmışlar. Yardımcı olurlar mı bilemem. Avukatlarda ilgileniyor bu işlemlerle ilgili sonuçta.
Hocam ben Kasım 2022 de açmıştım sonra da hiçbir işlem yapmadım. Nisan 2024’te de kapatılmış. CH’a mail attım kapatılmış evet ek bir şeye gerek yok dediler. Yansıyan bir ceza durumu var mıdır İngiltereye gitme durumun var vizede girişte vs sıkıntı olur mu diye merak ediyorum

Son düzenleme:
@darkblue41 hocam bende 8 eylül 2023 te açmıştım hiç bir işlem yapmadım sadece onay beyanını geçiktirmiştim strike off yani kapatılma sürecine girmiş heralde sizde de aynı duruma benzer mi olmuştur acaba

150 £ + HMRC cezası dediler. Ve gittikçe artıyormuş.

Companies House'a ulaşın dediler ödeyemezseniz 70 £'i. Ulaşırken de hangi adımları izleyeceğimi bilmiyorum.

Benim anlamadığım şu, ben zaten bu şirketle bir faaliyet göstermiyorum şuan, öyle pasif bir şekilde duruyor, neden kapatmam lazım ki.
Hocam kusura bakmayın formda yeniyim de burdan alıntıladım şimdi.

Hocam geçen sene ocak ayında açmıştım süresi doldu yenilememi ya da kapatmamı istiyorlar. Ben hiçbir şekilde kullanmadım şirketi uykuya almıştım (dormant) yenilemezsem beyan veremeyeceğim için para cezasından falan bahsettiler siz nasıl hallettiniz onu sormak istemiştim iyi akşamlar dilerim.
Problem değil hocam fark ettim. Buyurun buraya yazabilirsiniz.

@Samed54 Komik olan nedir?

Hocam geçen sene ocak ayında açmıştım süresi doldu yenilememi ya da kapatmamı istiyorlar. Ben hiçbir şekilde kullanmadım şirketi uykuya almıştım (dormant) yenilemezsem beyan veremeyeceğim için para cezasından falan bahsettiler siz nasıl hallettiniz onu sormak istemiştim iyi akşamlar dilerim.
Bayağı eski bir olay olduğu için detayları tam olarak hatırlamıyorum fakat konudaki tüm mesajlarımı okursanız orada var sorulan şeylerin cevapları. Onlar harici ekstra bir gelişme olmadı.
Özellikle bu mesajımda bulunuyor son durum:
Tekrar merhabalar hocalarım, bayağıdır kontrol etmiyordum şirketin durumunu şimdi biraz baktım mesajlarınıza cevap vermeye çalışacağım.

1st Formations yönlendirmesi üzerine Companies House ile iletişime geçmiştim ve formun linkini göndermişlerdi, durumu izah ederseniz yardımcı olurlar.

Hocam bayağıdır kontrol etmiyordum, şimdi C. House üzerinden baktığımda Dissolved olarak gözüküyor yani kapanmış. 1st Formations'a da yazdım, kapandığını söylediler fakat HMRC'ye de bildirmemin iyi olacağını söylediler fakat HMRC'ye sadece telefon ile ulaşılıyor, mail ile ulaşıp ulaşamayacağımı sordum sadece telefon ile ulaşılabildiğini öğrendim. Ulaşmasam nasıl sıkıntı olabilir diye sordum, bağlantımız yok onun için size bir şey diyemeyiz ulaşıp ulaşmamak size kalmış fakat ulaşmanızı tavsiye deriz dediler. Ama şirket kapanmış yani evet. Olmadı C. House'a tekrar bir mail atıp yapmam gerekn başka bir şey, ödemem gerek ücret var mı diye bir sorsam mı?

Hocam bayağıdır kontrol etmiyordum, şimdi C. House üzerinden baktığımda Dissolved olarak gözüküyor yani kapanmış. 1st Formations'a da yazdım, kapandığını söylediler fakat HMRC'ye de bildirmemin iyi olacağını söylediler fakat HMRC'ye sadece telefon ile ulaşılıyor, mail ile ulaşıp ulaşamayacağımı sordum sadece telefon ile ulaşılabildiğini öğrendim. Ulaşmasam nasıl sıkıntı olabilir diye sordum, bağlantımız yok onun için size bir şey diyemeyiz ulaşıp ulaşmamak size kalmış fakat ulaşmanızı tavsiye deriz dediler. Ama şirket kapanmış yani evet. Olmadı C. House'a tekrar bir mail atıp yapmam gerekn başka bir şey, ödemem gerek ücret var mı diye bir sorsam mı?

Bilgim yok maalesef, çözebildiniz mi?

Hatırlamıyorum o koda nasıl erişmiştim. 1st Formations'a yazmış olabilirim ama emin değilim.

Bu arada komik olan nedir? @591529 @ReloadingData @thelavuk @Teknocuk

Bunlar harici sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı