"Ink kısayolunun başvurduğu sürücü veya ağ bağlantısı kullanılamıyor" hatası

Frankzz

Centipat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
9
Ink kısayolunun başvurduğu sürücü veya ağ bağlantısı kullanılamıyor hatası alıyorum. Disketin doğru yerleştirildiğinden veya ağ kaynağının kullanılabilir olduğundan emin olun ve yeniden deneyin. Yazısı alıyorum disklerimde 2 tane SSD + 1 tane HDD bulunmakta. SSD'lerden biri 120 GB diğeri yeni aldığım 480 GB SSD'ler. Bugün bilgisayarcıdan aldığımda sadece Windows'un kurulu olduğu 120'lik gözüküyordu. Diğer SSD belirtilmemiş gözüküyordu ve (disk e) olarak tanıttım. Diğer 3. diskim yani harddiskim 1 Terabyte gözükmüyor. Belirtilmemiş bile demiyor. Bu disk kasanın içinde takılıda gözüküyor. Diskin içinde önemli dosyalarım ve yarım terabyte yakın oyun yüklü. Bu 1 TB'lık diski nasıl geri getirebilirim. Lütfen acil bilen biri destek verebilir mi?
Lütfen acil yardım arkadaşlar bütün dosyalarım gitti fotolar videolar oyunlar. Kasanın içerisinde takılı az önce düzgün yerleştirilip yerleştirilmediğini de kontrol ettim bir sıkıntı gözükmüyor. Şu durumu düzeltmem için yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baktım hocam en az 10 kere kontrol ettim ancak eski SSD (120 GB'lık) bir de yeni takılan 480 GB'lık SSD diskleri gözüküyor. Yeni SSD belirtilmemişti onu hallettim sürücü harfi veya yolu değiştir diyerek. Ama HDD ne olursa olsun asla gözükmüyor diskmgmt.msc yönetiminde. Resimde görüldüğü üzere 2 SSD var bir de 500 MB'lık bir de 100 MB'lık (kurtarma ve EFI sistem bölümleri mevcut). İnternet'ten araştırmadığım yer ve site kalmadı.
 

Dosya Ekleri

  • diskler.png
    diskler.png
    4,3 KB · Görüntüleme: 348
HDD taktığınız sata kablosunu ssd lerden biriyle değiştirmeyi. Girdiği yuvayı değiştirmeyi denediniz mi?

Birde HDD'nin takılı olduğu güç kablosunda yüksek güç çeken başka bir birim var mı?
HDD eğer DISKPART 'ta da gözükmüyorsa muhtemelen yeterli güç almıyordur ya da kablo/yuva problemidir.
 
Şöyle söyleyeyim hocam HDD'nin anakarta bağlı olduğu SATA kablosu SATA 3 yuvasındaydı çıkartıp SATA 4 yuvasına taktım ama HDD tarafındaki kabloyu hiç çıkarmadım. Dediğiniz gibi SSD'lerin kabloları daha yeni kırmızı renkte onlardan birini çıkartıp yer değiştirsem acaba sorun düzelir mi? Denemekte fayda varsa deneyeyim. Denedikten sonra buraya yazarım.
 
Sistem tarafında sorun çözebilmek için adım adım ihtimalleri elemek gerekiyor.

O yüzden yuva ve kablo denemelerini yapın. Buna müdahale ederken PSU dan gelen güç kablosuna mümkünse başka birşey takılı olmadığından emin olun ki HDD'in güç sorunu yaşamadığını da bilelim. Bu arada PSU'nuzun sistemi besleyebileceğinden emin olduğunuzu var sayıyorum.
 
RTX 2060 Super Windforce 8 GB 256 Bit ekran kartı + Ryzen 5 3600 + 8x2 16 GB CL16 3200MHz RAM + 480 GB SSD bu parçalar ASUS Prime B450 M-K anakarta takılı ve PSU 650W 80+ bir PSU. Kime sorduysam bu PSU gayet yeterli bir kaynak olduğunu söylediler. Ayrıca kabloların SATA yuvalarını değiştirdim. Ancak halen tanımıyor. Yalnız bu HDD'nin anakarta bağlı olan kısmı değil de direkt olarak HDD bağlı olan kablosunun ucu ssdlerinkinden farklı. Tahmin ediyorum ki güç yetiyor ancak kablo eski kablo sanırım siyah bir kablo SS'lerdeki kablolar yeni kırmızı kablo acaba kablo değiştirip yeni kablo alsam sorun düzelir mi? Disk yönetimi + chipset Driver vs hiçbir yöntem yerel disk D yani HDD'yi görmek için işe yaramadı. Aklıma bir tek kablo eski olabileceğinden yetersiz mi kalıyor diye düşündüm.
 
Hocam sistemin kurulu olmadığı SSD'deki kablo anakartın arkasında ve çıkmıyor gibi bir şey bir türlü çıkaramadım. Ayrıca HDD için 2 dakika gidip bilgisayarcıdan l tipi SATA kablo aldım yenisini takıp denedim yine çözüm olmadı. Bu SSD SATA kablosunu çıkarmaktan başka bir fikir geliyor mu aklınıza. Çünkü ne kadar güç uygulamasamda bildiğin çıkmıyor. Eğer başka yöntem varsa deneyeyim. Tek çözüm buysa bir şekilde çıkarırım kırmadan bozmadan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı