İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nasıldır?

1 ve 2. sıraya inönü üniversitesi bilgisayar mühendisliği yazdım. 2. kısma IO olarak yazdım tabii. 3 ve 4. sıraya da Fırat üniversitesi bilgisayar mühendisliği yazdım. 4. sıradaki de IO olarak yazıldı. Bakalım, şu aralar her şey sonuçlanacak ve epey heyecanlıyım :)

Ben de çok heyecanlıyım bakalım Fırat yazılım. Yeni açılan İnönü yazılım ve birkaç yazılımdan sonra garanti bilgisayar mühendisliklerini yazdım.
Enes3078
Laptop gerekli değil mi hocam ?
 
Son düzenleme:
1 ve 2. sıraya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yazdım. 2. kısma İÖ olarak yazdım tabii. 3 ve 4. sıraya da Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yazdım. 4. sıradaki de İÖ olarak yazıldı. Bakalım, şu aralar her şey sonuçlanacak ve epey heyecanlıyım

İkinci öğretim okumak istediğine emin misin? Harç olayı da var.
 
İkinci öğretim okumak istediğine emin misin? Harç olayı da var.

Evet ya, eminim zira çok bir para da değildi. Ayrıca ilk yıl ortalamamı yüksek tutup 2. yılıma birinci öğretime geçiş yapmayı planladığım için çok dert etmiyorum.
Laptop gerekli değil mi hocam?

Ben masaüstü seçeceğim zira Malatya'da oturuyorum ve üniversite de Malatya'da. Eğer farklı bir şehirdeki üniversiteye gidecekseniz kesinlikle laptop daha avantajlı olacaktır.
 
Sevgili arkadaşlar bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak size tavsiyem sertifikadan ziyade bir şeyler üretmeniz. Örneğin ben Unity alanında çalışıyorum kalkıp Unity'de şu kursu bitirdim diye sertifikamı gösterince 1 kişi ilgilenecekse iş başvuruları yaparken yaptığım oyunları gösterince 10 kişi ilgileniyor. Okulda hangi dili öğrendiğinizin de bir önemi yok. Önemli olan programlamayı öğrenmeniz ilk başta öğreneceğiniz dilde temel programlamayı ve veri yapılarını öğreneceksiniz. Ardından nesneye yönelik programlamayı öğrendikten sonra veri tabanları dağıtık sistemler bilgisayar mimarisi gibi derslerle çeşit çeşit alanda bilgi sahibi olacaksınız. Sadece üniversitedeki derslerle muhtemelen aşırı az öğreneceksiniz. Onlar sadece size bakın böyle bir kapı var bu kapıdan geçmek isterseniz azıcık temeliniz olsun şekilde olacak. Ardından kendiniz yönelmek istediğiniz alanları deneyip tecrübe edip en son seçeceksiniz. Bir diğer tavsiyem de girmek istediğiniz alanlarda mutlaka tecrübe edinmeye çalışmak. Sadece daha iyi bir iş için değil. Örneğin ben hep oyun geliştirici olmak istemiştim. Yaklaşık 9 aydır da bu sektörde çalışıyorum. Maaşı vs tatmin etse de yaptığım iş olarak pek etmediğinden şimdi yeni alanları da öğrenmeye niyetliyim. Ama ben bunu yapmadan mezun olsaydım ileride kariyer değiştirmek benim için daha zor olacaktı. O yüzden bakmakla yükümlü olmadığınız birileri/kendiniz yokken ücretine pek takılmaksızın bu şekilde denemeler yapıp kimler ne yapıyormuş görün. Eğer o esnada yerine daha iyi bir tecrübe/iş koyamayacaksanız da sakın stajlarınızı balon yapmayın. Hepinize başarılar
 
Peki, sen daha iyisini bilirsin. İlk başa orayı yazdın değil mi?

Tercih listem aşağıdaki şekilde.

1629745667929.png


Biri illaki gelir ama hangisi gelecek emin değilim. Muhtemelen en kötü ihtimalle İÖ İnönü gelir.
 
@Enes3078 bilgisayar mühendisliği zor gibi yazılım daha iyi.

Ben zaten Bilgisayar Mühendisliği bölümünü seçerek bütün zorlukları kabul ettim. 6 farklı dil öğreneceğime 4 dil öğrenip bir de donanım bilgimi geliştiririm daha iyi. Tabii bu benim fikrim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı