İnşaat halindeki evler neden ucuz oluyor?

2 farklı sebebi var. İnşaat halinde hızlı satıp sürümden kazanabiliyorlar ya da içini yapmayıp müşteriye bırakıyorlar.
 
Çünkü inşaat halinde. Kim yarım eve tam ev parası versin. Zaten inşaatın bitmesi de kesin değil. Yani parayı alıp kaçabilir ve bu çok oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde belli daire sayısının üzerindeki projelerde geçerli olur bu; bittiğinde sağlam para edecek daireleri proje aşamasında ucuza verdiklerini göremezsin zaten :)
Paranın yattığı yerde zarar ettiği bir ülkede, projeyi gerçekleştirebilmek için de biraz finansal desteğe ihtiyaç varsa günü kurtaran bir adım oluyor elbette.
Proje bitene kadar o paralar boş durmuyor zaten. Ya yatırım amaçlı değerlendirilir ya da inşaat için kaynak sağlayan firmalara aktarılır.

Bir daireyi birden çok kişiye satıp tüğen müteahhitler de çok oldu tabi. Mantıklı düşündüğünüzde kimse X liralık malı X- fiyata satmaz size; elbet ihtiyacı veya bir kazancı vardır bu işten. Bu mantığı aşan oranda indirimlerde müteahhit amcayı Yunanistan yolunda bir botun içerisinde görebilirsiniz.
 
İnşaat sektöründe para döndükçe para kazanılır. Örneğin evin masarafı 1 milyon satış fiyatı 1.25 milyon. Siz evi 1 sene önceden 1.15 milyona alıyorsuz. Sizden alınan parayla bir ev daha yapılıp 1.25 milyona satılıyor. Size 100 bin indirim yapıyor ama 250 bin kazanacak iken 400 bin + (1.15milyon x enflasyon) kazanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı