İnsan Delirdiğini Nasıl Anlar?

Her ikisinde de gerçek dışı ögeler görmek tabii ki çok yoğun da olabiliyor fakat genelde bu ögeler kurgu inşasına yönelik. Mevcut mekanların veya bireylerin yokluğuna hükmetmek tarzında değil. Tabii daha bilgili birileri varsa bize itiraz edebilir.

Bu arada her ikisi de birbirlerine çok yakın anlamlara sahipler diye biliyorum ben. :D

Ben delirdiğimi anlayabiliyorum.

Önce normal bir ruh halindeyim, sonra bir şeyler oluyor, tansiyonum çıkıyor, kan beynime sıçrıyor, (yoksa sıtma mıydı bu :D) sonrasını hatırlamıyorum. Kendime gelince etrafa bakıyorum, birinin gözü mor, birinin başı yarılmış, etraf dağılmış falan işte, anladınız. ;)

Ben delirdiğimi anlayabiliyorum.

Önce normal bir ruh halindeyim, sonra bir şeyler oluyor, tansiyonum çıkıyor, kan beynime sıçrıyor, (yoksa sıtma mıydı bu :D) sonrasını hatırlamıyorum. Kendime gelince etrafa bakıyorum, birinin gözü mor, birinin başı yarılmış, etraf dağılmış falan işte, anladınız. ;)
Aslında öyle bir şey işime gelirdi bak :D, düşünsene bir uyanmışsın herkese ağzının payını vermişsin. Kimse de bir şey demiyor çünkü hastasın :D :D.

Bir insanın delirdiğini anlaması için önce delirmesi lazım. Peki deli insanın delirdiğini anlayacak kadar nasıl aklı olur? Kafanda deli sorular var diye veya delirmek üzereyim dediğinde delirmiş olacak kadar basit mi bu iş? Deli olmadan delirmeyi nereden bileceksin? Delirtmeyin beni.:ROFL:

Benim olayım sözlü olarak değil de, vurdulu kırdılı oluyor çoğu kez. :D

Bir de doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yazayım:

Bir insana deli sıfatını her zaman o insan haricindeki kişiler takar. Yani ''ben deliriyorum galiba'' diyerek delirdiğinizi düşünebilirsiniz ama delirmiş sayılmazsınız. Bunun teşhisini bu alanda uzman kişiler yapar, bir insan deli olduğunu anlayamaz, zaten düşünceleri çok farklı hale gelmiştir ve beyin eskisi gibi çalışmıyordur. Çok basit bir şeyi dahi anlayamayacağı için, kendinin hiç farkında olmaz.

Yani eksik tahtaları bulamazsınız, ya da kaçan keçiler geri gelmez. :ROFL:

Deli deli mesajlar atmayın! :D

Benim olayım sözlü olarak değil de, vurdulu kırdılı oluyor çoğu kez. :D

Bir de doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yazayım:

Bir insana deli sıfatını her zaman o insan haricindeki kişiler takar. Yani ''ben deliriyorum galiba'' diyerek delirdiğinizi düşünebilirsiniz ama delirmiş sayılmazsınız. Bunun teşhisini bu alanda uzman kişiler yapar, bir insan deli olduğunu anlayamaz, zaten düşünceleri çok farklı hale gelmiştir ve beyin eskisi gibi çalışmıyordur. Çok basit bir şeyi dahi anlayamayacağı için, kendinin hiç farkında olmaz.

Yani eksik tahtaları bulamazsınız, ya da kaçan keçiler geri gelmez. :ROFL:

Deli deli mesajlar atmayın! :D
Aslında benim de kastım oydu ama, şiddete karşıyız mesajı vermek istedim :D. Acaba doktorlar bunu nasıl anlıyor? Depresyon için test çözdürüyorlar. Burada da test getirdiklerini düşünsenize :D;

1. Soru şizofren misiniz?

A) Değilim. B) Kesinlikle öyleyim.

Aslında benim de kastım oydu ama, neyse şiddete karşıyız :D. Acaba doktorlar bunu nasıl anlıyor? Depresyon için test çözdürüyorlar. Burada da test getirdiklerini düşünsenize :D;

1. Soru şizofren misiniz?

A) Değilim. B) Kesinlikle öyleyim.

Ben olsam ''arada kaldım'' derdim. :D

Ben de şiddete karşıyımdır fakat nadiren kendimi kontrol edemiyorum ve olaylar bitince ''kim yaptı lan bunu'' diyorum. :ROFL:

Bazen de kendimi savunmak amacıyla aşağıdaki gibi bir mücadele veriyorum:

1120206_620x410.jpg

İtiraf ediyorum, o İrlandalı turist benim babam. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı