İnsan neden doyumsuz?

Mercaen

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2019
Mesajlar
512
Çözümler
2
Fakiri anladık. Peki zengin kimseler neden hala doymuyor? İnsanın içindeki bu doyumsuzluğu giderecek tek şey nedir? Sizce bunun cevabı ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hep daha iyi olsun dürtüsü. Daha iyi birisi olayım, daha iyi bir hayatım olsun, işimi daha iyi yapayım. Bu neden var dersen de bir fikrim yok, insan böyle.
 
Günümüzde sosyal medya etken buna. İnsanlar Instagram gibi uygulamalar üzerinden başkalarının nasıl hayatlar yaşadığını görüp hep daha fazlasını arzu ediyor. Bir arabam olsun da ne olursa olsun diyen adam bir araba aldığında, neden Audi marka arabam yok diye dövünmeye başlıyor. Bu işin sonu yok, insanlığın doğası böyle.
 
Gelip geçici maddi getirilere ulaşmak için heva ve heveslerini takip eden insanın doyuma ulaşması pek de mümkün değildir. Akıl ve vicdanın ortak hareketini umursamadan yaşamak, hayatı oyun ve eğlence yeri olarak görmek doğal olarak, "ben ne yapıyorum?" sorusunun sorulmasına mahal vermeyecektir.

Bir de "bu insanın doğasında var" ile bunun normalleştirilme çabası var ki yangına körükle gitmekten başka bir işe yaramamaktadır. İnsanın potansiyelinde melek olmak da şeytan olmak da mevcuttur, doğası ise aklını işletmektir.
 
Adamın birisi çok zenginmiş tatmadığım zevk kalmadı bir intihar var. Tatmadığım onu da tadacağım demiş ve ölmüş demek ki bu işin sonu buraya kadar gidiyor. Yani adam sıkıntıdan bunalıyor. Her şeye ulaşmış ve sonunda psikolojik sorunlar başlıyor. Huzursuzluklar başlıyor. Kötü sonlar oluyor. Demek ki madde insana tam çözüm değil sadece kuşun uçması için tek kanadın yeterli olmadığı gibi öyleyse diğer kanat hangisidir ki o kanat olsunda kuş uçabilsin yani kalp huzura erebilsin kanaat oluşabilsin evet ne olabilir bu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı