İnsan nedir?

İnsan evrimin hali nedeniyle, nefsi müdafaa ve kendi kendine hizmet edebilen güdülere sahiptir. Güdülerin önemli bir alanı bencildir; istekleri, kendi bireysel yararlarına hizmet edecek durumda çalışır ve yine kendi yararları için bir başkasına şiddet uygular, ama... Aynı zamanda sosyal canlıdır, kendi bencilce istekleri bir kenara, ahlaki yetileri mevcuttur. Kendi yararlarıyla, başkalarının yararları arasında bir denge oluşturacak potansiyele sahip olsa bile bencil tarafı daha ağır basacaktır.
 
Sandığından daha yüce olan bir varlıktır. Tanrı'dır. Evet, insan, Tanrı'dır. Tanrı'ların babasıdır, anasıdır. Her şeyin yaratıcısıdır. Çünkü kendi gerçekliğini kendi yaratır, bu yüzden ne yaratmak isterse onu yaratır. Ne yaşamak isterse onu yaşar, ne isterse onu elde eder!

İçinizde bir güç var, damarlarınızda akan kan, bir insan kanıdır. At dışkısı gibi yaşamayın, insan gibi yaşayın. O kafanızdaki şeyin hakkını verin. Hani biri gitar çalar, diğeri gitarı ağlatır derler. Onlar beynini kullanır, siz beyninizi ağlatın. Son yeteneğine kadar sömürün onu.

Emin olun, o kadar sinsi bir organ ki, sadece zora girince çalışır ama öyle bir çalışır ki. :) İşte bu yüzden konfor alanından çık deniliyor. Konfor alanından çık, o beyni bir strese sok, ekmek kafa olma!
 
Insan türü, zaafları olan bir turdur, acı ve kaybetme duyguları tetiklendiği zaman harekete geçen bir varlıktır. Zaaf'dan kastımız mesela karşı cins'e bir zaaf veya güç, mal varlığı vb... Şeyler. Acı, bir yakınını kaybeden insanın aklı başına anca gelir, yapması gerekenleri o zaman yapar. Kaybetme duygusu, gençliğini kaybetmek istemez mesela, bu duygu tetiklendiği vakit, geçmişte yaptıklarını sorgulayıp ders çıkarmaya çalışır fakat bunu kısmen başarır.
Insan kendi ırkını yükseltmeyi seven bir turdur, kendi ırkı dışındaki ırkları küçük görebilir, ezici olabilir, mesela nazilerin yaptıkları.
Insan turu, çok çabuk manipüle edilen bir varlıktır, zekâsını ihtiyaçları doğrultusunda kullanır.
Insan türü ihtiyaç duymadıkça, büyük işler yapmak istemez veya kendini hazır hissetmezler. Büyük işler her zaman imkansız veya zor gelir. Korkaklık ve karamsar duyguları tetiklenir.
Bu insan türünde 3 farklı haldedir, cahil, istekli, ve eylem.
Istekleri asla bitmez, elde ettiklerini elde ettiği zaman başarı hissi gelir, ve derhal yeni bir istek özlemi doğar, ruh ve bedensel olarak istek yüzünden acı çekmektedir. Cahildir, doğa, dünya, hayvanlar ve diğer canlı türleri evren hakkında pek bir bilgileri yoktur, ya kendisi bir yerlerden görüp önemini anlar, ya da birilerinin ona öğretmesini bekler, mesela tıpkı şu an öğrencilerin dünyadaki yaptıkları şeyler gibi. Gerek duymadıkça bir bilgi araştırma gereği duymazlar çünkü "o zaten bana yaramaz" algısı yüksektir. Eylem dediğimiz olay ise, insan sevdiği şeyler uğrunda veya baskı altında olduğu vakitlerde eyleme geçen bir varlıktır, asla başkası istedi diye eyleme geçmez, kendini yormaz.

Insan türü, hayat ve başarı hissini yaşamış olduğumuz dönemde yanlış kavramakta olup, hayat sırf para ve Madde'dir olarak algilamaktadir. Hayat dünyayı gelecek nesillere nasıl güzel birakabilirz olmalı, başarı ne kadar insana egitim verdim ve onları başarıya ulaştırdım olamalidir.
 
İnsanı insan yapan beyni değil düşünme yetisidir. "İnsanı insan yapan beynidir" dersek hataya düşmüş oluruz. Ona bakılırsa örümceğin bile bir beyni var. Dediğim gibi, insanı insan yapan zekası, nankörlüğü ve düşünme yetisidir.
 
Kendisi yuzunden meydana gelen problemlerin buyuk bir bolumune cozum bulamayan, cozum bulabildikleri uzerinden de kendisini cok "akilli" , diger canlilardan "farkli" ilan eden varlik.

Standart bir Turk erkeginin hayalindeki araba, belki 30 sene calisarak ulasamayacagi bir varlik olmasinin yanisira, %25'ten daha verimli de calismayan bir icten yanmali motora sahip.

Bu tarz basliklarda insan ovulmesine o yuzden cok guluyorum acikcasi. Kendi uydurdugumuz zeka konseptine gore diger canlilardan daha zeki saniyoruz kendimizi. Rastgele 100 kisi sec, dogru duzgun tek sira olamazlar. O sirada karincalar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı