Eldrithc
Hectopat
Konu o zaten, ben bilim Kur'an-ı çürütmüş derim, siz bilim yanlış dersiniz. İnanç giriyor burada devreye. Dünya düz yazsaydı Kuran'da inanır mıydınız merak etmiyor değilim ama, gerçi dünyanın düz olduğuna çıkan bazı ayetler vardı diye aklımda kalmış, neyse.İltifat için teşekkürler (iman ile ilgili) kuran ve bilim çelişirse net bir şekilde bilim yeteri kadar gelişmemiş derim.
Ayrıca sana önerdiğim kaynağı(riyâzu's sâlihîn) ve Kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra konuşalım o kitabı okumadan hiçbir şeyi anlayamazsın.
Dediğim gibi okuyunca bir şey değişmeyeceğine çok eminim, sadece okudum diyebilmek için okumuş olacağım. Hadisler de ayetler de ortada, tanrının olmadığına hakim olacak kadar biliyorum. Yine de okurum seni mi kıracağız?
Ben de derim ki, ben doğru anlamı çıkarıyorum, siz ayeti kendinize göre büküyorsunuz. Madem Arapça insanları çelişkiye düşürecek, dini yanlış anlamaya sebebiyet verecekti neden bu dilde indi o hâlde? Madem her millet eşit, niye her dilde inmedi Kur'an? Hiçbir mucize olmasa her dilde ya da düzgün bir dilde inse bile yeterdi.Çelişki yok, literal okumakla kaynaklı. Ben zaten dile getirdim bunu, Kur'an'ın arapça inmesinin bana göre başlıca sebebi çok detaylı dil olmasıdır. Arapça da yaygın olarak kullanılmayan bir kelimenin bile 5-10 anlamı çıkıyor. Ben Müslüman biriyim ayetin bağlamına göre anlam seçiyorum, sen inkar eden birisin o ayete uymayan anlam seçip "Burada çelişki var, uymuyor vb." diyorsun. Düşününce bu seçim işinin ne kadar detaylı olduğundan bile ilahi gücün kanıtına ulaşabilirsin aslında, o kadar detaylı hazırlanmış ki inanmak istemeyen bahane uydurabiliyor. Bunu başka dilde yapamıyorsun ayrıca. Kur'an'dan bir ayet bırakayım bu konuya.
"Bunda düşünüp taşınan kimseler için büyük ibret vardır."