İnsana inanç mı anlam verir yoksa insan inanca mı anlam verir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İltifat için teşekkürler (iman ile ilgili) kuran ve bilim çelişirse net bir şekilde bilim yeteri kadar gelişmemiş derim.

Ayrıca sana önerdiğim kaynağı(riyâzu's sâlihîn) ve Kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra konuşalım o kitabı okumadan hiçbir şeyi anlayamazsın.
Konu o zaten, ben bilim Kur'an-ı çürütmüş derim, siz bilim yanlış dersiniz. İnanç giriyor burada devreye. Dünya düz yazsaydı Kuran'da inanır mıydınız merak etmiyor değilim ama, gerçi dünyanın düz olduğuna çıkan bazı ayetler vardı diye aklımda kalmış, neyse.

Dediğim gibi okuyunca bir şey değişmeyeceğine çok eminim, sadece okudum diyebilmek için okumuş olacağım. Hadisler de ayetler de ortada, tanrının olmadığına hakim olacak kadar biliyorum. Yine de okurum seni mi kıracağız?
Çelişki yok, literal okumakla kaynaklı. Ben zaten dile getirdim bunu, Kur'an'ın arapça inmesinin bana göre başlıca sebebi çok detaylı dil olmasıdır. Arapça da yaygın olarak kullanılmayan bir kelimenin bile 5-10 anlamı çıkıyor. Ben Müslüman biriyim ayetin bağlamına göre anlam seçiyorum, sen inkar eden birisin o ayete uymayan anlam seçip "Burada çelişki var, uymuyor vb." diyorsun. Düşününce bu seçim işinin ne kadar detaylı olduğundan bile ilahi gücün kanıtına ulaşabilirsin aslında, o kadar detaylı hazırlanmış ki inanmak istemeyen bahane uydurabiliyor. Bunu başka dilde yapamıyorsun ayrıca. Kur'an'dan bir ayet bırakayım bu konuya.

"Bunda düşünüp taşınan kimseler için büyük ibret vardır."
Ben de derim ki, ben doğru anlamı çıkarıyorum, siz ayeti kendinize göre büküyorsunuz. Madem Arapça insanları çelişkiye düşürecek, dini yanlış anlamaya sebebiyet verecekti neden bu dilde indi o hâlde? Madem her millet eşit, niye her dilde inmedi Kur'an? Hiçbir mucize olmasa her dilde ya da düzgün bir dilde inse bile yeterdi.

Ben de derim ki, ben doğru anlamı çıkarıyorum, siz ayeti kendinize göre büküyorsunuz. Madem Arapça insanları çelişkiye düşürecek, dini yanlış anlamaya sebebiyet verecekti neden bu dilde indi o hâlde? Madem her millet eşit, niye her dilde inmedi kur'an? Hiçbir mucize olmasa her dilde ya da düzgün bir dilde inse bile yeterdi.

Her dilde indi demek'le gökte Allah vardır yazması aynı şey.

Bir kitap olacak herkes anlıyacak ermenisi Arap'ı İngiliz'i?

Dünyadaki herkes Müslüman olurdu sınav bozulurdu.

Ben de derim ki, ben doğru anlamı çıkarıyorum, siz ayeti kendinize göre büküyorsunuz. Madem Arapça insanları çelişkiye düşürecek, dini yanlış anlamaya sebebiyet verecekti neden bu dilde indi o hâlde? Madem her millet eşit, niye her dilde inmedi Kur'an? Hiçbir mucize olmasa her dilde ya da düzgün bir dilde inse bile yeterdi.
Ben ayeti bağlamına göre yorumlarım. Arapça insanları çelişkiye düşürmüyor. Yahu ne duymak istiyorsun acaba ? Kur'an Türkçe inseydi yorumlanacak tarafı mı kalırdı ? Arapça da yapabiliyorsun bunu. Başka dilde yapılmıyor diyorum niye başka millette inmedi diyorsun.

Konu o zaten, ben bilim kur'an-ı çürütmüş derim, siz bilim yanlış dersiniz. İnanç giriyor burada devreye.

Sıkça attığım embiriyo mucizesi buna örnek kuran ve bilim çelişti 1300 yıl boyunca sonra teknoloji gelişti ve kuranın doğru olduğu ortaya çıktı.

Her dilde indi demek'le gökte Allah vardır yazması aynı şey.

Bir kitap olacak herkes anlıyacak ermenisi Arap'ı İngiliz'i?

Dünyadaki herkes Müslüman olurdu sınav bozulurdu.
Anlamiyorsam niye kitap var? Niye Araplar? Özellikleri ne? Benden üstünlükleri ne? Dilleri çok güzel falan demeyin boşuna. Kitabın amacı zaten herkesin anlaması değil mi? Gerisi sana kalıyor artık. Apaçık olarak belirtilen bir kitabın amacı herkesin anlamasidir, Allah anlamayın diye zorlastiracak değildir herhalde değil mi?
Ben ayeti bağlamına göre yorumlarım. Arapça insanları çelişkiye düşürmüyor. Yahu ne duymak istiyorsun acaba ? Kur'an Türkçe inseydi yorumlanacak tarafı mı kalırdı ? Arapça da yapabiliyorsun bunu. Başka dilde yapılmıyor diyorum niye başka millette inmedi diyorsun.
Ben de bağlamına göre yorumlarim, gördüklerim de hoş şeyler değil. Birinin "A" diye yorumladığı diğerinin "Z" diye yorumladığı kutsal kitap mi olur arkadaş? Kutsal kitap varsa ortada hükümlerin de ayetlerin de her şeyin kesin ortada apaçık olur ki Kur'an'ın vaad ettiği de bu. Bunlar ufak yorum farklılıkları değil, birinin yorumladığı dinden cikartir digerininki dine bağlar. Tek yorum yapilabilen dil Arapça miydi yani? Güzel nedenmiş.

Sıkça attığım embiriyo mucizesi buna örnek kuran ve bilim çelişti 1300 yıl boyunca sonra teknoloji gelişti ve kuranın doğru olduğu ortaya çıktı.
Sıkça attığın embriyo mucizesine sıkça cevap verdik o dönemde zaten bilindiğine dair. Yüzyıllar önceki tipcilar bile biliyordu zaten. Ekstrem bir bilgi olsaydı herkes inanırdı şu an merak etme. O bahsettiğin ayette de bükücülük bol bol yapılıyor bu arada.

Sıkça attığın embriyor mucizesine sıkça cevap verdik o dönemde zaten bilindiğine dair. Yüzyıllar önceki tipcilar bile biliyordu zaten. Ekstrem bir bilgi olsaydı herkes inanırdı şu an merak etme. O bahsettiğin ayette de bükücülük bol bol yapılıyor bu arada.

Makinalar olmadan nasıl biliyorlar merak ettim doğrusu?

Bilmek ve tahmin arasında fark var.

Makinalar olmadan nasıl biliyorlar merak ettim doğrusu?

Bilmek ve tahmin arasında fark var.
Üst düzey biliniyor demedim ki. Kuran'da bahsedildigi kadar biliniyordu zaten. Tek bir internet sitesine inanmak yerine şuan gidip 1-2 saat araştırma yapın, o dönem zaten bilindiği sonucuna ulasacaksiniz.

Zariyat 47 var mesela. Evrenin genişlemesiyle alakalı, eğer bu ayet sadece "genişleten" kelimesiyle inseydi Hz.Muhammed çıkıp da "Evren genişliyor" diyemezdi değil mi dönemin sahabelerine hani nasıl kanıtlayacaksın ki bunu, o adamlar senin için hayatını feda ediyor sen bilimle alakası olmayan dönemde bilimsel bir şey anlatmaya çalışıyorsun üstelik okuma yazman bile yok, burada İslam yayılamazdı. Dolayısıyla peygamber onu "Kudretimiz geniştir" olarak anlatıyor ki bunu sahabelere açıklayabilir. Şimdi düşününce çok akılın almadığı olay var burada. 1400 sene önceki adam ayetteki "Musiun" kelimesini "Allah'ın kudreti ve rızkı geniştir" diyerek iman ediyor, bugün astronomi gelişince "Evren genişliyor" diyorsun ve anlam hiç bozulmuyor. Bilim geliştikçe Kur'an daha da derinleşiyor ve bu kitabı biri çıkarı için yazdı, aynen kardeşim haber edersin.

Zariyat 47 var mesela. Evrenin genişlemesiyle alakalı, eğer bu ayet sadece "genişleten" kelimesiyle inseydi Hz.Muhammed çıkıp da "Evren genişliyor" diyemezdi değil mi dönemin sahabelerine hani nasıl kanıtlayacaksın ki bunu, o adamlar senin için hayatını feda ediyor sen bilimle alakası olmayan dönemde bilimsel bir şey anlatmaya çalışıyorsun üstelik okuma yazman bile yok, burada İslam yayılamazdı. Dolayısıyla peygamber onu "Kudretimiz geniştir" olarak anlatıyor ki bunu sahabelere açıklayabilir. Şimdi düşününce çok akılın almadığı olay var burada. 1400 sene önceki adam ayetteki "Musiun" kelimesini "Allah'ın kudreti ve rızkı geniştir" diyerek iman ediyor, bugün astronomi gelişince "Evren genişliyor" diyorsun ve anlam hiç bozulmuyor. Bilim geliştikçe Kur'an daha da derinleşiyor ve bu kitabı biri çıkarı için yazdı, aynen kardeşim haber edersin.
Bilim geliştikçe Kur'an-ı bilime uyarlama çabası diyelim biz ona. Ayet bukuculer yine iş başında her zamanki gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı