İnsana inanç mı anlam verir yoksa insan inanca mı anlam verir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İçinde insanlık var mı ona bakmak lazım inanç bunların dışında kalır

Bilim geliştikçe Kur'an-ı bilime uyarlama çabası diyelim biz ona. Ayet bukuculer yine iş başında her zamanki gibi :)
Ulan o kadar uğraşıyorum yazı yazıyorum tek cümleyle "bükücü" diyorsun vallahi senle tartışmak lol oynadığım zamanlar gibi boşunda boşu yani.

Size değil bukenlere diyorum metehan beycigim. Zira böyle çok "alim" var. Başka konularda konuşuruz yine, arayı çok açmayalım.
Ya eğer böyle diyorsan bana şeyi de açıklaman lazım, niye "musiun" kelimesi kullanılıyor mesela ? Sadece "Kudretim geniştir" anlamına gelen bir şeyi kullanır geçerdi illaki vardır arapçada böyle kelime çok detaylı dil. hani bu kadar şeye rağmen tesadüf demek de ne bilim yani. Ayeti bilime göre bükmek demek de saçma bayağı. Senin tabirinde "büküyoruz" ve anlam hiç bozulmuyor. Anlamın bozulmaması da delildir mesela. Allah var ve ölünce göreceğiz kalpten inanıyorum.

Ulan o kadar uğraşıyorum yazı yazıyorum tek cümleyle "bükücü" diyorsun vallahi senle tartışmak lol oynadığım zamanlar gibi boşunda boşu yani.
Bu savunmaları ilk senden mi duyuyorum sence? Bu dine ilk kafa yorusum ya da ilk tartışmam mi sence? Bu bahsettiğin paragrafları çok kişi tarafından okudum, tartıştım kaç kere. İlgi çekici gelmiyor artık saçma sapan argümanlar. Kaç kere cevap verdiğimiz şeyler. O attığın paragrafa iki misli ile cevap verdiğime eminim başka konularda.

Bilim geliştikçe Kur'an-ı bilime uyarlamaya çalışıyorlar, kelimenin anlamı değişiveriyor bir anda ne hikmetse. Kaç tane ayette gördüm bunun yapıldığını. Şimdi sana bükücülük bu değil de ne diyeceğim? Sıkıldım sadece bu savunmaları görmekten. Sana uzun uzun bunların Kur'an-ı bilime uygun olduğunu göstermek için yapılan şeyler olduğunu anlatsam ne değişecek ki?

Yine hakarete başvurmaya meyillisin her konuda olduğu gibi seni defalarca uyarmama rağmen. Daha geçen özür diliyordun yine aynı terhane. Kişilik demek ki neyse. Daha fazla iki kişi üzerime gelmeden ben sıvışayım artık.

Bu savunmaları ilk senden mi duyuyorum sence? Bu dine ilk kafa yorusum ya da ilk tartışmam mi sence? Bu bahsettiğin paragrafları çok kişi tarafından okudum, tartıştım kaç kere. İlgi çekici gelmiyor artık saçma sapan argümanlar. Kaç kere cevap verdiğimiz şeyler. O attığın paragrafa iki misli ile cevap verdiğime eminim başka konularda.

Bilim geliştikçe Kur'an-ı bilime uyarlamaya çalışıyorlar, kelimenin anlamı değişiveriyor bir anda ne hikmetse. Kaç tane ayette gördüm bunun yapıldığını. Şimdi sana bükücülük bu değil de ne diyeceğim? Sıkıldım sadece bu savunmaları görmekten. Sana uzun uzun bunların Kur'an-ı bilime uygun olduğunu göstermek için yapılan şeyler olduğunu anlatsam ne değişecek ki?

Yine hakarete başvurmaya meyillisin her konuda olduğu gibi seni defalarca uyarmama rağmen. Daha geçen özür diliyordun yine aynı terhane. Kişilik demek ki neyse. Daha fazla iki kişi üzerime gelmeden ben sıvışayım artık.
Hakaret yok hocam dram kasma sıktı artık.

Üst düzey biliniyor demedim ki. Kuran'da bahsedildigi kadar biliniyordu zaten. Tek bir internet sitesine inanmak yerine şu an gidip 1-2 saat araştırma yapın, o dönem zaten bilindiği sonucuna ulasacaksiniz.

Hayır teknik olarak bilinmesinin imkanı yok.

Kendi eğittiğim Model'e şu anki profesörler ne diyor diye sordurtum:

Prof. Keith L. Moore – Dünyaca ünlü embriyolog. Kur’an’daki bu ayetlerin modern bilimle çarpıcı uyumunu gördükten sonra şu sözleriyle dikkat çekti:

“Bu bilgiler, 7. yüzyılda(Kur'an'ın indiği yıllarda)bilimsel olarak mümkün değildi. Kur’an’daki embriyoloji açıklamaları ancak çok ileri teknolojilerle anlaşılabilecek düzeyde.”

1.
En temel kaynak, keith Moore'un dünyaca ünlü "the developing human: Clinically oriented embryology" (klinik yönüyle insan embriyolojisi) adlı ders kitabının 1982-1983 yıllarında Suudi Arabistan'da basılan "with ıslamic additions" (İslam'i eklemelerle) başlıklı özel baskısıdır. Bu edisyonda, her bilimsel aşamanın yanına ilgili kur'an ayetleri ve hadisler eklenmiş ve dr. Moore bu verilerin modern bilimle uyumunu bizzat onaylamıştır.

2.
1981 yılında Suudi Arabistan'ın dammam şehrinde düzenlenen 7. suudi tıp konferansı sırasında, moore, bu konferansta sunduğu bildiride ve sonrasındaki soru-cevap kısmında şu ifadeleri kullanmıştır:

• "bu açıklamaların Muhammed'e Tanrı'dan gelmiş olması gerektiği benim için çok açıktır. Çünkü bu bilgilerin büyük bir kısmı ancak yüzyıllar sonra keşfedilebilmiştir."
  • "bu durum bana Muhammed'in Tanrı'nın bir elçisi olması gerektiğini kanıtlıyor."

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı